ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE 1.pracovní setkání Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE 26. Č ervna 2013 Kongresové centrum U Hájk ů, Na Florenci 29, Praha 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativní rámce DvK v Č R 9. konferencia SPA - „Parkovanie v mestách“ 12. – Tatranské Matliare.
Advertisements

Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
 Úvodní slovo a formální nále ž itosti  Shrnutí výro č ní zprávy za rok 2011  Hospoda ř ení v roce 2011  Cíle a rozpo č et na rok 2012  P ř edstavení.
Státní statistická služba za oblast kultury
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Spolupráce obcí v DSO Lednicko-valtický areál
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Spolupráce mezi obcemi Spolupráce při výkonu samostatné působnosti a)Na základě smlouvy o splnění konkrétního úkolu b)Na základě smlouvy o vytvoření svazku.
Název projektu: U č ení pro ž ivot Reg. č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo šablony: III / 2 Název sady A: Ve ř ejná správa – obecná č ást.
ČLOVĚK JAKO OBČAN STÁTU
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Rozšíření kompetencí NKÚ jako nástroj boje proti korupci CELOSTÁTNÍ FINANČNÍ KONFERENCE SMO ČR Dopady reforem na hospodaření obcí a měst Stanislav.
Předmět: Občanská nauka Ročník: 2. Téma: Člověk a právo
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
Filip Chvátal ANALÝZA DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI V OBCÍCH ČR.
Mgr. Ing. Drago Sukalovský, starosta města Kuřimi
Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.
Komanditní společnost
Právo je minimem morálky
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
2012 / 2013 Trestní právo Trestn ě právní odpov ě dnost Metodica.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov. Statutární m ě sto Ostrava m ě stský obvod Slezská Ostrava odbor sociálních v ě cí, odd ě lení sociálních slu.
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
EKONOMIKA OBCHODNÍ SPOLEČNOSTI Ing. Hana Kročová
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Základní pojmy a instituty:
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
1© Rödl & Partner Mgr. Václav Vlk | Konference Nové soukromé právo | Zástupce kolektivního statutárního orgánu vůči zaměstnancům (ve.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Ú ř ad vlády Č R Tereza Kunertová 2013 Evropský rok občanů.
Občanská společnost, participace občanů na politickém životě Demokratický právní stát.
DO PODAT P Ř IHLÁŠKU NA SŠ  2 p ř ihlášky na dv ě SŠ  2 p ř ihlášky na 1 SŠ - dva obory – vzor vypln ě né p ř.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
ZÁSAHY STÁTU DO EKONOMIKY Nikola Krásná C2B. stát svými regulacemi zasahuje do chování ekonomiky a role tr ž ního systému je omezená ▶ smíšená ekonominka.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1102_STAVEBNÍ SP. Téma: Pojem F. G._ Stavební spořitelny Číslo.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_1702_POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ Pojištění Číslo projektu:
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Podnik a podnikání
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zákon o sociálním podnikání
Státní organizace.
Společné a koordinované politiky EU
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Subjekty obchodněprávních vztahů
Základní znaky Jde o právnickou osobu ve formě družstva
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) I. část
Obsah veřejných rozpočtů III
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Rezervy x rezervní fond
Transkript prezentace:

ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE 1.pracovní setkání Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE 26. Č ervna 2013 Kongresové centrum U Hájk ů, Na Florenci 29, Praha 1

ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE Co p ř edcházelo: • Pokusy o zalo ž ení profesní organizace v 90. letech • n ě kolik díl č ích setkání a konferencí • pravidelné výjezdy na setkání Slovenské parkovací asociace • 1. odborná konference doprava v klidu 30. zá ř í 2010 • 2. odborná konference doprava v klidu 18. ř íjna 2012

ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE Aktuální stav: • podpis zakladatelské smlouvy Č PA • zakládající č lenové: • MOZ Consult s.r.oIng. Petr Horský • Designa Parking  Access s.r.o.Ing. Milan Zelenka • Apreco s.r.o.Petr Váverka • Jihom ě stská parkovací a.s.Ing. Ond ř ej Myška

Forma sdružení: „zájmové sdružení právnických osob založené v souladu s ustanovením § 20f a násl., občanského zákoníku zakladatelskou smlouvou“

