Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Právních služeb firmy proMIKRO s.r.o.
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
PROFIL VZP ČR VZP Na co se klienti naší pojišťovny mohou spolehnout?
Hodnota za peníze v projektech PPP: Úvod k pojmům Owain Ellis 12. června 2008.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Nabídka personálních služeb
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Výběrové řízení na poskytovatele operativního leasingu Stanislav Zelenka 0 2 DEN S FLEETEM 9. června 2009 Automotodrom Brno.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
ISO 9001:2000. CONNEX Východní Čechy a.s. 22/6/2004-Seminář PVT Strana:2-Connex Card  Realizace a provoz jednotného platebního a odbavovacího systému.
ÚLOHA MARKETINGU V PODNIKU
Vlastní hodnocení školy
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Investiční potřeby & dluhové financování Jan Šnajdr Odbor poradenství infrastrukturních projektů Česká spořitelna.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejný zadavatel a vnitřní předpisy aneb kontrola předcházejí kontrole ÚOHS Brno, 27. listopadu 2007 Mgr.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
Firemní kultura - změna motivační strategie
Podniková ekonomika Personální činnost.
Dialog versus vyjednávání - je mezi nimi nějaký rozdíl? Jonathan Davey, Partner, Addleshaw Goddard
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Práce s mezinárodními dodavateli Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior Project.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Systém hodnocení zaměstnanců Trenkwalder KAPPA people a.s.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Internetové nákupní aukce © Marek Cozl Pojem e-Aukce Výhody: Nástroj pro tvorbu úspor Urychlení výběrových řízení Moderní způsob Nevýhody: Náročná.
Firma připravená ke spolupráci v oblasti nasazování B2C a B2B systémů s napojením na MS Dynamics NAV… Luděk Blanda Obchodní ředitel NetDirect s.r.o.
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
Pohled dodavatelů na výběrová řízení POHLED „z druhé strany“ Ing. Dušan Číčel ředitel FBE Praha a FBE Bratislava.
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
Personální mamagement
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zkušenosti s dobrovolnou transparentností zadávání veřejných zakázek Mgr. Jan Farský starosta.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Personální plánování.
M ATEMATIKA A BYZNYS I NFORMAČNÍ MANAGEMENT VE FIRMĚ Eva Turnerová Západočeská univerzita
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Personální plán pro podnikatelský plán
NABÍDKA STÁŽÍ A PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ PRO STUDENTY A HANDICAPOVANÉ VE VZP ČR.
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Fórum pro žadatele Diskusní fórum určené žadatelům o dotace z ROP MS o dobré praxi a obtížích při přípravě projektů.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci Podporujeme Vaši budoucnost Seminář pro příjemce ve výzvě č. 89 OP LZZ, Praha – Hotel.
Přednáška č. 9 Hodnocení veřejných zakázek Úvod do veřejných zakázek a věcné hodnocení Ladislav Kavřík
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
Organizace výroby Organizace a řízení výroby. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Tisková konference Informační kampaně státu kvalitně a efektivně: „Metodické kuchařky“ pro veřejné zakázky na komunikaci a marketing 2. března 2017.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Nejčastější chyby v zadávací dokumentaci
MARKETINGOVÝ PLÁN PRO ROK 2009
Zahraniční obchod Dovozní operace.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Transkript prezentace:

Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci

1.Jak si ušetřit práci při výběrovém řízení 2.Jak přesvědčit nákup, že VŘ nemá být jen o ceně 3.Jak zjistit, zda uchazeči ve VŘ jsou důvěryhodní 4.Nejčastější triky jazykových škol Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci

• Mějte dobře připravený poptávkový list 1.Jak si ušetřit práci při VŘ

• Definice předmětu VŘ • Časový harmonogram VŘ • Formy komunikace v průběhu VŘ • Definice požadavků na plnění předmětu výběrového řízení – Kvalifikační kritéria a forma jejich prokázání – Hodnotící kritéria a forma jejich prokázání • Požadavky na formu zpracování nabídky • Způsob podávání nabídek • Kritéria vyhodnocení předkládaných nabídek (váha jednotlivých kritérií ) • Další podmínky VŘ (závaznost nabídky, její doplňování…) • Smluvní podmínky 1.Jak si ušetřit práci při VŘ

• Mějte dobře připravený poptávkový list • Vybírejte nabídky nejen dle obsahu, ale i formy • Před pozváním do 2. kola (prezentace) se poptejte na zkušenosti kolegů a známých • Pozvěte na prezentace kolegy » nákup » nadřízený » potenciální uživatelé služeb… 1.Jak si ušetřit práci při VŘ

• Vysvětlujte rozdíl mezi nákupem: • zboží • technických služeb • ostatních služeb, jako např. vzdělávání • Vysvětlujte, že nejde jen o honorář lektora, ale i o: • administrativní zajištění – ušetření práce = peněz pro firmu • získávání analýzy potřeb – kurzy jsou na míru vašim lidem • kontrola kvality a rozvoj lektorů – spokojenost účastníků • hodnocení účastníků – možnost cílit prostředky efektivně 2. Jak přesvědčit nákup, že VŘ nemá být jen o ceně

2. Jak přesvědčit nákup, že VŘ nemá být jen o ceně …neboli vysvětlete jim, že dlouhodobá spolupráce s kvalitním dodavatelem přinese efekt a je lepší než dodavatele stále měnit nebo se s nimi rozčilovat! vs.

• Zjišťujte, zda dodavatelé zvládají objemově a obsahově srovnatelné zakázky • Chtějte garance „slibů z VŘ“ do smlouvy • Dobře si prověřte reference! 3. Jak ověřit důvěryhodnost

• Lakujeme na růžovo • Fluktuaci lektorů • Velikost školy, počet poboček a lektorů v regionech • Vzdělání, výběr lektorů a další práce s nimi • Kvalitu péče o klienty • Posíláme nejlepší CV do nabídek a ty nejlepší lektory na ukázkové lekce • Nabízíme supernízké ceny, když se nám nedaří 4. Triky jazykových škol