PAROLE podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Advertisements

Kariérové poradenství
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
o PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBĚ
SVNIT Přednáška M. Horáková
Novela ZÁKONA č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů PhDr.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Odklony v trestním řízení, přípravné řízení a mediace
Věznice Heřmanice Souvislá praxe
S t ř e d i s k o Z l í n PhDr. Zdeňka Kosařová Mgr. Vladimír Lhotka
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Probační a mediační služba České republiky Středisko Olomouc
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ – vybrané aspekty
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Sociální patologie SCPT SCPA
Právo na informace Tereza Danielisová,
Vykonavatelé vlastnického práva státu
Poznatky z šetření stížností
O BČANSKÉ SOUDNÍ ŘÍZENÍ I. - obecné náležitosti každého podání soudu - soudní poplatky - ustanovení zástupce a) soudem b) Českou advokátní komorou.
Přednáška Správní řízení 4 M. Horáková
Praxe ve Věznici Karviná
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Obecně Lucia Madleňáková
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Sankční systém trestního práva Přednáška
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
TRESTNĚPRÁVNÍ ALTERNATIVY (TPA)
TRESTNĚPRÁVNÍ ALTERNATIVY (TPA) de lege lata vybrané problémy Prof. JUDr. V. Kratochvíl.
Obecně Mgr. Lucia Rentková
Trestní právo procesní a trestní řízení Přednáška
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 6. dubna 2016.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Principy dobré správní praxe v činnosti.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Bezplatná právní pomoc Podporováno:. Průběh bloku  Lidské příhody a potřebnost právní pomoci  Bezplatná právní pomoc (BPP)  Dnešní právní úprava BPP.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Aktuální trendy trestní politiky aneb jak přispět ke snížení recidivy pachatelů Pavel Štern, Probační a mediační služba, Dagmar Doubravová, Rubikon Centrum.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Informace MPSV ČR k postupu orgánu sociálně-právní ochrany dětí v případech záškoláctví (Č.j. 2014/ ze dne 14.března 2014)
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Novela zákona o místních poplatcích
Právní rámec terapie pachatelů domácího násilí
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
PBSNPB22 Probační a mediační služba
Jakub Kovář, projekt Křehká šance II,
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Občanské soudní řízení I.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Novinky v předškolním vzdělávání
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

PAROLE podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody PaedDr. et. Mgr. Jaroslava Auerová vedoucí střediska PMS ČR Třebíč, kontakt : 568 842 502, email – jauerova@pms.justice.cz

Parole – Podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody Součinnost mezi VS ČR a PMS ČR v oblasti zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem

Vznik pracovní skupiny PAROLE Společná iniciativa Ř PMS ČR a GŘ VS ČR Cílem bylo řádné zajištění úkolů a povinností stanovených v zákoně č. 257/2000 Sb. o PMS a zákona č. 141/1961 Sb. Spočívající v zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem. Byl vypracován metodický materiál, jehož úkolem a cílem bylo stanovit vzájemnou koordinaci a efektivní výkon práce zaměstnanců VS ČR a zaměstnanců PMS ČR v oblasti přípravy podkladů pro možnost podmíněného propuštění z VTOS za současného uložení dohledu

Vznik pracovní skupiny PAROLE Smyslem je též individuelní spolupráce s klientem – odsouzeným, jeho sociálním okolím, pracovníky věznice a dalšími osobami připravit pro soud relevantní a kvalifikované rozhodnutí o podmíněném propuštění a to včetně doporučení takových opatření, která budou minimalizovat opakování trestné činnosti klienta, přispějí k ochraně společnosti a napomohou k jeho adaptaci a integraci zpět do života společnosti. Je nutné zohlednit při tomto postupu zájmy a potřeby poškozených včetně náhrady škody a posílit jejich vědomí a pocit bezpečí v komunitě kde žijí.

