Komplexní pozemková úprava Mirotice Plán společných zařízení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Břest a Němčice u Holešova“
Advertisements

Soutěž o „Nejlepší realizované společné zařízení roku 2009“
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA v k.ú. URBANICE
Komplexní pozemková úprava
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
RNDr. Milan Hladík, PhD., Ing. Jan Cihlář
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
24. Obsah katastru nemovitostí a jeho uspořádání
Obecná územní ochrana přírody a krajiny podle zák.č.114/1992 Sb.
Nástroje územního plánování
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Regionální plán územního systému ekologické stability a ozelenění obcí a krajiny na území obcí regionu Cézava (POV 2004) TELNICE 19. Listopadu 2004.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
Návod pro obnovu katastrálního operátu a převod
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Problematika zavedení věcného břemene do KN
DIPLOMOVÁ PRÁCE Studie revitalizace povodí toku Jasénky
Komplexní pozemkové úpravy Smilovice
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Obnova katastrálního operátu
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
I.1.4 Pozemkové úpravy ÚZPI dne 18. října Charakteristika opatření  prostřednictvím tohoto opatření je řešena problematika vlastnických vztahů.
Ing. Jana Pivcová vedoucí odd. kontroly a rozpočtu Sekce Ústřední pozemkový úřad, Ministerstvo zemědělství, Realizovaná společná zařízení.
Půda – složka životního prostředí
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
Příklady do seminářů Právní vztahy k nemovitostem konaných dne 30/ v době 8.00 – 11.05, uč. č. 214, sem. sk. 2 JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Merboltice Státní pozemkový úřad, Krajský pozemkový úřad pro Ústecký kraj, Pobočka Děčín 28.října 979/19,
1 ÚZEMNÍ PLÁN RYCHVALD AKTUÁLNÍ STAV POŘIZOVÁNÍ ZASTUPITELSTVO MĚSTA
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
Závěrečné jednání – komplexní pozemkové úpravy v k.ú. Suchomasty a v k.ú. Málkov u Suchomast Krajský pozemkový úřad pro Středočeský kraj, Pobočka Beroun.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Nejlepší realizovaná společná zařízení v Karlovarském kraji 1.
Ing. František Pavlík, Ph.D. Státní pozemkový úřad ČINNOST SPÚ V OCHRANĚ PŮDY.
Pozemkové úpravy „krok za krokem“ Humpolec 2015 Ing. Michal Pochop Výzkumný ústav meliorací a ochrany půdy, v.v.i. Oddělení Pozemkové úpravy a využití.
Zkušenosti z projednání nové trasy vedení 400 kV Jiří Steinbauer ELEKTROTRANS, a.s. Konference Palác Žofín
KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA A JEJÍ USKUTEČNĚNÍ. Etapy procesu pozemkových úprav Přípravné práce Návrhové práce Realizační práce 2/26.
RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno Ochrana přírody a krajiny, krajinotvorná opatření v rámci pozemkových.
Pozemkové úpravy nástroj pro obnovu a ochranu krajiny.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Mgr. Kristýna Soudková, Ing. Arnošt Müller Oddělení VFP a GIS Odbor metodiky a řízení pozemkových úprav Státní pozemkový úřad Standardizace geodat pozemkových.
Koordinace územních plánů a pozemkových úprav Ing. Jan Kaiser – Státní pozemkový úřad – Pobočka Domažlice.
Ústřední pozemkový úřad Ing. Jaroslav Vítek, MBA 2.května 2012, Praha 1.
REKONSTRUKCE A VÝSTAVBA SILNIC V PARDUBICKÉM KRAJI Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR PREZENTACE ŘSD.
Pozemkové úpravy krok za krokem
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
ROLE SPÚ Pozemkové úpravy v okrese Opava
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Pozemkové úpravy v okrese Opava role SPÚ
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Výsadba ovocných dřevin v pozemkových úpravách
ZÁVĚREČNÉ JEDNÁNÍ KOMPLEXNÍ POZEMKOVÁ ÚPRAVA V KATASTRÁLNÍM ÚZEMÍ LHOTA U LIPNÍKA NAD BEČVOU.
ÚSK zadání – specifikum SO ORP Veselí nad Moravou
Rozdíly v zadáních územní studie krajiny z pohledu zpracovatele
PROGRAM: Změny klimatu za posledních 10 let v ČR.
Stavební pozemky (teze)
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Transkript prezentace:

Komplexní pozemková úprava Mirotice Plán společných zařízení Čechova 395/59 České Budějovice

průzkum řešeného území. duben 2012 přípravné geodetické práce průzkum řešeného území duben 2012 přípravné geodetické práce červenec 2012 - zaměření skutečného stavu v celém řešeném území - stanovení a vyšetření obvodu KPÚ - vytyčení pozemků neřešených dle §2

