VÝSTUPY Z PROJEKTU CHEMLOG

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Význam infrastruktury pro konkurenceschopnost v kontextu kohezní politiky a budoucí priority ČR Ing. Lukáš Hampl 1. náměstek ministra dopravy.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova vozového parku v České republice
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
SCHP ČR výbor HSE, výbor logistiky Seminář SQAS Semtín, březen 2006 SQAS & R.C. Vladimír Novotný UNIPETROL, a.s.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
S Q A S (Safety and Quality Assessment System)
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Projekt TRAWI Vyhodnocení dotazníkového šetření v ČR.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
1 RESPONSIBLE CARE Odpovědné podnikání v chemii, Adaptabilita chemického průmyslu, projekt esf Svaz chemického průmyslu České republiky Ing. Ladislav Špaček,
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
1 RESPONSIBLE CARE 20 let TRINS Ladislav Špaček Svaz chemického průmyslu ČR Výroční zasedání TRINS Praha
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Význam projektu ChemMultimodal pro Ústecký kraj
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Význam projektu ChemMultimodal pro Ústecký kraj
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Seminář ,,Právo a podnikání v digitálním věku” - Ostrava,
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

VÝSTUPY Z PROJEKTU CHEMLOG Ing. Ladislav Novák, ředitel SCHP ČR Praha, 22. září 2011

MINISTERSTVO HOSPODÁŘSTVÍ A PRÁCE SASKA-ANHALTSKA (DE) VEDOUCÍ PROJEKTU INSTITUT ISW HALLE (DE) MINISTERSTVO REGIONÁLNÍHO ROZVOJE A DOPRAVY (DE) SCHP ČR – SVAZ CHEMICKÉHO PRŮMYSLU ČR ÚSTECKÝ KRAJ POLSKÝ SVAZ CHEMICKÉHO PRŮMYSLU (PL) SVAZ CHEMICKÉHO A FARMACEUTICKÉHO PRŮMYSLU SR FH OO VÝZKUM A VÝVOJ, GMBH / LOGISTIKA (AT) PROVINCIE NAVARA (I) REGIONÁLNÍ ROZVOJOVÝ HOLDING, A.S (HU) ÚČASTNÍCI PROJEKTU:

SCHP ČR reprezentant chemického průmyslu ZALOŽEN 1992 RESPONSIBLE CARE OD 1994 140 ORGANIZACÍ 62 VÝROBCŮ 32 DOPRAVCŮ A DISTRIBUTORŮ VĚDA, VÝZKUM, ODBORNÉ ŠKOLY, UNIVERZITY A DALŠÍ 86 INDIVIDUÁLNÍCH ČLENŮ 4 KOLEKTIVNÍ ČLENOVÉ AVNH ČR (ASOCIACE VÝROBCŮ NÁTĚROVÝCH HMOT) CACS (ČESKÁ ASOCIACE ČISTICÍCH STANIC) ČAPPO (ČESKÁ ASOCIACE PETROLEJÁŘSKÉHO PRŮMYSLU A OBCHODU) SCHOD ČR (S VAZ CHEMICKÝCH OBCHODNÍKŮ A DISTRIBUTORŮ) VÍCE NEŽ 80 % PRODUKCE RAFINERIÍ, PETROCHEMICKÉHO, CHEMICKÉHO, FARMACEUTICKÉHO PLASTIKÁŘSKÉHO A GUMÁRENSKÉHO PRŮMYSLU V ČR PROČ SCHP ČR LEADREM PROJEKTU CHEMLOG : SCHP ČR JE PLNĚ ZAINTERESOVÁN PROMÍTNOUT VŠECHNY ZÁVĚRY PROJEKTU DO EFEKTIVITY OBCHODNÍCH OPERACÍ CHEMICKÉHO PRŮMYSLU A TÍM ZVÝŠIT JEHO KONKURENCESCHOPNOST V EVROPSKÉM I GLOBÁLNÍM MĚŘÍTKU

