Dynamické vlastnosti osobnosti -obecné

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Citlivost na hluk Přednáška 13.
Advertisements

Náročné komunikační situace v práci s lidmi s duševním onemocněním
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Motivace 1.úvodní pojmy 2. pracovní motivace 3. stimulace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
OSOBNOST ČLOVĚKA TYPY OSOBNOSTÍ.
PSYCHICKÉ PROCESY A STAVY
Seznamuje žáky s procesem lidské socializace a společenským statusem.
č. 43 Občanská nauka, 1. ročník, obor Obchodník
MOTIVACE PRACOVNÍ ČINNOSTI Hunalová Gábi, Kotková Hel., Proskovcová Šáry.
Zásady pozorování a vyjednávání
Řídící struktury v organizaci
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
Sociální psychologie Sociální skupiny.
Osobnost Občanská výchova.
TYPOLOGIE OSOBNOSTI.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Analytická psychologie
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Imaginace.
OSOBNOST.
Osobnost a temperament
PER – Burgetová Zuzana.  Jak vybrat vedoucího týmu.  Profil vedoucího týmu  Složení týmu  Co vede ke špičkovému výkonu týmu  Rozdíl mezi skupinou.
Vedení týmů a týmová práce Týmové role. RoleČinnostRysy Předseda (Co-ordinator, chairman) demokratický vedoucí, zaměřený na cíl, pomáhá rozdělovat role,
DĚTI S NADÁNÍM. NADÁNÍ  pohybové (sportovní, taneční),  umělecké (hudební, výtvarné, literárně-dramatické),  praktické (manuální, sociální),  intelektové.
Temperament Pavel Šuranský.
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Je závislost na práci Workholismus je choroba typická p ř edevším pro yuppis.
Zdravá škola.
Humanistické a existenciální teorie v SP
Psychologické aspekty hodnocení a zkoušení ve vzdělávání dospělých
UČENÍ = PROCES JEHOŽ VÝSLEDKEM JE ZMĚNA PSYCHICKÝCH JEVŮ, DISPOZIC K NIM A JEJICH VNĚJŠÍCH PROJEVŮ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Teorie motivace Adéla Furiková.
Matematika v předškolním vzdělávání
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
Žák. Osobnost určitý člověk, individuum odlišné od ostatních ve vlastnostech, zkušenostech atd.
1.1. Formování veřejného mínění dr.Ján Mišovič, CSc
1 Komunikační a prezentační dovednosti / C2 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ,
Styly vedení.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-M O s o b n o s t Mgr. Marie Mikulcová.
Duševní hygiena. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen  Definice  Rozdělení  Schopnosti  Temperament  Charakter.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_50_Občanská výchova_Morálka.
Tvořivost žáka Tvořivost – vymezení pojmu: Tvořivost je činnost, jejímž výsledkem jsou nové, originální, výtvory. DRUHY TVOŘIVOSTI: Objektivní: přináší.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U O s o b n o s t Mgr. Marie Mikulcová.
PSYCHOLOGIE OSOBNOSTI – DYNAMICKÉ SLOŽKY Mgr. Jiřina Boušková.
Psychická struktura osobnosti Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Duben 2016.
Občanská výchova – 7. ročník, Člověk a jeho osobnost
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
SEBEPOZNÁNÍ JÁ Mgr. Michal Oblouk.
OBČANSKÁ VÝCHOVA - 9. ročník
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Sociální šetření versus etický kodex sociálního pracovníka
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 4
Vymezení a funkce volného času
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Temperament, charakter, motivace
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Náročné životní situace
Transkript prezentace:

Dynamické vlastnosti osobnosti -obecné Jaké obecné, psychologické vlastnosti mají lidé? EMOCIONALITA Reaktivní nebo odolný. OTEVŘENOST Jsme zvědaví na svůj vnitřní i vnější svět? PŘÁTELSKOST Typ, který se podřizuje nebo prosazuje své zájmy. Otevřenost nebo uzavřenost k lidem. EXTRAVERZE Vůle něčeho dosáhnout. SVĚDOMITOST

Negativní vlastnosti: napjatí, smutní, neurotičtí, neklidní. 1. EMOCIONALITA Jak se projevuje emocionalita? Reaktivní Jsou to lidé, kteří prožívají víc záporných pocitů než většina lidí, a vypovídají, že je život uspokojuje méně než většinu lidí. Pozitivní vlastnosti: bdělí, pozorní, empatičtí, expresivní, energičtí. Negativní vlastnosti: napjatí, smutní, neurotičtí, neklidní. Odolný Kliďas, kterého nic nerozhází. Svému okolí připadá neprůstřelný. Dovede delší dobu udržet špičkovou pozornost. Pozitivní vlastnosti: spolehliví, klidní, soustředění, stálí, pevní bez stresu. Negativní vlastnosti: lenoši, neodpovídají na podnět, neuvědomující si, necitliví.

