Nepředvídatelné práce a jejich úhrada v rámci fondů EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky - pochybení v souvislosti s VZ.
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Změny v průběhu realizace projektů
Veřejné zakázky a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Uvedení do problematiky veřejných zakázek Mgr. Kateřina Slováčková
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Smlouvy kupní smlouva, smlouva o smlouvě budoucí, předkupní právo, smlouva o dílo, mandátní smlouva Mgr. Petra Malaníková.
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
JUDr. Karel Zuska Mgr. Michaela Hájková
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Obchodní podmínky FIDIC, The RED BOOK pro projekty, spolufinancované z
Novela energetického zákona a teplárenství. Evropská legislativa a teplárenství EU nemá žádnou ucelenou směrnici týkající se teplárenství Novela energetického.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 170. Žofínské fórum.
Elektronické učebnice Ing. Zdeněk Pavlík. Hlavním cílem tvorby elektronických učebnic je zlepšení podmínek pro výuku technických oborů, včetně zvyšování.
Veřejné zakázky z pohledu dozorového orgánu
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
1. Poskytování informací komunikace mezi uchazečem a zadavatelem Dobrá praxe = Otevřenost 2 kvalita & množství forma a způsob uveřejňování a poskytování.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Pavel Mohaupt Změny v průběhu realizace projektů Červen 2014.
Korupce a veřejné zakázky
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Katastr nemovitostí odstoupení od smlouvy
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Martin Čech Pavel Herman Transpozice evropské zadávací směrnice.
Následky porušení smlouvy, odpovědnost za škodu a otázky s tím související v režimu CISG BO402Z Mezinárodní právo obchodní I (jaro 2007) Zdeněk Kapitán.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Veřejné zakázky města nově od 2016 MĚSTO V PROMĚNÁCH ČASU A MYŠLENÍ LIDÍ 5. konference Platformy městských architektů a Společnosti Petra Parléře, o.p.s.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Perspektivy VZ: zadávací směrnice.
Valná hromada Svazku vodovodů a kanalizací Ivančice Svazek vodovodů a kanalizací Ivančice B.M. Kuldy 20, Ivančice IČ DIČ CZ
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Nejčastější chyby při zadávání veřejných zakázek z OPVK
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele k 3. výzvě IROP „Regulační plány“ a k 9. výzvě IROP „Územní studie“ Zadávání a kontrola veřejných zakázek , Brno.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Zastoupení zadavatele – ano - ne Konference: Elektronizace veřejných zakázek Pořadatel QCM s.r.o. Hotel Barcelo, Praha, Ing. Miroslav Jeništa.
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Seminář pro žadatele k 34. a 35. výzvě IROP „Sociální bydlení (pro SVL)" Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ (zvláštní část) Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Směrnice č. V-2/2012 Směrnice upravující postupy Ministerstva dopravy, investorských organizací a Státního fondu dopravní infrastruktury v průběhu přípravy.
Vymezení pojmového aparátu Jana Soukopová
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Přednáška č. 10 Hodnocení veřejných zakázek - druhá část
Rezervy, podmíněné závazky a podmíněná aktiva
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Metodika pro správu změn díla (variací) u stavebních zakázek
UZAVÍRÁNÍ SMLUV O VEŘEJNÝCH SLUŽBÁCH V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
ZMĚNY BĚHEM VÝSTAVBY SKUPINY
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe)
Transkript prezentace:

Nepředvídatelné práce a jejich úhrada v rámci fondů EU - podle zákona o veřejných zakázkách a FIDIC - Mgr. Dana Štumpová advokát Divadelní 24, Praha 1 Tel:+420 603 256 909 Tel:+420 226 227 611 Fax:+420 226 227 609 Email: dana.stumpova@jsklaw.cz

Při plnění zakázky vznikají dodatečné práce . Jen některé dodatečné práce jsou nepředvídatelné (nepředvídané) Nepředvídatelné (nepředvídané) posuzuje ZVZ a FIDIC jinak Jen některé náklady na Nepředvídatelné dodatečné práce se hradí Náklady jsou rizikem objednatele (čl. 17/3 g),h)), ale některé (které měl zkušený zhotovitel předvídat) objednatel nehradí Náklady objednatele hlídá správce stavby (schvalování faktur) Náklady prověřuje supervize MD, SFDI, NKU atd.. Jen některé náklady jsou způsobilé pro čerpání z fondů EU - vzniklé ve vymezené době v soulad s právními předpisy přiměřené v souladu s principem hospodárnosti (minimalizace), účelnosti (nezbytnost), efektivnosti (maximalizace poměru vstupy a výstupy)