CHEMLOG – TERITORIÁLNÍ PŮSOBNOST ČESKÁ CHEMIE

ZVÝŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI EVROPSKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU CÍLE PROJEKTU ZVÝŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI EVROPSKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU TO ZNAMENÁ ZEJMÉNA ZVÝŠENÍ KVALITY PŘEPRAV VZHLEDEM KE SPECIFIKŮM CHEMICKÉHO ZBOŽÍ ZVÝŠENÍ SPOLEHLIVOSTI PŘEPRAV ZLEPŠENÍ EKONOMICKÉ EFEKTIVITY PŘEPRAVNÍHO PROCESU ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI PŘEPRAV A TO I VZHLEDEM K MOŽNÉMU ZNEUŽITÍ TERORISTY DOSAŽENÍ MAXIMÁLNÍ OCHRANY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ KOMISE LOGISTIKY PŘI SCHP ČR JE JEDINÝ SVODNÝ ORGÁN LOGISTIKY CHEMICKÉHO PRŮMYSLU ( ZALOŽENA V ROCE 1993). PROJEKT NAVAZUJE NA DLOUHODOBOU SYSTÉMOVOU ČINNOST SCHP ČR A JEHO VÝBORU PRO LOGISTIKU V OBLASTI LOGISTIKY CHEMICKÉHO ZBOŽÍ.

OČEKÁVANÉ PŘÍNOSY PROJEKTU TRANSPARENTNOST PŘEPRAVNÍHO TRHU V REGIONU DEFINOVÁNÍ PŘEPRAVNÍCH TOKŮ A PŘEPRAVNÍCH CEST A JEJICH OPTIMALIZACE MOŽNOST PRACOVAT S AKTUÁLNÍM KNOW-HOW V OBLASTI LOGISTIKY, ZAVÁDĚNÍ ŠPIČKOVÝCH TECHNOLOGIÍ ZJEDNODUŠENÍ JEDNÁNÍ S EKOLOGICKÝMI AKTIVITAMI SYSTÉMOVÁ SPOLUPRÁCE MEZI VŠEMI SUBJEKTY ZAPOJENÝMI V PŘEPRAVNÍCH ŘETĚZCÍCH ZLEPŠENÍ A ZJEDNODUŠENÍ KOMUNIKACE MEZI TĚMITO SUBJEKTY, ZEJMÉNA NA LINII – PŘEPRAVCE – POSKYTOVATEL LOGISTICKÝCH SLUŽEB ZJEDNODUŠENÍ PROCESU MOŽNÝCH DOTACÍ ZE ZDROJŮ EU A DALŠÍCH EKONOMICKÝ PŘÍNOS PŘI REALIZACI PŘEPRAV V REGIONU I MIMO NĚJ A TÍM NESPORNÉ ZVÝŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI VÝROBKŮ ČESKÉHO CHEMICKÉHO PRŮMYSLU 6

PODĚKOVÁNÍ MINISTERSTVU PRŮMYLU A OBCHDU aktivní člen HLG Chemicals, kde myšlenka projektu získala podporu a objevila se jako konkrétní bod závěrečných doporučených prezentovaných v dubnu 2009 v Ústí nad Labem! MINISTERSTVU DOPRAVY MINISTERSTVU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ přidruženým partnerům projektu, která aktivně a projevovala zájem o průběh a výsledky projektu ChemLog Více než 150 partnerům projektu v ČR!!!

PROJEKT - ZÁKLADNÍ KROKY SWOT ANALÝZA - VÝSTUPY (KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA, SPLAVNOST LABE, ŽELEZNIČNÍ A SILNIČNÍ KORIDORY) 2.ROK BEST PRACTICE ( KROKY K OPTIMÁLNÍ REALIZACI ZÁVĚRŮ SWOT ANALÝZY ) STUDIE PROVEDITELNOSTI (KOMBINOVANÁ PŘEPRAVA CHEMICKÝCH LÁTEK V EVROPĚ, STANDARDY PŘEPRAV CHEMIKÁLIÍ A SYSTÉMOVÁ EDUKACE) 3.ROK PREZENTACE VÝSLEDKŮ A MOŽNOSTI JEJICH PROSAZENÍ V REÁLNÉ PRAXI Přednášející musí často prezentovat technickou zprávu posluchačům, kteří nejsou seznámeni s danou tematikou nebo terminologií. Takováto zpráva pro ně může být příliš složitá nebo může obsahovat příliš mnoho podrobností. Chcete-li úspěšně prezentovat technickou zprávu, použijte následující postup poskytnutý společností Dale Carnegie Training®.   Zvažte, kolik času máte k dispozici, a přizpůsobte tomu svoji prezentaci. Nezabíhejte do zbytečných podrobností. Rozdělte prezentaci na několik přehledně uspořádaných částí. Při výkladu zachovávejte logickou návaznost. Zaměřte pozornost posluchačů rovnoměrně na všechna témata. Prezentaci ukončete shrnutím, zopakováním klíčových bodů nebo logickým závěrem. Udržujte pozornost posluchačů po celou dobu prezentace. Snažte se například, aby sdělované informace byly přehledné a vždy se týkaly daného tématu. Úroveň podrobností a terminologii přizpůsobte znalostem účastníků. U klíčových bodů použijte názornou ilustraci. Buďte vstřícní vůči potřebám posluchačů a vaši posluchači vám budou věnovat větší pozornost. 8 8

ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI V PRŮBĚHU ZPRACOVÁNÍ BEST PRAKTICE A NÁSLEDNĚ STUDIE ROVEDITELNOSTI JEDINÝ DRUH PERSPEKTIVNÍ PŘEPRAVY PRO CHEMII V EVROPĚ A ZEJMÉNA VE SMĚRU VÝCHOD ZÁPAD KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY SEMINÁŘ ČISTICÍ STANICE – BŘEZEN 2011 ŠOPORŇA SEMINÁŘ ČERVEN 2010 – MOSKVA SEMINÁŘ ČERVEN 2011 – ČIERNÁ/ČOP/ZÁHONY SEMINÁŘ ČISTICÍ STANICE – ZÁŘÍ 2011 NOVARA SEMINÁŘ ŘÍJEN 2011 – TERMINÁL PASKOV KONFERENCE SPEEDCHAIN 2009, 2010 a 2011

TERMINÁL TRANSKONTEJNER KUNCEVO II MOSKAU TERMINAL RUSKAJA TROJKA PODOLSK

ČIERNA n/Tisou ZÁSAH CHEMICKÉ JEDNOTKY IZS MODERNÍ PŘEČERPÁVACÍ STANICE TERMINÁL V DOBRÉ FA TRANSKONTEJNER

ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY PRO DALŠÍ ROZVOJ KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV JE NUTNÉ DOBUDOVAT ZÁKLADNÍ SÍŤ EVROPSKÝCH ŽELEZNIČNÍCH, SILNIČNÍCH A ŘÍČNÍCH KORIDORŮ S OHLEDEM NA SPECIFIKA PŘEPRAV CHEMICKÉHO ZBOŽÍ JE NUTNÉ NADÁLE ROZVÍJET KOMPLEXNĚ JEDNOTNÝ SYSTÉM KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY, ZEJMÉNA PAK JEJÍ INFRASTRUKTURU, SLUŽBY A VYBAVENÍ TERMINÁLŮ A NÁSLEDNÝCH PŘEPRAV ŠÍŘENÍ EVROPSKÝCH STANDARDŮ KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY V OBLASTI PŘEPRAV CHEMICKÝCH LÁTEK SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ V OBLASTI PŘEPRAV CHEMICKÝCH LÁTEK

KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV NESTEJNÁ HUSTOTA SÍTĚ KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV NA OSE ZÁPAD - VÝCHOD

EVROPSKÉ KORIDORY V POROVNÁNÍ S KLASICKOU HUSTOTOU ŽELEZNIČNÍ SÍTĚ ČR

ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO DALŠÍ ROZVOJ KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV JE NUTNÉ DOBUDOVAT INFRASTRUKTURU (ŽELEZNIČNÍ A SILNIČNÍ KORIDORY) S PŘEPRAVAMI CHEMICKÝCH LÁTEK JE NUTNÉ POČÍTAT JIŽ BĚHEM BUDOVÁNÍ KORIDORŮ: STAVEBNĚ – KONSTRUKČNÍ PRVKY NAPŘ. ODDĚLENÁ STÁNÍ PRO DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY TRANSPORTUJÍCÍ NEBEZPEČNÉ CHEMICKÉ LÁTKY, HAVARIJNÍ JÍMKY V PŘÍPADĚ ÚNIKU CHEMICKÉ LÁTKY, DOSTUPNOST KORIDORŮ PRO ZÁCHRANOU TECHNIKU NAPOJENÍ NA INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM A TRANSPORTNÍ INFORMAČNÍ A NEHODOVĚ SYSTÉMY (TRINS) HAVARIJNÍ PLÁNY PRO KORIDORY PRO PŘÍPAD ÚNIKU CHEMICKÝCH LÁTEK

ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI SÍŤ KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV - VYROVNÁNÍ ROZDÍLŮ KONTINENTÁLNÍ PŘEPRAVY VERSUS PŘEPRAVY Z NÁMOŘNÍCH PŘÍSTAVŮ ZÁPADNÍ VERSUS VÝCHODNÍ EVROPA TERMINÁLY KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV - VYBAVENÍ/SLUŽBY ZÁCHYTNÉ VANY, NAHŘÍVACÍ KONTEJNERY, ZAŘÍZENÍ PRO REKUPERACE CHEMICKÝCH LÁTEK ČISTICÍ STANICE NA CISTERNY A TANKOVÉ KONTEJNERY PERSONÁL – ODBORNĚ PROŠKOLENÝ NA ZACHÁZENÍ S CHEMICKÝMI LÁTKAMI NÁSLEDNÁ PŘEPRAVA LEGISLATIVA ADR/RID – ŠKOLENÍ ODPOVÍDAJÍCÍ TECHNICKÉ VYBAVENÍ - TRUCKING

ZÁVĚRY STUDIE PROVEDITELNOSTI ŠÍŘENÍ EVROPSKÝCH STANDARDŮ DOBROVOLNÉ X POVINNÉ STANDARDY PRO PŘEPRAVU CHEMICKÝCH LÁTEK POVINNÉ Z LEGISLATIVY JEDNOTLIVÝCH STÁTŮ A EU, MEZINÁRODNÍCH SMLUV ( ADR/RID ATD.) DOBROVOLNÉ JEDNOTNÉ KNOW HOW RESPONSIBLE CARE SQAS (SAFETY AND QUALITY ASSESSMENT SYSTEM) – ČISTÍCÍ STANICE SYSTÉMY ICE (INTERVENTION IN CHEMICAL EMERGENCIES) – TRINS V ČR

CHEMIE VÝROBCE / ODESÍLATEL/ PŘÍJEMCE / SPOTŘEBITEL CHEMLOG A JEHO ZÁKLADNÍ ZADÁNÍ SE SOUSTŘEDILO NA LINII ČINNOSTÍ VNĚ CHEMICKÝCH PODNIKŮ PROBLEMATIKU BYLA POSUZOVÁNA Z HLEDISKA MEZINÁRODNÍ OBCHODNÍ VÝMĚNY V SOULADU SE CHARAKTEREM NADNÁRODNÍHO PROJEKTU CHEMLOG MÍRA MOŽNOSTI PŘÍMÉHO ZÁSADNÍHO OVLIVNĚNÍ ZE STRANY JEDNOTLIVÝCH SUBJEKTŮ CHEMICKÉHO PRŮMYSLU SE SOUSTŘEDÍ DO VNITŘNÍ ORGANIZACE LOGISTICKÝCH ÚTVARŮ SJEDNOCENÍ PRACOVNÍCH POSTUPŮ OBCHODU A LOGISTIKY CERTIFIKACE, DEFINOVÁNÍ OPTIMÁLNÍCH POSTUPŮ DŮSLEDNÉ ZAKOTVENÍ TĚCHTO POSTUPŮ V ORGANIZAČNÍCH ŘÁDECH TRANSPARENTNÍ PRAVIDLA VE VZTAZÍCH S EXTERNÍMI PARTNERY DŮSLEDNÁ KONTROLA DOPRAVCE V SOULADU SE VŠEMI MEZINÁRODNÍMI I NÁRODNÍMI PŘEDPISY KOMPLEXNÍ SYSTÉMOVÁ SW PODPORA, VČETNĚ PŘENOSU DAT JASNÁ KRITERIA A PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ, ŠKOLENÍ, PROFESNÍHO ROZVOJE A ODMĚŇOVÁNÍ PRACOVNÍKŮ LOGISTIKY MAXIMÁLNÍ VYUŽITÍ NABÍDKY MOŽNOSTÍ ZE STRANY OSTATNÍCH SUBJEKTŮ

POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU ZÁVĚRY MAJÍ NADNÁRODNÍ – CELOEVROPSKÝ CHARAKTER JEJICH REALIZACE VYŽADUJE MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCI JE PŘIPRAVOVÁNO POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU V PRO ROKY 2012 -2014 : VYUŽÍVÁNÍ EVROPSKÝCH DOPRAVNÍCH KORIDORŮ PRO CHEMII DETAILNÍ ANALÝZA ZÁVĚRŮ – KOMBINOVANÉ PŘEPRAVY, PŘEPRAVY NEBEZPEČNÝCH CHEMIKÁLIÍ A JEJICH SLEDOVÁNÍ, PŘEDÁVÁNÍ INFORMACÍ O POHYBU NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ VÝZNAMNĚJŠÍ ZAPOJENÍ DO PROJEKTU PROFESNÍCH SVAZŮ, ORGÁNŮ STÁTNÍ SPRÁVY, DOPRAVCŮ, VYSOKÝCH ŠKOL, ODBORNÉHO TISKU PŘIZVÁNÍ PARTNERŮ ZE ZEMÍ BÝVALÉHO SSSR

POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU PROČ NAVRHUJEME SCHP ČR OPĚT LEADREM ZA ČR : SVAZY CHEMIE (CZE I SK ) SE STALY NEZPOCHYBNITELNÝMI  LEADERY LOGISTIKY CHEMIE V OČÍCH VŠECH OSTATNÍCH, V TOMTO TRENDU JE TŘEBA POKRAČOVAT PROJEKT NEŘEŠÍ JEDNOTLIVOSTI PODNIKŮ, ALE SYSTÉM JAKO CELEK, COŽ JE OPĚT NEZASTUPITELNÝM ÚKOLEM SCHP ČR PLÁNOVANÉ VÝSTUPY SYSTÉMOVĚ POMOHOU JEDNOTLIVÝM PODNIKŮM ( KONTAKTY, ODVOLÁVKY, OSOBNÍ DISKUZE PŘI AKCÍCH ) VYTVÁŘÍ SE PRACOVNÍ KOLEKTIV Z LIDÍ, KTEŘÍ SE LOGISTIKOU CHEMIE PROFESNĚ ZABÝVAJÍ NA VŠECH VÝZNAMNÝCH PODNICÍCH CHEMICKÉHO PRŮMYSLU A INSTITUCÍCH V RÁMCI PROJEKTU SE FINANCOVALY STUDIE, KTERÉ BYLY SVÉHO DRUHU PRVNÍ PO 1989, PROJEKT JE BUDE DÁLE PROHLUBOVAT A PRECIZOVAT V RÁMCI  PROJEKTU JE MOŽNO FINANCOVAT AKCE, KTERÉ PŘISPÍVAJÍ K NAVÁZÁNÍ PRACOVNÍCH KONTAKTŮ NAPŘÍČ SPEKTREM ZPRACOVATELŮ, ZVYŠUJÍ PODSTATNĚ INFORMOVANOST JE MOŽNO FINANCOVAT VYDÁVÁNÍ MATERIÁLŮ OHLEDNĚ LOGISTIKY, VČETNĚ PUBLIKOVÁNÍ V ODBORNÝCH PERIODICÍCH SPOLUPRÁCE SE VYSOKÝM  ŠKOLSTVÍM PŘINÁŠÍ OBOUSTRANNĚ NÁHLEDY NA INFORMACE I POSTUPY PROBLEMATIKA LOGISTIKY CHEMIE JE ŘEŠENA NA CELOEVROPSKÉ ÚROVNI

POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU EVROPSKÁ CHEMIE V OČÍCH VEŘEJNOSTI – POSTAVENÍ POD PRŮMĚREM OSTATNÍCH HOSPODÁŘSKÝCH ODVĚTVÍ = 49 % STATISTIKA CEFIC

POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU SLEDOVÁNÍ DOPRAVY NEBEZPEČNÉHO ZBOŽÍ PRO FUNGOVÁNÍ SYSTÉMU JE NEZBYTNĚ NUTNÝ SOUHLAS ODESÍLATELŮ A PŘÍJEMCŮ ZBOŽÍ ( VĚTŠINOU ČLENŮ SCHP ČR) ÚDAJE MUSÍ BÝT ZABEZPEČENY PROTI ZNEUŽITÍ, PROTOŽE JSOU PŘEDMĚTEM OBCHODNÍHO TAJEMSTVÍ

 POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU PODÍL JEDNOTLIVÝCH STÁTŮ EU NA CERTIFIKACI SQAS V TÉTO OBLASTI JE PRO ROZŠIŘENÍ CERTIKACE NEZAMĚNITELNÁ ROLE SCHP ČR  STATISTIKA CEFIC

POKRAČOVÁNÍ PROJEKTU ABSENCE CERTIFIKOVANÝCH ČISTICÍCH STANIC NA VÝCHOD OD VYZNAČENÉ ČÁRY, JEJICH BUDOVÁNÍ JE JEDNOU Z PODMÍNEK ROZVOJE KOMBINOVANÝCH PŘEPRAV

PLATFORMA PRO SPOLUPRÁCI RESPONSIBLE CARE PLATFORMA PRO SPOLUPRÁCI 25

PODPORA A ZÁJEM O SPOLUPRÁCI MPO,MD a MŽP Ministerstvo vnitra – GŘ HZS Společnostem: AWT  BOHEMIAKOMBI ČD Cargo LC Sokotrans Trans - Sped - Consult

N a v i d ě n o u na SpeedChain 2012