Činnost PMS ČR V rámci součinnosti s VS ČR se PMS ČR zavázala : Pravidelně poskytovat bezplatný informační servis formou besed, jejichž obsahová struktura odpovídá legislativním možnostem příslušných znění ustanovení zákona č. 140/1961 Sb., trestního zákona ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 141/1961 Sb., o trestním řízení soudním, ve znění pozdějších předpisů a zákonem č. 257/2000 Sb., o PMS ČR A) 1 x ročně odbornému personálu všech vazebních věznic a věznic B) 1 x ročně všem odsouzeným C) 2 x ročně samostatně odsouzeným, umístěným ve výstupních oddělení věznic.

Činnost PMS ČR Vyhodnocovat k 31.12. kalendářního roku pro potřebu VS součinnost PMS s jednotlivými věznicemi. Zanést k 30.6. a 31.12 kalendářního roku do statistických dat VS údaje o počtu případů evidovaných PMS ČR v souvislosti s přípravou podkladů pro možnost podmíněného propuštění s dohledem a evidovaných PMS ČR v souvislosti se zajištěním výkonu dohledu v rámci podmíněného propuštění. Zasílat k 30.6 a 31.12. kalendářního roku aktualizovaný jmenný seznam úředníků a asistentů PMS ČR řediteli odboru vězeňské a justiční stráže generálního ředitelství VS pro účely jejich distribuce do všech věznic.

Činnost Vězeňské služby V rámci součinnosti PMS ČR se zavázala : Umožnit vstup do věznic příslušným zaměstnancům PMS ČR (§ 5, odst. 5 zák. č. 257/2000 Sb.), za dodržení platných právních předpisů. Poskytnout PMS ČR prostor v rámci akcí pořádaných generálním ředitelstvím pro prezentaci a řešení koncepčních problémů na poradách sociálních pracovníků a zaměstnanců správních oddělení věznic. Stanovit z každé věznice stálého zástupce pro spolupráci s místně příslušným střediskem PMS ČR.

Obecné realizační podmínky spolupráce Zaměstnanec PMS ČR je při výkonu činnosti ve věznici povinen: Prokazovat se při vstupu do střeženého objektu VS služebním průkazem s fotografií a osobním číslem. Dodržovat právní předpisy a vnitřní předpisy pro výkon vazby a výkon trestu OS, respektovat vnitřní řád věznice, při řešení žádostí odsouzených osob, při požadavku nahlížet do spisových materiálů odsouzených a při poskytování informacím o odsouzených, při rozhovorech se samotnými odsouzenými. Dojde-li k porušení obsahu dohody, situace je řešena s ředitelem PMS ČR.

Postup před podáním žádosti o podmíněné propuštění Odsouzený je na nástupním oddělení odborným zaměstnancem oddělení vazby nebo výkonu trestu rámcově seznámen s možností probace a mediace. Správní oddělení věznice každý měsíc poskytne vedoucímu oddělení výkonu trestu jmenný seznam těch odsouzených, jimiž za 6 měsíců vznikají zákonné podmínky pro podání žádosti o podmíněné propuštění. Uvedení odsouzení se zúčastní v rámci sociálně právního poradenství přednášky sociálního pracovníka věznic, kde je jim podána informace o realizačních podmínkách podmíněného propuštění s dohledem.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Máli odsouzený na základě informací o činnosti PMS ČR zájem o spolupráci s místně příslušným střediskem PMS ČR v souvislosti s podmíněným propuštěním s dohledem, obrátí se nejprve na vychovatele nebo odborného zaměstnance oddělení výkonu trestu věznice, s nímž věc konzultuje. Ten odsouzenému podání podnětu doporučí nebo nedoporučí. Společně tedy zvažují, zda je účelné kontaktovat PMS ČR ve věci předjednání dohledu nebo dalších povinností a omezení při podmíněném propuštění, a to z důvodu větší rizikovosti (např. násilná trestná činnost, vysoká recidiva, povinnosti náhrady škody, ochranné léčení, nedostatek sociálního zázemí a kontaktů s rodinou apod.), nebo není-li třeba kontaktovat PMS z důvodu malé rizikovosti (např. odsouzení za nedbalostní trestný čin, dobré rodinné a sociální zázemí apod.)

