„INSPEKČNÍ“ CESTA NA PODKARPATSKOU RUS 22.10.-28.10. pro Diakonii CB vypracoval Petr Kučera Jak byla využita pomoc Diakonie CB v Podkarpatské Rusi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajské zdravotnictví
Advertisements

Regionální konference cestovního ruchu
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Společnost pro mukopolysacharidosu
Finanční matematika.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
Mateřská a rodičovská dovolená
Kampaň Nahá celebrita Martin Kožíšek, Manažer pro internetovou bezpečnost.
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
CSR V INTERNÍ KOMUNIKACI SKUPINY ČEZ
Nástroje finančního trhu
Činnost klubu Členská základna Původní stav 9 členů Původní stav 9 členů Od začátku Kiwanis roku přijati 4 členové - celkový stav 13 Od začátku.
Modelové příjmové situace rodin s malými dětmi při vstupu pečujícího rodiče na trh práce Robert Jahoda VUPSV, v.v.i.
Zabezpečení v případě nemoci a svízelných sociálních situacích Mgr. Hana Svobodová.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Edukace pacienta před a po totální endoprotéze kyčelního kloubu
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
Reforma zdravotnictví ČSSD Zdravotnický systém potřebuje postupné úpravy a změny, tedy evoluční způsob reformy. Pravicové strany se v posledních letech.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Extrémní chudoba.
Zvyšování manažerských kompetencí středního managementu a zaměstnanců firem Zlínského kraje TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM.
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
POMOC DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ V ZAKARPATÍ. Navazuje na dávnou historii  Práce sirotčince ve Svaljavě do roku 1938  Práce Stanislava Heczka i dalších.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
ČLENSKÁ SCHŮZE ZOO Adopce – Historie a další postup.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Výukový modul projektu: Nové formy výuky ve školách kraje Vysočina Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 12. listopadu 2014.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_11_GRAMOTNOST Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Autor Mgr. Zdeněk.
Rezistence na antibiotika
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Díky naší společné štědrosti mohlo mít loni téměř 1200 dětí bohatší vánoce a prožít to, že někomu na nich záleží … Milý příteli,
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Daňové návrhy vlády Miroslav Kalousek.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Péče o těžce zdravotně postižené Právní úprava zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením prováděcí vyhláška.
Finanční gramotnost ROZPOČET Pan Kouřil je svobodný, bydlí sám v nájemném bytě a má ze zaměstnání pravidelný měsíční příjem korun. Jednou za tři.
SLEDOVÁNÍ DOPADU REGULAČNÍCH POPLATKŮ Praha,
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
Vyhlašuje veřejnou sbírku na pomoc obětem nepokojů Ukrajině Pomoc Charity bude zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Financování hospicové péče. Seznam zdravotních výkonů a úhradová vyhláška Pro zdravotnická zařízení typu hospic je určen ošetřovací den č a jeho.
Mgr. Petr Hanuš KOORDINÁTOR ODBORNÝCH SEKCÍ ASOCIACE POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ČR ŘEDITEL SEKCE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIE ZAMĚSTNAVATELSKÝCH SVAZŮ ČR.
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Rozvoj inovací v kontextu finančních možností českého zdravotnictví
Pečovatelská služba.
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
SLEDOVÁNÍ DOPADU REGULAČNÍCH POPLATKŮ
PODĚKOVÁNÍ Žákovský parlament moc děkuje všem, kteří se zapojili do charitativní akce konané ve prospěch Dětského domova Velké Heraltice.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Dagmar Žitníková Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Pomoc Diakonie Církve bratrské na Podkarpatské Rusi
Transkript prezentace:

„INSPEKČNÍ“ CESTA NA PODKARPATSKOU RUS pro Diakonii CB vypracoval Petr Kučera Jak byla využita pomoc Diakonie CB v Podkarpatské Rusi.

Kolik jsme předali? •Loni o Vánocích jsme předali celkem 4500 USD. Jak byly využity? •Převážně na léčbu •částečně na sociální pomoc.

Proč peníze na léčbu? •Zdravotní péče je na Ukrajině oficiálně zadarmo, realita je taková, že se za léčbu platí „přímo na ruku“ lékařům, kteří už zřejmě zapomněli na Hypokratovu přísahu. •Kdo nezaplatí, toho nechají téměř bez péče na pospas osudu – zemře. (Ověřeno ze tří nezávislých důvěryhodných zdrojů)

500 USD Bylo poskytnuto dětem Volodi Šelemby - Danikovi a Jubčikovi trpící progresivní svalovou distrofií.

2 000 USD jsme svěřili sestře Mariji, oddané a rázné křesťance, „náčelnici“ okresního sociálního úřadu v Rachově.

2 000 USD •Jsme svěřili Ivanovi Kondorovi – předsedovi Zakarpatské části církve Evangelických křesťanů baptistů.

Kam konkrétně peníze došly? •Byly rozděleny zhruba po 50 USD (~500 Hr) a předány potřebným, převážně věřícím •Nejvíce peněz jsme dali do Rachovské oblasti (nejvýchodnější část zakarpatí) Tento snímek z místní nemocnice v Rachově

Z několika návštěv

•Tato sestra měla meningititu. •Finančně se na ni skládali děti a •500 Hr. přispěla diakonie. •Pobyt v nemocnici ji přišel na 2000 Hr. •Plat se pohybuje mezi 500 – 1000 hr. •Moc děkuje!

•Bratr Kolja z Romské osady. •Jeho sociální dávky nestačí ani na nákup jediného balení drahého léku, který zpomaluje průběh nemoci. (2000 Hr) •Skládá se na něj rodina, místní sbor, výrazně přispěla sbírka ze sboru CB v Horní Krupé a opakovaně pomoc diakonie. •Moc děkuje a za všechny dárce se modlí

•Sestra z Jasinji. • Absolvovala běžnou operaci Zaplatila: • 1200 Hr. – za operaci • 1000 Hr. za běžné úplatky (pokud nedáte úplateček sestra vám nedá injekci, uklizečka nevytře....) •Léky 1000 Hr. Pobyt v nemocnici s jednoduchou operací (slepé střevo atd.) vás přijde na 5000 Hr. ( Kč) Moc děkuje!

Sociální pomoc Jedna stará sestra peníze využila k nákupu dřeva na zimu Jiná rodina využila příspěvek na stavbu nového chlívku, protože jim starý shořel i se zvířaty. (Hasiči neměli přes zimu vodu v cisterně!)

Vyhodnocení •Seznamy s konkrétními lidmi, kteří pomoc využili nám byly předány, některé rodiny byly navštíveny, některé navštíveny ještě budou. •Další rok chceme pokračovat v pomoci, která je sice kapkou v moři, ale přináší požehnání a je velmi konkrétní a adresná. •Fotografie z cesty na dkarpatskou_Rus_2009/ dkarpatskou_Rus_2009/