Cíle sdružení (citace ze stanov): • zajiš ť uje sdru ž ování a spolupráci mezi organizacemi zabezpe č ujícími provozování parkoviš ť, orgány m ě st a obcí, investory, realizátory staveb a odbornými subjekty s cílem informovat a vzd ě lávat č leny asociace, jako ž i t ř etí zainteresované osoby • aktivn ě p ů sobí v legislativních procesech s cílem zlepšování právní prost ř edí pro ř ešení parkování • aktivn ě p ů sobí v procesech p ř ípravy a projednávání zm ě n technických p ř edpis ů v oblasti ř ešení parkování • aktivn ě p ů sobí v oblasti zajišt ě ní financování ř ešení dopravy v klidu, zejména rozvoj ve ř ejných (m ě stských) parkoviš ť a gará ž í s napojením na celom ě stský dopravní systém • zajiš ť uje vzájemnou podporu č len ů p ř i právních, odborných a obchodních otázkách, dále spole č ných, koncep č ních a organiza č ních po č in ů a p ř i zastupování a prezentaci asociace a jejích č len ů v ůč i t ř etím subjekt ů m • podporuje rozvoj parkovacích systém ů a jejich za ř ízení ř ešením parkovací politiky a vým ě nou zkušeností formou odborných setkání, organizováním a ú č astí na kongresech, tak i kontakty se zahrani č ními partnery • je oprávn ě na vykonávat č innost, opat ř ení a obchodní aktivity, které pomohou k dosa ž ení jejich cíl ů (expertízy, doporu č ení, studie apod.).

P ř ijetí nových č len ů : cílem je sdru ž it co nejvíce m ě st a obcí, m ě stských spole č ností, privátních provozovatel ů a projek č ních a produk č ních spole č ností, jejich ž náplní je ř ešení dopravy v klidu

Jak se stát č lenem Č PA (citace stanov) č lenem asociace se m ůž e stát právnická osoba se sídlem na území č lenského státu Evropské Unie nebo s organiza č ní slo ž kou na území č lenského státu Evropské Unie • která zaplatí vstupní č lenský p ř ísp ě vek • která souhlasí se stanovami asociace a se zakladatelskou smlouvou • na její ž majetek nebyl prohlášen konkurz, nebylo proti ní zahájeno konkurzní nebo vyrovnací ř ízení, návrh na prohlášení konkurzu nebyl zamítnut pro nedostatek majetku ani není v likvidaci; • která nemá da ň ové nedoplatky • která nemá splatný nedoplatek na pojistném a na penále na ve ř ejné zdravotní pojišt ě ní nebo na pojistném a na penále na sociální zabezpe č ení a p ř ísp ě vku na státní politiku zam ě stnanosti • její ž statutární orgán nebo č len statutárního orgánu nebyl pravomocn ě odsouzen za trestný č in, jeho ž skutková podstata souvisí s p ř edm ě tem podnikání této právnické osoby nebo asociace, nebo pro trestný č in hospodá ř ské povahy, nebo pro trestný č in proti majetku, ani za jiný úmyslný trestný č in • která nebyla ze sdru ž ení vylou č ena a • která ze sdru ž ení v posledních 6 m ě sících nevystoupila

Jak se stát č lenem Č PA pro m ě sta a obce Pro přistoupení k členství v naší organizaci ze strany obcí je zapotřebí dodržet následující postup dle zákona 128/2000 Sb, který praví následující: Zákon o obcích (obecní zřízení) 128/2000 Sb, § 84 …. (2) Zastupitelstvu obce je vyhrazeno … e) rozhodovat o založení nebo rušení právnických osob, schvalovat jejich zakladatelské listiny, společenské smlouvy, zakládací smlouvy a stanovy a rozhodovat o účasti v již založených právnických osobách f) delegovat zástupce obce, s výjimkou § 102 odst. 2 písm. c), na valnou hromadu obchodních společností, v nichž má obec majetkovou účast g) navrhovat zástupce obce do ostatních orgánů obchodních společností, v nichž má obec majetkovou účast, a navrhovat jejich odvolání Stručně shrnuto, přistupující města a obce potřebují souhlas zastupitelstva

ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE Cílem je bezpečné parkování ve městech a obcích bez kongescí a dalších fatálních dopadů!!!

ZALO Ž ENÍ Č ESKÉ PARKOVACÍ ASOCIACE D ě kuji za pozornost Ing. Ond ř ej Myška p ř edseda č eské parkovací asociace z.s.p.o. V Praze dne 26. č ervna 2013