2. OTEVŘENOST Jak můžeme popsat otevřenost? Badatel Je člověk, který je sečtělý, fascinují jej jak věci nové, tak inovace. Lidé jej budou spíše chápat jako tolerantního. Nejsou bezzásadoví, uvažují-li však o nových postojích, bývají otevřenější. Pozitivní vlastnosti: široké zájmy, zvědaví, mají rádi jevy nové a proměnlivé, shánějí se po nových myšlenkách a teoriích, mají představivost, jsou liberální, chápou odvážné nápady. Negativní vlastnosti: povrchní, rychle střídané zájmy, amatérství, rychle se začne nudit, nepraktičtí, hlava v oblacích.

2. OTEVŘENOST Jak můžeme popsat otevřenost? Udržovatel Má užší zájmy. Je to jedinec, jemuž je lépe ve známém prostředí. Považují se za lidi konzervativní, z čehož nutně neplyne, že by byli autoritářštější. Pozitivní vlastnosti: hledají hloubku jevů, jsou praktičtí, expertní znalosti, drží se při zemi, výkonní, mají úctu k tradici, dotáhnou dílo k dokonalosti, konzervativní. Negativní vlastnosti: zúžené zájmy, bojí se odvážnějších nápadů, ignorují nové příležitosti, bez perspektivy, žijí v zaběhlých kolejích, uzavření novým zkušenostem, žijí ve fantazii.

3. PŘÁTELSKOST Co si představíme pod pojmem přátelskost? Člověk přizpůsobivý - přátelský Je to člověk, který podřazuje své osobní potřeby potřebám skupiny. Než by trval na svých osobních normách, raději přijme normy skupiny. Více než vyjádření osobní představy o pravdě je pro něj důležitější soulad ve skupině. Pozitivní vlastnosti: přátelští, tolerantní, budící důvěru, uvážliví, se smyslem pro skupinu, přijímající odlišnost. Negativní vlastnosti: bezpáteřní, rozbředlí, oklamatelní, konfliktní, bezprincipiální.

3. PŘÁTELSKOST Co si představíme pod pojmem přátelskost? Člověk s postojem vyzyvatel Podstatně více je zaměřen na své zájmy, na své osobní normy. Více se zabývá získáváním a výkonem moci. Vždy se snaží prosazovat. Pozitivní vlastnosti: nezávislí, skeptičtí, přímí, soustředění na své zájmy, soutěžící, vyptávající se. Negativní vlastnosti: odmítaví, nepřátelští, hrubí, soustředění na sebe, pichlaví, bojovní, hádaví, nepříjemní. Patalogický extrém: narcistní, antisociální, autoritářský a paranoidní, který ztratil povědomí o cítění druhých.

4.EXTRAVERZE Jak vysvětlíme pojem extraverze? Člověk otevřený k lidem - Extravert Takovíto lidé dávají přednost aktivním vazbám s jinými lidmi. Extravert se častěji dostává do vedení, je tělesně i slovně aktivnější, přátelštější a vůči lidem otevřenější. Při problémech je náchylný se radit a sdělovat své problémy jiným lidem. Pozitivní vlastnosti: rádi si povídají, energičtí, asertivní, mají vyšší míru sebedůvěry, šťastní, optimisté, společenští. Negativní vlastnosti: mluvkové, nešetrní, útoční, exhibicionističtí, bezhlaví, povrchní, nudní.

4.EXTRAVERZE Jak vysvětlíme pojem extraverze? Člověk uzavřený k lidem -introvert Introverti bývají naopak nezávislejší, rezervovanější, vytrvalejší a je jim lépe o samotě, než je tomu u většiny lidí. Při problémech většinou vyhledají samotu a problémy si řeší sami. Pozitivní vlastnosti: zaměření na soukromí, rezervovaní, vážní, pracují raději sami, zmenšují své zásluhy, dávají přednost psaní před mluvením. Negativní vlastnosti: ustrašení, podrobiví, odloučení, výstřední, ustupující, osamělí.

5. SVĚDOMITOST- vůle něčeho dosáhnout Co si představíme pod pojmem svědomitost? Zaměřený Člověk s vysokou sebekontrolou, jejímž výsledkem je soustavné sledování osobních a profesionálních cílů. Pozitivní vlastnosti: pilní, schopní týmové práce, vůle k úspěchu, produktivní, se smyslem pro organizovanost, rozhodní, vytrvalí. Negativní vlastnosti: choulostiví, nutkaví, potlačení, puntičkáři, tvrdohlaví. Patologický extrém: workholismus.

5. SVĚDOMITOST- vůle něčeho dosáhnout Co si představíme pod pojmem nesvědomitost? Pružný Jedinec, jenž se často rozptýlí, je méně soustředěný na cíl, ve vztahu k dosahování cílů lhostejný. Často odchází od úkolu. Neznamená to, že pracují méně, ale k cíli směřuje méně jejich činnosti. Pružnost však posiluje tvořivost. Pozitivní vlastnosti: uvolnění, spontánní, nebojí se nejistoty, zaměřují se na větší počet úloh, rádi zkouší nové postupy, zajímají se spíše o role než cíle. Negativní vlastnosti: choulostiví, rádi opouštějí nedodělanou práci, nerozhodní, chaotičtí, neodpovědní, neproduktivní, váhaví.