Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Přijímací řízení.
Renata Schejbalová Konference AŘG , Přerov.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Analýza dotazníků projektu National Teams of ECVET Experts
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Asociace ředitelů gymnázií Přerov, 3.dubna 2012
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Státní maturita otázky a odpovědi.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
Vlastní hodnocení školy
Možnosti hodnocení ředitelů škol
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Vybrané problémové oblasti problematiky fakult vzdělávajících učitele závěry a doporučení z diskuse na semináři „Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro.
Filozofické fakulty a příprava budoucích učitelů Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci Jiří Lach – děkan.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Problémy vymezení hledisek kvality v přípravě učitelů pozitivní přínos určení a uplatňování hledisek kvality závisí na splnění podmínek pro jejich užitečné.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
3. Celofakultní pedagogická konference1 Zapojení předních odborníků z praxe na Ekonomicko- správní fakultě Masarykovy univerzity.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
KONFERENCE AŘG ČR PŘEROV-3. DUBNA – 5. DUBNA 2013.
Statistický pohled na gymnázia v roce 2012/13 Michaela Kleňhová vrchní ředitelka sekce koordinace politik a mezinárodních záležitostí MŠMT Konference asociace.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Informace pro členy oborových skupin Analýzy a informace vytvářené v NÚV k přechodu a uplatnění absolventů škol na trhu práce Ing. Jiří Vojtěch vedoucí.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Asociace ředitelů gymnázií ČR
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Implementace kariérního systému - IMKA
IMKA Cílem projektu IMKA Je komplexně připravit, ověřit a implementovat metody, opatření a nástroje, které zajistí úspěšné zavedení a přijetí kariérního.
Fakulta zdravotnických studií
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Tisková konference
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Závěrečná konference projektu
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Studijní program Ošetřovatelství
IP Alena Kopáčková (DFP)
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce G a FVU • Jak funguje? • Jak by mohla fungovat? • Jak to udělat, aby fungovala? Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce G (SŠ) a FVU z pohledu studenta • Před přijetím na vysokou školu • V průběhu studia na FVU • Po absolvování FVU Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce před přijetím na FVU • Počet přijímaných • Vlastní přijímací řízení Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce před přijetím na FVU • Analýza toho, co potřebují VŠ • Podoba SMZ • Dvě úrovně • SŠ – motivace uchazeče • VŠ – znalost vstupní úrovně • Spolupráce omezená (žádná) • VŠ jako instituce se nepodílejí na podobě SMZ • Různorodost požadavků • Nereagují nebo tvoří vlastní testy Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce před přijetím na FVU Současná přijímací zkouškaDobře nastavená maturitní zkouška Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce před přijetím na FVU Státní maturitní zkouška, která diferencuje studenty a prokazuje jejich zájem o obor Analýzy potřeby učitelů v regionech, cílené financování studentů Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce v průběhu studia • Pedagogická praxe studentů • Propojení praxe s výukou didaktik • Zapojení učitelů SŠ do výuky na FVU • Zapojení učitelů FVU do výuky na SŠ • Výzkumná činnost Jakého učitele SŠ potřebují? Fakultní školy Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Spolupráce po absolvování • Kritické adaptační období • Institut uvádějícího učitele SŠ – péče o začínajícího učitele FVU – péče o začínajícího učitele Kariérní řád Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

IPN Zajišťování a hodnocení kvality v systému terciárního vzdělávání Kvalita přípravy učitelů – podmínka pro udržení konkurenceschopnosti ČR Kašperské Hory listopadu 2012

Kritéria hodnocení vysokých škol vzdělávajících učitele • VŠVU má vytvořen funkční systém propojení práce s absolventy a jejich potenciálními zaměstnavateli. Využívá tohoto systému při přípravě studijních programů, jako zpětnou vazbu při jejich pravidelném hodnocení a při hodnocení kvality svých absolventů. Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

V oblasti vztahů s praxí • Jaké jsou formy a jaký je rozsah spolupráce VŠVU (fakulty) se školským terénem? • Podle kterých kritérií VŠVU (fakulta) vybírá své partnery ze školského terénu? • Jak VŠVU (fakulta) získává od svých partnerů informace o připravenosti svých absolventů, jak analyzuje a vyhodnocuje získaná data? Jak reaguje na kritické podněty? Jak vyhodnocuje účinnost přijatých opatření? • Jak VŠVU (fakulta) spolupracuje s partnery při inovacích, respektive tvorbě studijních programů/oborů? • Jak VŠVU (fakulta) zjišťuje a vyhodnocuje budoucí potřeby školského terénu? Jak vyhodnocuje účinnost přijatých opatření (např. ve skladbě nabídky studijních programů/oborů)? • Jak VŠVU (fakulta) přezkoumává vhodnost a účinnost realizovaných vztahů se školským terénem? Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov

Co dál? Nestěžujme si jenom, nehledejme, co nás rozděluje, nečekejme, že někdo vyřeší vše za nás. Přemýšlejme a konejme. Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov