Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace doplněné textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

3 Logistický systém Aktivní prvky logistického systému

4 Aktivní prvky Úkolem aktivních prvků v logistických systémech je provádět netechnologické operace s pasivními prvky

5 Netechnologické operace Balení, Tvorba a rozebírání manipulačních a přepravních jednotek, Nakládka, Vykládka, Identifikace zboží, apod.

6 Podstata netechnologických operací: Změna místa, uchování a úprava hmotných pasivních prvků pro navazující manipulační či přepravní operace, Sběr, přenos nebo uchování informací.

7 Příklady aktivních prvků: Balicí stroje, Paletové vozíky, Scannery, Jeřáby, Dopravníky, Dopravní prostředky, Pracovníci, Počítače a počítačové sítě…

8 Klasifikace aktivních prvků dle druhu operací, které vykonává: Dopravní prostředky Manipulační prostředky a zařízení Skladovací systémy

9 Jaké se nacházejí aktivní prvky v jednotlivých článcích logistických řetězců? Uveďte konkrétní příklady:

10 Které z následujících prvků nepatří mezi aktivní? aktivní P ř epravní pás Skladník Paleta Obal Je ř áb Výtah Robot Faktura Kontejner

11 Které z následujících prvků nepatří mezi aktivní? aktivní P ř epravní pás Skladník Paleta Obal Je ř áb Výtah Robot Faktura Kontejner

12 Použité zdroje: PERNICA, P. Logistika pro 21. století. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4 SIXTA, J., M. ŽIŽKA. Logistika, teorie a praxe. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005, ISBN 80-251-0573-3 Obrázky galerie Kliparty kvalitně [cit. 11.8.2012]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 WWW:.


Stáhnout ppt "Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních."

Podobné prezentace


Reklamy Google