Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Asociace bezpečnostních poradců
Komunitární program PROGRESS
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
ECVET v Programu celoživotního učení
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
1 VALNÁ HROMADA AVOŠ 20. dubna NÁVRH USNESENÍ VALNÉ HROMADY AVOŠ VH schvaluje zprávu o činnosti za rok VH schvaluje zprávu dozorčí rady.
IMI systém - informační systém vnitřního trhu model realizace v ČR © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Česká asociace adiktologů
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova vozového parku v České republice
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Představení klubu manažerů
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
„AUTORIZACE METROLOGICKÝCH STŘEDISEK K OVĚŘOVÁNÍ TACHOGRAFŮ – SPOLUPRÁCE ÚNMZ A ČKS“ Ing. Jiří Kuba Úřad pro technickou normalizaci, metrologii.
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Sdružení automobilových dopravců Role ČESMADU BOHEMIA v oblasti silničních přeprav chemikálií a dodržování bezpečnostních a kvalitativních parametrů v souladu.
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny Ing. Petr Šlachta Setkání s dopravci, Praha 25. a
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Bezpečnostní poradci pro ADR Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Publikace vydané RVDA Martina Smetanová.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Smlouvy o provozování drážní dopravy a jejich změny
Vedoucí priority: Prof. RNDr Jaroslav Drobník
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Sociální práce TEĎ a TADY II
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
„Zavřít dveře nestačí…“
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Komunitární program PROGRESS
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu
Transkript prezentace:

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz Asociace bezpečnostních poradců a znalců o.s.

Vznik Asociace bezpečnostních poradců Spolu s vydáním prvních osvědčení bezpečnostních poradců se začalo uvažovat o jejich možném zastřešení První schůzka ustavujícího výboru se uskutečnila 17.4.2003 v Luhačovicích Ustavující výbor měl 8 členů Dne 17.9.2003 pořádalo Ministerstvo dopravy v Praze setkání odborníků z oblasti přeprav nebezpečných věcí v železniční dopravě www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vznik Asociace bezpečnostních poradců V rámci tohoto setkání byla poprvé představena odborné veřejnosti Asociace bezpečnostních poradců (ABP) www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců podpora a zastupování společných zájmů bezpečnostních poradců pro přepravu nebezpečných věcí a udržení vzájemného kontaktu mezi nimi zajistit možnost setkávání, koordinace a výměny informací mezi poradci a ve vztahu k dalším sdružením, úřadům a institucím, zachovat a rozvíjet dosažené znalosti problematiky bezpečnosti přeprav, www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců přispět k vyšší úrovni bezpečnosti při přepravách nebezpečných věcí v rámci státu, jakož i v rámci společné evropské budoucnosti, zejména v oblasti železniční dopravy participovat na přípravách materiálů pro mezinárodní jednání jakož i na přípravách vnitrostátních právních předpisů souvisejících s nebezpečnými věcmi, šířit obecné povědomí o nebezpečích a rizicích souvisejících s přepravou nebezpečných věcí www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců podporovat realizaci činností, které jsou v zájmu Asociace, ale které nelze efektivně vykonávat samostatnými členy (normalizace, informatika, prognózy, studie, poradenství atd.) www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Změny 9/2007 - změna názvu sdružení v souvislosti se začleněním znalců: Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. 8/2008 - změna loga www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Změny 1/2010 – ABPZ se stala členem EASA www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Snaha představit různé aspekty práce bezpečnostních poradců Semináře většinou doplněné ukázkou techniky V roce 2004 zapůjčení školícího vozu ÖBB Ukázka zásahů HZS ČD při úniku nebezpečných věcí z cisternových vozů Semináře zaměřené na novinky v oblasti přeprav nebezpečných věcí (telematika, změny v řádu RID) www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 2004 – Česká Třebová - seminář „Nehody a mimořádné události při přepravách nebezpečných věcí“ – první seminář www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 2004 – DKV Pardubice - „Setkání odborníků v oblasti přeprav nebezpečných věcí po železnici “ www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 2005 – Imet Praha – seminář „Obalová technika v praxi“ www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 2007 – Kralupy nad Vltavou – seminář „Likvidace nehodové události“ www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Témata dalších seminářů a akcí: Změny v Řádu RID Telematika Likvidace nehod a nehodových událostí Výměny zkušeností bezpečnostních poradců www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Prezentace ABPZ Internetová prezentace Vydávání informačních bulletinů Vydávání Řádu RID www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Internetová prezentace ABPZ Internetová prezentace na www.dgsa-rid.cz Informování členů, laické i odborné veřejnosti www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Informační bulletiny Informování členů o dění v ABPZ, změnách v legislativě, plánovaných akcích,… Je vydáván nepravidelně v závislosti na obsahu www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vydávání Řádu RID Vydáváme Řád RID od roku 2005 každé 2 roky Tištěné vydání + CD s dalšími materiály www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Spolupráce Ministerstvo dopravy, Drážní úřad, Drážní inspekce Účast ve zkušební komisi zkoušek pro získání nebo prodloužení platnosti osvědčení bezpečnostního poradce Účast ve výboru RID – výbor se zabývá návrhem změn do příštích vydání předpisu RID Pořádání seminářů www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Spolupráce Další subjekty: Výměna informací se Sdružením pronajímatelů vozů Sdružení bezpečnostních poradců z dalších zemí DVI – provádění zkoušek a atestačních zkoušek Periodika a odborné tiskoviny www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Provoz ABPZ Trvale máme okolo 100 členů Schůzky výkonného výboru Složení výkonného výboru: zástupci národního dopravce, velkých podniků, školící organizace i externích bezpečnostních poradců 1x ročně valná hromada www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Kdo je za to vše zodpovědný?  Na prvním místě je nutné jmenovat bývalé i současné zaměstnance Ministerstva dopravy: - JUDr. Jaroslav Soušek - Ing. Martin Vošta - Ing. Jindřich Kušnír - Ing. Pavlína Tomková - Ing. Luboš Knížek www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Kdo je za to vše zodpovědný?  Drážní úřad: - Ing. Jiří Karkoš - zaměstnanci Odboru přeprav nebezpečných věcí Drážní inspekce: Mgr. Roman Šigut Ing. Michal Sívek SPV - Ing. Pavel Škarabela www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Kdo je za to vše zodpovědný?  Railtest - Ing. Manfred Schubert Svaz chemického průmyslu ČR - Ing. Ladislav Špaček Ekologické audity a posudky - Ing. Jan Mičán Naši partneři při vydávání RID Další osoby a organizace jejichž vyjmenování by zabralo mnoho času… www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Děkujeme Vám za pomoc a spolupráci. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz