TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síť středisek integračních služeb pro zrakově handicapované občany Jihomoravského kraje.
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
TyfloCentrum Brno, o.p.s. zkušenosti a výsledky projektu TyfloCentrum Brno, o.p.s.
CELOSTÁTNÍ VEŘEJNÁ SBÍRKA NA PODPORU NEVIDOMÝCH
Prezentuje: Mgr. Barbora Čalkovská ULD, Brno
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Počítačové kurzy v rámci projektu TyfloEmployAbility Mgr. Radek Pavlíček, TyfloCentrum Brno, o. p. s.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
TyfloCentrum ČR, obecně prospěšná společnost
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Finanční možností svépomocných skupin
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Terénní sociální práce
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Plánovaný rozvoj služeb
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Zajišťování kvality, garance kvality Středisko rané péče SPRP České Budějovice Mgr. Martina Papoušková.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Závěrečná konference k projektu
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
V. Setkání se starosty obcí
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

TyfloCentrum Brno, o.p.s. se představuje RNDr. Hana Bubeníčková TyfloCentrum Brno, o.p.s. e-mail: info@tyflocentrum-bm.cz www.tyflocentrum-bm.cz

O TyfloCentrech obecně rok 2000 – v ČR začíná fungovat krajské uspořádání (připravuje se financování sociálních služeb právě prostřednictvím krajů) SONS v letech 2000 - 2003 podle připravenosti regionů zakládá v každém kraji společnost TyfloCentrum. Pro odlišení do názvu vkládá název krajského města. TyfloCentra = servisní organizace (v ČR 13 společností) SONS = klientská organizace, poskytování metodiky a školení, podpora a spolupráce

TyfloCentrum Brno v datech 28.6.2000 – vznik společnosti (historicky první schůzka zakladatele s navrženými kandidáty do první správní a dozorčí rady, kde se deklarovala vůle společnost založit) 11.8.2000 – byla sepsána před notářem Zakládací listina 28.8.2000 – společnost byla zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností 1.3.2001 – zahájení činnosti společnosti po nezbytných přípravných krocích (zajištění financování společnosti) 9.9.2005 – získání akreditace poskytovatele sociálních služeb pro Jihomoravský kraj 1.3.2007 – zahájení činnosti ve 4 regionálních pracovištích v Jihomoravském kraji 17.4.2007 – akreditované středisko pro ECDL testování 5.6.2007 – registrace v celostátní databázi poskytovatelů sociálních služeb

TyfloCentrum Brno – organizační členění Administrativně správní útvar Centrum pomůcek a informatiky odborně technická poradna (jak získat PC jako pomůcku) poskytujeme i sousedním regionům kurzy obsluhy PC (hlasové výstupy, zvětšovací lupy, braillské řádky) technická pomoc při problémech s pomůckou, konzultace Centrum denních aktivit sociálně a pracovně právní poradna, poradna psychologa asistenční služby (doprovody, pomoc s tištěnými materiály, asistence v domácím prostředí pro seniory atd.) služby pracovního uplatnění volnočasové aktivity a podpora zájmové činnosti dílny manuální zručnosti

TyfloCentrum Brno – další údaje počet zaměstnanců: 28 (z toho 7 na regionálních pracovištích) počet klientů: cca 200 klientů (vedených v evidenci) počet kurzů PC ročně (cca 50 kurzů s cca 1000 odučených hodin) počet konzultací (cca 350 ročně pro cca 150 klientů) počet asistencí ročně (cca 300 pro cca 90 klientů) počet sociálně a pracovně právních porad (cca 150 pro cca 75 kl.) počet volnočasových akcí (cca 150 ročně s účastí cca 900 účast.) odstraňování architektonických bariér ozvučení MHD v Brně, ozvučené semafory na přechodech akustické a hlasové majáčky do významných institucí informační servis o opravách chodníků, uzávěrky a další informace některé služby poskytujeme i sousedním regionům

Děkuji za pozornost a těším se s vámi opět na viděnou. Poděkování Děkuji za pozornost a těším se s vámi opět na viděnou. Prezentaci připravila: RNDr. Hana Bubeníčková © TyfloCentrum Brno, o.p.s. 2007