Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bažant obecný (Phasianus colchicus)
Advertisements

Ptakopysk podivný Moučková Anna : autor: Mou.
ZEBRA CHAPMANOVA.
Lvíček zlatý.
Ročníková práce Přírodopis
Lesní obratlovci – plazi, ptáci
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
ZAJÍC POLNÍ (Lepus europaeus)‏
Jaguár americký.
Základní skupiny živočichů
Medvědi.
JEŽURY A PAJEŽURY.
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Hlavní zdroj: Šelmy psovité Hlavní zdroj:
Tučňák brýlový Tučňáci
Anakonda Velká.
Lasicovité šelmy.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Sibiřský srstnatý drak  jeden z nejpočetnějších kříženců Charakteristika:  drak větší velikosti  vyvinula se u nich bílá, půl metru dlouhá srst  na.
Ještěři.
Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Čeleď: Bukovité (Fagaceae)
Dudek Chocholatý.
ŠELMY.
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
JÁ JSEM CVRČEK DOMÁCÍ.
Plazi 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Plazi pro 5. ročník ZŠ Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Třídění živočichů Mgr. Hana Patschová duben 2011 VY_52_INOVACE_17.
Ještěrky.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
 Většinou dorůstá do velikosti 2 - 2,5 m, jsou však známí jedinci až 4,5 m dlouzí. Hlava je výrazně oddělena od těla, které je poměrně štíhlé, ale pevně.
 V současnosti je ohrožen, ve volné přírodě zbývá asi posledních 5000 kusů.  Dosahuje délky asi 3,5m a největší samci váží až 150kg, samice jsou podstatně.
KUNOVITÉ ŠELMY.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Pyšný jako páv.
Ledňáček říční.
Užovka Červená Klára Freybergová, 4. B.
Chov hlodavců Michaela Kizurová
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
AGAMY JEŠTĚŘI.
Krajta Královská Python Regius.
(Streptopelia decaocto)
Živočichové kolem rybníku
Tajga Jehličnatý les.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Plazi. Znaky  plazi patří mezi obratlovce  tělo mají pokryto suchou zrohovatělou kůží, u želv krunýřem  hadi se plazí, nemají vyvinuty končetiny, někteří.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Domácí zvířata Pro 1.stupeň ZŠ. Máte doma nějaké domácí zvířátko? Jaké? Jak o něj pečujete?
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
PTAKOPYSK PODIVNÝ NICOLE VŠETULOVÁ.
PLAZI - ŠUPINATÍ (zajímavosti)
Delfíni.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
ZOO JaMka Pracovali na tom: Martin Svoboda Jan Katz
Užovka obojková David Zíka Tomáš Boudník. Užovka obojková (Natrix natrix) je nejrozšířenější evropský nejedovatý had z čeledi užovkovitých. Žije především.
Bažant obecný.
Transkript prezentace:

Korálovka sedlatá (Lampropeltis triangulum) V posledních několika letech se mezi teraristy rozšířila nová móda a tou je chov korálovek.

Poddruhy Je popsáno asi 13 druhů, z toho jen korálovka sedlatá má okolo 25 poddruhů. Ty se navzájem velice liší jak zbarvením, tak i rozdílnými životními podmínkami populací z různých zeměpisných oblastí výskytu. Nejběžnější poddruh L.t.sinaloe, který obývá hlavně západní Mexiko je většinou zbarven šarlatově červeně, se střídavými světlými a černými proužky. Korálovka mexická

Charakteristika Korálovka sedlatá dorůstá do velikosti 1-3 metru. Její tělo je poměrně štíhlé, hlava je malá a sotva odlišitelná od těla. Ačkoliv se jedná o živočicha aktivního spíše za soumraku a v noci, má kulaté zorničky a velké oči.

Výskyt Korálovka sedlatá je rozšířena od Kanady, až po Ekvádor.

Chov v zajetí Terárium: Terárium postačuje středně velké, s písčitým substrátem, doplněné několika většími kameny jako úkryt. Nezbytná je samozřejmě miska s vodou. Teplota: Korálovka sedlatá vyžaduje teplotu mezi 25 - 30°C přes den, s poklesem až ke 20°C v noci. Zimování korálovek je vhodné, nikoliv však nutné. Mnozí teraristé v zimním období pouze snižují teplotu na 20°C. Přesto se zazimování doporučuje, zvláště hodláme-li hady rozmnožovat.

Potrava Ačkoliv korálovka sedlatá má v přírodě poměrně pestrý jídelníček (loví malé savce, ještěry, hady i ptáky, nepohrdne ani vejcem), v teráriu vystačíme s přiměřeně velkými hlodavci.

Odchov Páření, které probíhá na jaře po zimním klidu, je doprovázené souboji samců o samice. V červenci a srpnu snesou samice 5 - 10 kožovitých vajec, z nichž se po asi 60 denní inkubaci a 90% vlhkosti líhnou mladé korálovky. Měří kolem 30 cm a dobře přijímají holata myší. Přestože chov ani odchov těchto nádherně zbarvených hadů není vyloženě náročný a nečiní velké potíže, bylo donedávna pořízení korálovky poměrně nákladnou záležitostí. Sehnání tohoto hada byl navíc téměř nadlidský výkon. Díky módnímu trendu a postupně se snižující ceně, se nádherná korálovka sedlatá pomalu rozšiřuje v chovech našich teraristů.