Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
Statutární město Karlovy Vary
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
DRMS Forum září 2009 GORDIC řešení datových schránek organizace Bc. Pavel Prchal Ing. Vladislav Korecký.
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
DRMS Forum září 2009 nadpis Spisová služba Ministerstva zdravotnictví ČR František Riedel vedoucí projektu MZCR,
Špička v každém směru IT 3 Od elektronické podatelny k řešení problému elektronického podání Ing. Martin Vimr obchodní ředitel.
Realizační tým ICZ duben 2005
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
PSI a rozvoj IS J. Svoboda, MV ČR, OIVS. Národní konference – Praha 23. ledna 2008 Úvod Zákonná úprava Hodnocení stavu Veřejné informační služby Závěr.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Projekty eGovernmentu v praxi 1 Konference IIR Projekty eGovernmentu v praxi Bc. Jana Třísková 21. ledna 2010.
ISSS IS HN/SS Softwarová architektura informačního systému hmotné nouze a sociálních služeb Jindřich Štěpánek
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
2 Karla Halenková Setkání uživatelů 2001 Báze znalostí produkt pro naplnění uživatelem.
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Elektronické podatelny právo a praxe ISSS Hradec Králové Jan Hobza
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Katastr nemovitostí na internetu a reálné možnosti jeho využití fyzickými a právnickými osobami Č e s k ý ú ř a d z e m ě m ě ř i c k ý a k a t a s t r.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Systém správy dokumentů
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Transkript prezentace:

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem GORDIC® spol. s r. o. Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem GORDIC® spol. s r.o.

Návrh zákona o registrech Národní standard pro eSSL Právní normy vztahující se ke spisovým službám a eGovernmentu v České republice Novela zákona 499/2004 Sb. Novela vyhlášky 646/2004 Sb. Návrh zákona o registrech Národní standard pro eSSL Zákon 300/2008 Sb.o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů (tzv. zákon o eGovernmentu) dopady zákona od 1.1.2010 bude pokračovat dále (zákon o registrech…) 2

a autorizované konverzi dokumentů 17.5.2007 Dopady zákona 300/2008 Sb. Zákon 300/2008 Sb. o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Vyhláška, o stanovení podrobností provádění autorizované konverze dokumentů Vyhláška, kterou se stanovují náležitost přístupových údajů pro přihlašování do datové schránky, apod. Provozní řád ISDS (Informační Systém Datových Schránek) M

Informační systém datových schránek Datová schránka (DS) Datové schránky dle zákona č. 300/2008 Sb. Informační systém datových schránek Datová schránka (DS) Doručení (právní fikce doručení) Lhůty a termíny ze zákona Autorizovaná konverze dokumentů

Přínosy eGovermentu pro organizace Rozšíření komunikačních kanálů s orgány veřejné moci a veřejností o elektronickou podobu Zřízení elektronické spisové služby Zřízení datových schránek (DS) a jejich aktivace Napojení DS na elektronickou spisovou službu Použití ePodatelen Využívání elektronických podpisů Elektronická archivace

GINIS® spisová služba GINIS® - spisová služba (SSL) – využívá Krajský úřad Olomouckého kraje GINIS® - spisová služba pro hostování (SSD) hostování aplikace spisové služby na serverech Krajského úřadu Olomouckého kraje – využívají organizace Použitý software: Internetové rozhraní aplikace spisové služby GINIS SSD - Systém Správy Dokumentů

GINIS® spisová služba je nástrojem kompletní a efektivní správy dokumentů v organizaci podporuje nový evropský standard MoReq2 je pod bezprostředním metodickým dohledem Odboru archivní správy a spisové služby MV ČR (projekt ESS MVČR) spolupracuje s rozhraním CzechPOINT zajistí splnění požadavků zákona 300/2008 Sb., především pak vazbu na datové schránky Spisová služba GINIS je nástrojem kompletní a efektivní správy dokumentů v organizaci od jejich zaevidování až po vypravení, uložení nebo řízenou skartaci. Spisová služba GINIS podporuje nový evropský standard MoReg2 a jako firma Gordic se aktivně podílíme na jeho tvorbě společně s MVČR. Jelikož spisová služba GINIS je od 1.1.2008 v ostrém nasazení na Ministerstvu vnitra je pod bezprostředním metodickým dohledem Odboru archivní správy a spisové služby. Spisová služby GINIS má napojení na rozhraní CzechPOINT. Spisová služba GINIS Vám zajistí splnění požadavků zákona 300/2008 Sb., především pak vazbu na datové schránky.

Vazba GINIS® spis. služba na DS Olomoucký kraj Hosting - zřizované organizace

SSD GINIS® – prezentace řešení

Postup implementace bylo realizováno Instalace databází pro organizace na serveru kraje Typová administrace – nastavení základních parametrů databází pro přístupy uživatelů probíhá Sběr administračních údajů – formou rozeslaného formuláře Upřesnění administrace dle předaných podkladů z formuláře bude realizováno financuje krajský úřad Základní školení s předáním přístupových údajů financuje jednotlivá organizace Nastavení prohlížeče na pracovišti organizace, pokud nebude možno nastavit dle zaslaných pokynů, pracovníkem GORDIC Instalace el. Podpisu, pokud nebude možno instalovat svépomocí Individuální školení a podpora Napojení datové schránky na spisovou službu

Nutné předpoklady pro provoz Předání administračních údajů (dle zaslaného formuláře) Zřízení el. Podpisu Zřízení datové schránky Aktivace datové schránky Zajištění HW a SW vhodné pro provoz

Technická podpora - GORDIC® Rozšiřující a individuální školení Individuální nastavení a výstupy Metodická podpora Zpracování spisového řádu Jeho individualizace Podpora ostrého provozu Asistence při zpracování Nastavení klientského pracoviště Implementace el. Podpisu Pomoc při aktivaci a napojení datové schránky Zajištění aktualizovaných verzí a informace o změnách Hot Line

Podpora Olomouckého kraje Nepřímá finanční podpora poskytovatel HW a hosting internetových služeb údržbu serverů je prováděna pracovníky krajského úřadu poskytnutí multilicence Základní školení a implementace Metodická podpora jednotné prostředí, pracovní postupy synchronizace číselníků Bezpečnost přístupu k datům a aplikacím Bezpečnost dat Archivace dat Společnost GORDIC je vedoucí českou společností v oblasti tvorby a dodávky SW organizacím veřejné správy, samosprávy a bankovnictví. Obchodně servisní síť se skládá s více než 300 odborníku kteří pokrývají celou Českou republiku. Využíváme moderní technologie a řešení. Zvlášť vysoký důraz klademe na metodickou podporu a jakost a zároveň na vysokou bezpečnost našich dodávaných řešení.

Další postup Organizacím, které poslaly kontaktní údaje odejdou přihlašovací údaje do testovací databáze Organizace obdrží dokument „Provozní podmínky“ Informace o termínech základního školení Přihlášky na školení – forma přihlašování na jednotlivé termíny Rozdělení na školení dle oborové příslušnosti v následných základních školeních Přidělení kontaktní osoby pro školení Kontakt a dohoda pro případné servisní návštěvy pro základní nastavení Určení dalších kontaktních osob pro komunikaci ze strany krajského úřadu a GORDIC pro zajištění implementace a ostrého provozu Určení dalších případných odkazů na webu GORDIC, či portále Krajského úřadu Olomouckého kraje pro veškeré informace implementace a provozu

Současné zdroje informací Informace na WWW: http://ol.tcssl.cz/

Děkuji za pozornost Jiří Kotisa Jiri_kotisa@gordic.cz