Nepředvídatelný a nepředvídaný Při uzavření smlouvy o dílo podle VOP FIDIC si při definování obsahu „Nepředvídatelný“ strany smlouvy specifikují obsah pojmu tak, že „nepředvídatelný znamená takový, jenž nemůže být důvodně předpokládán zkušeným zhotovitelem k datu podání nabídky“ a v ustanoveních smlouvy jej strany používají ve spojení s fyzikálními podmínkami na a pod povrchem staveniště (tzv. skryté překážky). § 23/7 ZVZ naproti tomu vyžaduje objektivně nepředvídané okolnosti, tedy bez ohledu na míru zkušeností „zkušeného zhotovitele“ a vůbec pouze zhotovitele. ZVZ předpokládá objektivně nepředvídané okolnosti a objektivní nelze posuzovat testem zkušeného zhotovitele

Dodatečné práce vyplývající z nedostatečné přípravy Některé dodatečné práce jsou vyvolány nedostatečnou přípravou, máme na mysli přípravou položek rozpočtu, chybami v projektu, početními chybami v cenách nabídky atd. Dodatečné práce (více práce) vyplývající z nedostatečné přípravy je snaha považovat (bez dalšího rozlišování) za práce objektivně předvídatelné s nemožností aplikovat § 23/7 ZVZ (?)

VOP FIDIC Red Book rozlišuje mezi - nedostatečnou přípravou projektu a - nedostatečnou přípravou staveniště ve smyslu odhalení skrytých překážek neboli nepředvídatelných fyzikálních podmínek. Obě kategorie jsou rizikem objednatele (čl. 17/3 g),h), přičemž pouze u působení přírodních sil se aplikuje test zkušeného zhotovitele. § 23/7 ZVZ nemá výslovně upraven postup při nedostatečné přípravě. Objednatel může zadat pouze takové dodatečné práce, které a) nebyly v původních zadávacích podmínkách, b) jejich potřeba vznikla v důsledku, objektivně nepředvídaných okolností, c) jsou nezbytné pro provedení díla.

Dodatečné práce vyplývající z přečerpání položky Při realizaci stavebních prací dochází k měření a v některých případech k přečerpání dané položky rozpočtu. Práce vyplývající z přečerpání položek je snaha považovat za dodatečné práce (více práce) objektivně předvídatelné s nemožností aplikovat § 23/7 ZVZ (?)

Podle VOP FIDIC probíhá měření prostavěných položek, neboť veškerá použitá množství jsou pouze odhadovaná (čl. 14/1) a správce stavby teprve odsouhlasí cenu podle měření (čl. 14/1 a čl. 12/3). Při čerpání položek se tedy výslovně předpokládá rozdíl oproti nabídce. Podle ZVZ zadávací dokumentace může obsahovat podmínky překročení ceny; přesto je nejnižší cena nejčastěji jediným kritériem hodnocení nabídky.

Které dodatečné práce vyplývají z nepředvídatelných okolností, které měl zkušený zhotovitel vědět a objednatel je proto nehradí? A které dodatečné práce vyplývají z objektivně předvídaných okolností s nemožností aplikace § 23/7 ZVZ ? A kdy je třeba k řádnému vzniku závazku k platbě ceny vyhlásit novou veřejnou soutěž, a kdy ne a kdy případně jen JŘBÚ. . Bohužel nejistota výkladu vede k paušalizování hodnocení, takže chvíli jsou všechny nebo žádné dodatečné práce (více práce) předvídatelné a chvíli zase nepředvídatelné namísto rozboru, které náklady (překročení ceny) jsou umožněny samotnou smlouvou (VOP FIDIC) a jaký je skutečný dopad toho, že je VOP FIDIC součástí zadávací dokumentace. (?) VOP FIDIC Red Book v souladu se ZVZ definuje podmínky překročení ceny (dodatečné práce) a pouze ty práce, které v zadávacích podmínkách chybí, nejsou předvídány, nevyplývají z dokumentace zakázky a jejich potřeba vznikla v důsledku objektivně nepředvídaných okolností, lze považovat za dodatečné práce, pokud jsou stále nezbytné pro provedení původních prací.

dana.stumpova@jsklaw.cz dana.stumpova@seznam.cz