Logistické náklady Ivan Gros

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Učebna č patro 26. listopadu 2013 Název projektu: Logistická celoživotní akademie - rozšíření nabídky dalšího vzdělávání v logistické škole (reg.číslo:
Advertisements

Logistika v silniční dopravě
Doprava Ivan Gros
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Zásoby podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
Logistika Ing. Jan Pivoňka.
ČLENĚNÍ NÁKLADŮ PODNIKU S DŮRAZEM NA ROZHODOVÁNÍ
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Logistika Ivan Gros
Logistické investiční prostředky Ivan Gros
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
ÚČTOVÁ TŘÍDA 1 ZÁSOBY.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
IQ PACK dáváme inteligenci obalům Prezentace projektu Ing. Roman Kortus RFID projektový manažer.
Úvod do podnikových financí
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Nákup ( kap. 12).
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
Velkoobchodní operace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
Výběr dodavatelů Ivan Gros
CHARAKTERISTIKA ÚČETNICTVÍ
Nákup operativní Ivan Gros odsouhlasení dodacího listu s fakturou pro účtárnu Výchozí stav: pro každou položku vybrán dodavatel uzavřena.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
Organizace a organizování podniku
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
Vyřizování objednávek – objednávkový cyklus, formy objednávek
Úvod do podnikových financí
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Náklady, výnosy, hospodářský výsledek
4. přednáška - LOGISTICKÉ NÁKLADY
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_73 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
Model strategie marketingového mixu
ZÁSOBOVACÍ FUNKCE.
Naklady a jejich členění
EKONOMIKA DOPRAVNÍHO PODNIKU Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Logistika.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Prezentace společnosti PROFI REGAL s.r.o. Pro XXII. Valné shromáždění Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR 23. – 25. října 2011.
ZÁKLADNÍ POJMY VE SKLADOVÉM HOSPODÁŘSTVÍ
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Materiály pro účastníky pilotních kurzů konaných v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno „Vyšší úroveň dalšího vzdělávání v klíčových.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Kvalita dopravy v logistických procesech Předmět: Teorie dopravy Ing. František Lachnit,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Ing. Veronika Dostálková MBA Finance a peníze v podniku Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
PROČ POUŽÍVAT SYSTÉM SDRUŽENÝCH NÁKUPŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVA Prezentuje: Vítězslav Grygar statutární ředitel eCENTRE.
> Speciální projekt <
Ekonomické vzdělávání I. – III. r./Kuchař - číšník
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
OBSTARÁVACÍ FUNKCE PODNIKU (NÁKUPNÍ, POŘIZOVACÍ, ZÁSOBOVACÍ)
Výroba dřevěných obalů na trhu od roku 2000
Transkript prezentace:

Logistické náklady Ivan Gros ivan.gros@vslg.cz VSLG Přerov Palackého 1381/25 Přerov I - Město

Hmotné prostředky a práce účelně vynaložené na poskytování služeb zákazníkům v peněžním vyjádření tvoří logistické náklady A. Náklady na dopravu Provozní náklady vnitropodnikové dopravy Provozní náklady na vlastní externí dopravu Poplatky za přepravní služby B. Náklady na manipulaci Náklady na manipulační operace Náklady na kompletace

Náklady na provoz vlastních skladů C. Náklady na skladování Náklady na provoz vlastních skladů Poplatky za nakupované skladovací služby, nájemné za externí sklady D. Náklady na balení Náklady na přepravní a manipulační obaly Opravy, údržba vratných obalů Náklady na likvidaci obalů Nájemné za přepravní a manipulační obaly

Podíl z nákladů na informační systém společnosti E. Náklady provoz informačního systému Podíl z nákladů na informační systém společnosti Poplatky za služby veřejné komunikační sítě a externí služby Náklady na identifikaci obalů, čárové kódy, čipy G. Náklady na činnost odborných útvarů Nákupní oddělení Útvar logistiky Útvar řízení dopravy…

Jen je-li cena závislá na zvolené nákupní strategii ! H. Náklady na nákup pro interní spotřebu (pro výrobu, obchodní podnikání, režii..) Jen je-li cena závislá na zvolené nákupní strategii ! I. Náklady na školení J. Náklady spojené s vázáním kapitálových prostředků v zásobách K. Finanční logistické náklady, úroky, pojistné … L. Ztráty související s realizací logistických činností Skladovací, manipulační ztráty Ztráty zcizením Ztráty z porušení plynulosti materiálových toků