Plán společných opatření respektuje a navazuje na podklady územního plánování Územní plán sídelního útvaru Mirotice, Ing. arch. Jaroslav Daněk – Projektový ateliér AD, České Budějovice, 1997 Změna č. 1 ÚPN SÚ Mirotice, Projektový ateliér AD, České Budějovice, 1999 Změna č. 2 ÚPN SÚ Mirotice, Projektový ateliér AD, České Budějovice, 2004 Návrh územního plánu Mirotice, Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D., Atelier M.A.A.T, 2011 a respektuje a zapracovává dokumentaci -R4 – Mirotice, rozšíření, záborový elaborát, Pragoprojekt, a.s., 2011, a zábor výstavby R4 – Čimelice-Mirotice, Valbek, spol. s r.o., 2012

výměra katastrálního území 821 ha výměra území v KPÚ 751 ha z toho neřešená dle §2 (lesy) 88 ha počet parcel vstupujících do KPÚ 1944 počet listů vlastnictví vstupujících do KPÚ 269 počet oprávněných osob vstupujících do KPÚ 471

Plán společných zařízení Návrh řešení hlavních územních systémů Systém ekologické stability území Vodohospodářský systém řešeného území Dopravní systém

Systém ekologické stability území V řešeném území se nenachází žádné zvláště chráněné území, evropsky významná lokalita ani ptačí oblast. Památný strom – Dub na židovském hřbitově. Návrh plánu lokálního ÚSES Mirotice, Mgr. Václav Novák, Protivín 2011, schvalovaném ÚP – Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D., Atelier M.A.A.T, 2011 V návrhu KPÚ převzetí a upřesnění ekologických prvků. Celková výměra biocenter v řešeném území 43 ha, délka biokoridorů 10 km.

Vodohospodářský systém Významný vodní tok Lomnice, ve správě Povodí Vltavy rozloha 11 ha Další drobné vodní toky a meliorační odpady o celkové rozloze 0,8 ha V řešeném území - 9 rybníků (6,5 ha) – zůstanou ve vlastnictví stávajících vlastníků (většina ve vlastnictví Města Mirotice). Vyhodnocení ohrožení půdy vodní erozí – části území jsou ohroženy vodní erozí - protierozní osevní postup, průměrný erozní smyv v území G= 2,8 t /ha/ rok V rámci návrhu KPÚ se pokusíme o vlastnické vypořádání pozemků o rozměrech 20 x 20 m (hranice I. ochranného pásma), na kterých jsou umístěny stávající funkční a využívané vrty v lokalitě Hořejší mlýn a jejich převedení do vlastnictví Města Mirotice – LV 1. V rámci KPÚ Mirotice byl vypracován vzorový projekt obnovy vrtu pro jeho další využitelnost.

Dopravní systém Hlavní dopravní tepna = silnice I/4 – Praha – Strakonice silnice II/121 - do Milevska K.ú. Mirotice je dotčeno výstavbou rychlostní silnice R4 – Čimelice-Mirotice. V řešeném území se jedná o výstavbu silnice II/604, která bude napojena na silnici II/121. Plocha záboru je 0,53 ha - záborový elaborát pro ŘSD zpracovává firma Valbek, spol. s.r.o., středisko Plzeň. Řešené území je dále dotčeno výstavbou R4 - Mirotice, rozšíření. Záborový elaborát pro ŘSD zpracovala firma PRAGOPROJEKT, a.s., Praha, 2011. Plocha trvalého záboru je 25 ha a plocha dočasného záboru 4 ha. V návrhu KPÚ budou části původních vlastnických parcel ponechány v záboru, stabilizovány a připraveny k výkupu.

Další silnice: 5 silnic III. třídy ve vlastnictví Jihočeského kraje s právem hospodaření pro Správu a údržbu silnic 4 místní komunikace – část ve vlastnictví obce Ostatní komunikace: celkem 43 ostatních komunikací, z toho 26 nově navržených a určených k rekonstrukci celková délka všech ostatních komunikací: 20 km z toho délka nově navržených komunikací: 9,3 km  k rekonstrukci: 4,5 km 3 komunikace budou realizovány v rámci výstavby –R4-rozšíření. V návrhu KPÚ převod ostatních komunikací do vlastnictví Města Mirotice

Termíny zhotovení KPÚ Mirotice: Analýza současného stavu 30.04.2012 Zaměření zájmového území a stanovení obvodu KPÚ 31.07.2012 Plán společných zařízení 30.09.2012 Soupisy nároků vlastníků 30.03.2013 Návrh komplexní pozemkové úpravy 30.04.2014 Zpracování mapového díla, DKM do 3 měsíců od schválení KPÚ