FARNÍ CHARITA Karlovy Vary

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Les ve škole – škola v lese
Zákon o sociálních službách
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
ALKO JÓGA PRAVIDELNÝM PROCVIČOVÁNÍM DOVEDETE PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH POZIC K DOKONALOSTI.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
IV. CELOST Á TN Í KONFERENCE (aneb příklady dobré praxe) I. den.
20 LET MĚSTSKÉ CHARITY PLZEŇ Prezentace rozvoje IV. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE CHČR 10. –
18. – 19. č ervna – zalo ž ení kláštera (do roku 877 pro ž eny) 1066 – kostel vysv ě cen na Románskou baziliku 1525 – klášter tém ěř zni č.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Veřejné setkání – informace o komunitním plánování sociálních služeb ve Zlíně
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Kontroly v zařízeních sociálních služeb kpt. Bc. Tomáš Hoffmann.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0801_ŽIVOTNÍ Ú. Téma: Pojem _ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ Číslo projektu:
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Sociálně terapeutické dílny
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Centrum J. J. Pestalozziho, o. p. s.
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary Zřizovatelem je Biskupství plzeňské

Pod patronací Řádu Křížovníku s červenou hvězdou provozujeme: Charitní dům svaté Anežky Denní a Týdenní stacionář pro seniory Odlehčovací službu pro seniory Charitní dům svaté Zdislavy Domov pro matky s dětmi v tísni Charitní dům svatého Josefa Dům na půl cesty a Krizová pomoc Charitní dům svatého Mikuláše Denní stacionář pro zdravotně a mentálně postižené Sociálně terapeutické dílny Poradna Farní charity Karlovy Vary

Začátky Denního stacionáře pro staré a zdravotně postižené občany 17. 2. 1996 – Denní stacionář Farní charity slavnostně otevřen a vysvěcen plzeňským biskupem Mons. Františkem Radkovským. Stacionář fungoval v budově polikliniky ve Staré Roli. Bylo to kombinované zařízení, které plnilo funkci odborného ošetření a rehabilitační péče po celých 24 hodin. Pro denní návštěvníky přátelské posezení s pohoštěním, popovídáním a duchovním povzbuzením.

Připravuje se nový stacionář pro seniory 9. 2. 1998 zahájen první den v novém Denním stacionáři pro seniory v „domečku“. Objekt bývalé školní družiny a mateřské školy ve Svobodově ulici 348, ve Staré Roli.

Slavnostní otevření charitního domu svaté Anežky 24. 9. 2001 slavnostní zahájení provozu Denního stacionáře pro staré a zdravotně postižené občany Karlovy Vary. Farní charita Karlovy Vary, Svobodova 743/12.

A jak šel čas Květen 2002 jsme zahájili poskytování Odlehčovací služby. (dříve respitní péče) Kapacita 6 lůžek. 24 hodin po dobu 6-ti týdnů. Naším posláním je poskytnout úlevu pečujícím rodinám, které mohou pracovat a zapojit se tak do běžného pracovního života.

Týdenní stacionář pro seniory Leden 2007 jsme otevřeli novou službu - Týdenní stacionář. Kapacita do začátku bylo 1 lůžko. Provozní doba: Pondělí – Pátek 24 hodin denně. Poskytování služeb směřuje k hlavnímu cíli – zachovat a zlepšit kvalitu života uživatelů s možností co nejdéle zůstat v domácím prostředí.

Denní, Týdenní stacionář a odlehčovací služba dnes Základní ideou je, aby si uživatel aktivně vybral z nabídky tu službu, která mu pomůže řešit jeho situaci tak, aby zůstal součástí přirozeného společenství. Denní stacionář – kapacita 19 klientů Týdenní stacionář – 7 lůžek Odlehčovací služba – 3 lůžka

Jsme odborníky na pomoc lidem s Alzheimerovou chorobou a jinými demencemi

Plánujeme do budoucna V příštím roce chceme dle poptávky poskytovat a rozšiřovat nabídku služeb Týdenního stacionáře a Odlehčovací služby. Uvolněné prostory „Stacionáře pro mentálně postižené“, nám umožní rozšířit kapacitu lůžek (15) a vytvořit tak důstojné prostředí pro ubytování našich seniorů.

Děkuji za pozornost ing. Jiří Novák, ředitel Farní charity Karlovy Vary