Anglie                                                                                                                                                           

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kruhový děj s ideálním plynem
Advertisements

JAN AMOS KOMENSKÝ.
ŠKOLA NA PŘELOMU 17. A 18. STOLETÍ JAN AMOS KOMENSKÝ
Věty vedlejší podmětné a předmětné
Shoda přísudku s podmětem 2
10. Právní odpovědnost a její druhy
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Databáze Jiří Kalousek.
KRAJská konference UNIV 2 Kraje – jihomoravský kraj 29. a 30
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
TONDA OBAL NA CESTÁCH nás opět navštívil. Pamatujeme si z loňského roku co kam patří?????
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMarie Terezie a Josef II. Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje dobu.
Velikonoční vajíčka.
Sankce a ochranná opatření v přestupkovém právu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
ČESKÉ NÁRODNÍ OBROZENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Koně Pověstí o vzniku koní je mnoho, pro všechny staré národy byl kůň zvířetem mimořádně cenným, často označovaným jako dar bohů. Avšak člověk dvacátého.
Po stopách gotického rýhování Západočeské muzeum v Plzni, Kopeckého sady 2, Plzeň Martin Nauš Gotická skříň.
Anotace: Prezentace seznamuje s významnými osobnostmi světové literatury. Leo Calvin Rosten Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr.
BT502Z – TPP – Zvláštní část
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
České právní dějiny Ladislav Vojáček
Republika Jižní Afrika JUDr. Maxim Tomoszek. Charakteristika země 1,221 mil. km 2 47 mil. obyvatel 3 hlavní města – Pretoria (moc výkonná), Bloemfontein.
…aneb výlet za čertíky do Litoměřic.  Když jsme se šli projít, tak jsme narazili na sochu Karla Hynka Máchy. Prohlíželi jsme si jí.  Ve třídě jsme.
Tento materiál není určen pro jakékoliv další šíření či citování
Technické prostředky sebeobrany téma: Zákeřné palné zbraně
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Sankce a ochranná opatření v přestupkovém právu Správní právo trestní Lucia Madleňáková.
MECHANICKÉ VLNĚNÍ 17. Zvukové vlnění KMITAVÉ A VLNOVÉ JEVY Mgr. Marie Šiková.
Základní škola, Nemyčeves, okres Jičín. Abychom mohli uplatňovat plánované výchovné a vzdělávací strategie, bylo zapotřebí propracovat didaktický postup.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: SIMONA ŠTRANCOVÁ, DIS. NÁZEV: VY_32_INOVACE_678_STUPŇOVÁNÍ_PŘÍDAVNÝCH_JMEN_KRÁTKÁ.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1102Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Daňové kuriozity Jméno.
Právnická fakulta MU v Brně Letní škola trestního práva 2009 Trestní právo za absolutismu Ladislav Vojáček.
TRIGONOMETRIE © RNDr. Jiří Kocourek 2013 Podmínky používání prezentace Stažení, instalace na jednom počítači a použití pro soukromou potřebu jednoho uživatele.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
Odměňování pracovníků. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Evidence přestupků Mgr. Radka Paulová ředitelka Rejstřík trestů Soudní Praha 4 Ing. Jan Ladin ředitel Odbor informatiky Ministerstvo spravedlnosti.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
Trest smrti Ondřej Špiřík 4.A Střední škola KNIH.
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Hra na využití poměru 1 : 2 : 4 VY_42_INOVACE_06_01.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-U Trest smrti Mgr. Marie Mikulcová.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_02 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Zdravý životní styl Anotace Žák.
ZÁŠKOLÁCTVÍ.  Záškoláctví je jedním ze závažných problémů, které musí školství řešit.
Příčiny neúspěchu žáků Jana Míková. John Holt: „Proč děti neprospívají“ John Holt: „Proč děti neprospívají“ Bojí se, nudí a jsou zmatené Bojí se, nudí.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_14/17_Vztahy ve škole Téma:Vztahy ve škole Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
NázevJan Amos Komenský AnotaceVýklad nové látky AutorMgr. Zuzana Šmerdová Očekávaný výstupŽák zná základní údaje z tohoto období Speciální vzdělávací potřeby.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
MECHANICKÉ VLNĚNÍ 13. Vznik a šíření podélného postupného vlnění KMITAVÉ A VLNOVÉ JEVY Mgr. Marie Šiková.
Prevence sociálně patologických jevů
Název projektu: Moderní škola
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-M-1-019
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Jeden den Ivana Děnisoviče
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Trestní právo Hmotné Vytvořeno dne: 29. září 2012 Anotace:
Daň na vstupu Daň na výstupu.
Lidová kultura Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia
Lets Say STOP to Gender Discrimination in Education
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
The history of England
zpracovaný v rámci projektu
Most mezi sborovnou a ředitelnou
Metodické změny statistických výkazů TRX
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
Transkript prezentace:

Anglie                                                                                                                                                                                                                                                                                                    A školní tresty

Pár ran rákoskou ? nebo pantoflem po hlavě Přesuňme se o pouhé jedno století zpět do království Velké Británie, kde jsme my, nevinní žáci byli za každou hloupost násilně potrestáni                                                                Jak všichni víme, učitelé většinou nemají ve vymýšlení trestů moc velkou fantazii a v Anglii také ne, a proto potřebovali i na potrestání knihu  V této knize byly podrobně uvedeny všechny tresty a sloužila jako klíč k určení trestů provedených na nás, na žácích, a stanovovala přiměřenost trestů.

Pomůcky -tyto nástroje musely být opět schváleny v knize… Upřednostňovali rákosku, pantofli nebo nástroj zvaný tawse, neboli kožený řemen (jak nápadité  ). Rákoska: bití rákoskou se uplatňovalo nejčastěji při spáchání nectnosti jako je kouření (to by u nás nestačili rákosky ani vyrábět), dále při podvádění, šikanování, drzosti či nepozornosti. Jedním z nejčastějších zaznamenaných přestupků, který se trestal bitím rákoskou, byl útěk, zejména na vyšších stupních nápravně výchovných škol (kdo by nezdrhnul ). Lapený byl trestán bolestivými ranami při maximálním počtu osmi úderů. Na jiných školách byl prohřešek trestán donucením svléknout si šortky a stáhnout si spodní prádlo předtím, než mu bylo dovoleno si je znovu natáhnout a připravit se k výprasku. Slippering: nebo-li bití pantoflem ,,sálovou obuví“. Tím se trochu obcházely předpisy a mohlo se to odehrávat i před zraky studentů. Není třeba dodávat, že při vyvinutí většího úsilí toto bití podpatkem mohlo způsobit poměrně bolestivé stopy.

Hlavně potají Celé trestání nebohých žáků se konalo buď v ředitelně, nebo ve sborovně…hlavně mimo zraky ostatních žáků. Trestání studentů bylo zrušeno v Anglii v pozdních osmdesátých letech dvacátého století.