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Odsouzený samostatně, nebo případně s pomoci odborného zaměstnance věznice, vyplní formulář „Podnět k zahájení spolupráce s PMS ČR“ a jeho podání konzultuje s vychovatelem nebo odborným zaměstnancem, od něhož formulář obdržel. Odsouzený nahlásí svému vychovateli datum odeslání tohoto formuláře a téma požadované spolupráce s PMS ČR a vychovatel tyto informace zapíše do osobní karty odsouzeného. Nemá-li odsouzený finanční prostředky na poštovné, je formulář “Podnět“ zaslán místně příslušnému středisku PMS ČR prostřednictvím správního oddělení věznice.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Z časových důvodů je potřebné, aby formulář „Podnět“ obdrželo místně příslušné středisko PMS ČR nejpozději 3 měsíce před termínem možného podání žádosti o podmíněném propuštění. Před samotnou konzultací se zaměstnanec PMS CR od vychovatele, speciálního pedagoga nebo sociálního pracovníka opatří informace k osobě odsouzeného. Jedná se o základní informace týkající se průběhu výkonu trestu, rodinné a sociální situace odsouzeného a o informace vztahující se k danému trestnímu případu. Po dohodě se zaměstnanci správního oddělení věznice bude zaměstnanci PMS ČR umožněno prostudování osobního spisu odsouzeného a jeho osobní karty.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Na základě dohody mezi zaměstnancem PMS, odsouzeným a spolupracujícím zaměstnancem věznice je možné, aby byl ve vhodných případech či nutných případech konzultace zaměstnance PMS ČR s odsouzeným přítomen zaměstnanec věznice – například speciální pedagog, sociální pracovník, vychovatel, kaplan atd. Stejně tak je po dohodě zúčastněných možná přítomnost koordinátora sociální péče o občany společenský nepřizpůsobené či orgánu sociálně – právní ochrany dětí. Během konzultace zaměstnanec PMS vychází z informace odsouzeného z „Podnětu“ a zpřesňuje s ním potřeby, očekávání, možnosti spolupráce s PMS ČR. Na základě získaných informací a po jejich doplnění údaji uvedených v osobním spise a osobní kartě zaměstnanec PMS ČR navrhne oblasti možné činnosti PMS ČR a společně s odsouzeným pak dojedná podmínky vzájemné spolupráce. Dále dohodne s odsouzeným konkrétní postup ve věci a navrhne termín další konzultace.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Zaměstnanec PMS ČR ve spolupráci s odsouzeným, zaměstnanci věznice a případně s dalšími na případu zainteresovanými osobami (např. s koordinátorem sociální péče o občany společensky nepřizpůsobivé) dohodne jednotlivé kroky, které bude třeba realizovat v rámci přípravy podkladů k žádosti o podmíněné propuštění, včetně vymezení osob, které je povedou. Odsouzeného je potřeba vést k tomu, aby maximum možných kroků provedl sám.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Zaměstnanec PMS ČR analyzuje shromážděné informace o odsouzeném. V případě potřeby kontaktuje další osoby se žádosti o jejich doplnění, např. sociálního kurátora věznice, koordinátora sociální péče o občany společensky nepřizpůsobivé, orgán sociálně-právní ochrany dětí v místě klientova bydliště (pobytu) nebo další zainteresované osoby z klientova okolí. V této oblasti je třeba nutná vzájemná spolupráce a informovanost střediska PMS ČR místě příslušného věznice a střediska PMS ČR v místě klientova bydliště nebo pobytu po propuštění

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem Zaměstnanec analyzuje situaci klienta – tedy na jedné straně konkretizuje silné stránky odsouzeného, zdroje pomoci a možných pozitivních změn, a na druhé straně upozorní na jeho možná rizika, okolnosti, jež bez vhodné intervence mohou zvyšovat pravděpodobnost sociálního selhání, včetně recidivy. Vyžaduje-li to situace klienta a je-li vzhledem k okolnostem trestního případu možné snížit riziko selhání, zaměstnanec PMS ČR navrhne konkrétní a místně dostupné formy intervence – například zařazení odsouzeného po propuštění do resocializačního programu, spolu s dalšími osobami ověří dostupnost resocializačního programu včetně jeho kapacity.

Zajišťování podkladů pro rozhodnutí soudu o možném podmíněném propuštění s dohledem V závěrečné fázi spolupráce odsouzeného s PMS jsou shromážděné informace k osobě odsouzeného zaměstnancem PMS ČR zpracovány do podoby „Stanovisko střediska PMS ČR k žádosti o podmíněné propuštění“. Se závěrečným stanoviskem PMS ČR v této věci je odsouzený před jeho podáním na soud seznámen a má možnost se k němu vyjádřit.

Postup od podání žádosti o podmíněné propuštění V okamžiku kdy odsouzený, který již v rámci své přípravy na podmíněné propuštění spolupracoval s PMS, podává žádost o podmíněné propuštění, je účelné, aby o tom informoval příslušné středisko PMS ČR. V hodnocení odsouzeného poskytovaném věznici místně příslušného soudu je zahrnuta informace, zda „odsouzený navázal v rámci své přípravy na možnost podmíněného propuštění spolupráci s místně příslušným střediskem PMS ČR“. V případě nenavázání spolupráce se věta neuvádí. Věznice odešle místně příslušnému středisku PMS ČR kopii vypracovaného hodnocení odsouzeného, které je v rámci projednávání žádosti o podmíněné propuštění zasíláno příslušnému soudu, jedná se o odsouzené, na něž toto středisko zpracovává „Stanovisko“.

Postup od podání žádosti o podmíněné propuštění Zpracování „Stanoviska“ je vhodné v případech těch odsouzených, kdy soud zvažuje v rámci podmíněného propuštění uložení dohledu a uložení přiměřené povinnosti nebo omezení. Obrátí-li se odsouzený na středisko PMS ČR z vlastního rozhodnutí přímo, doporučí se mu, aby odsouzený dílčí kroky uvedené v tomto postupu dodržel. Podá-li žádost o podmíněné propuštění jiný subjekt (státní zástupce, ředitel věznice, případně zájmové sdružení občanů) oprávněný k tomuto dle ustanovení § 331/1,2 zákona č. 141/1961 TrŘ, postupuje se obdobně podle této dohody.

Postup od podání žádosti o podmíněné propuštění Obrátií- li se odsouzený na středisko PMS ČR v období kratším než jsou tři měsíce před podáním své žádosti o podmíněné propuštění, ačkoli byl o časových podmínkách spolupráce s místně příslušným střediskem PMS ČR řádně informován (například sociálním pedagogem, vychovatelem, sociálním pracovníkem, zaměstnancem střediska PMS ČR při besedě ve věznici a pod), bude střediskem upozorněn, že případná spolupráce bude tímto časovým skluzem ovlivněna.

Postup po pravomocném rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění s dohledem Po pravomocném rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění s dohledem odešle trestní kancelář v souladu s kancelářským řádem soudu toto rozhodnutí středisku PMS ČR, které bude dohled zajišťovat (středisko místně příslušné pobytu podmíněného propuštěného). V písemném příkazu k propuštění odsouzeného, vydaným soudem a doručeným věznici, je nutné uvést skutečnost, že odsouzený se podmíněně propouští za současného uložení dohledu a zároveň je nutno uvést, které středisko PMS ČR je výkonem dohledu (kontrolou přiměřených povinností a omezení) pověřeno

faxem ( hlášenka) informuje o této skutečnosti příslušné středisko PMS Postup po pravomocném rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění s dohledem V momentě, kdy věznice propustím odsouzeného, u něhož bylo pravomocně rozhodnuto o podmíněném propuštění za současného uložení dohledu (přiměřené povinnosti nebo omezení), faxem ( hlášenka) informuje o této skutečnosti příslušné středisko PMS

Postup po pravomocném rozhodnutí soudu o podmíněném propuštění s dohledem Středisko PMS ČR, které je místně příslušné věznici, po obdržení informace o podmíněném propuštění odsouzeného z věznice neprodleně zašle středisku PMS ČR, které bude dohled (kontrolu plnění přiměřených povinností nebo omezení) provádět, kopii vypracovaného „Stanoviska“. S výše uvedenými postupy jsou seznámeni soudci i státní zástupci.