Členství Ecobatu v mezinárodní organizaci EUCOBAT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Valná hromada PRAHA 27. BŘEZNA 2014
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
ZALOŽENÍ TJ/SK Brigita Stloukalová. Nastudujte si sami: Šimková, E. Základy managementu a marketingu pro neziskové organizace. Kap. 5. Manažer v organizaci.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Celostátní síť pro venkov
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Česká asociace adiktologů
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
 VY_32_INOVACE_16_04  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
VII. Konference Český institut manažerů kybernetické bezpečnosti Standardy v kyberprostoru Cyber Security Coordination Group.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Sun Tour s.r.o. Prezentace cestovní kanceláře. Historie a současnost firmy Firma Sun Tour s.r.o. byla založena r.1992, člen Asociace cestovních kanceláří,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Přínosy členství v Mezinárodním svazu veřejné dopravy- UITP Valná hromada Svaz Dopravy České republiky 5/2/2009.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
1 Partnerství neziskového a soukromého sektoru v oblasti zahraniční rozvojové spolupráce Daniel Svoboda člen SR FoRS Development Worldwide, spolek
Luděk Janík Budoucnost HYTEP. Historie HYTEP 2006 červen: MPO iniciovalo vznik H 2 platformy prosinec: Založení platformy (ČVUT FS, MEGA, ÚJV,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj, státním rozpočtem České republiky a státním rozpočtem Slovenské republiky Metodické.
Protection notice / Copyright notice Poslání – Historie – Profil Praha, Česká Republika.
Praha, 30. září 2014 Setkání představenstva s vedoucími představiteli členských společností ČLFA Přínosy členství v Eurofinas.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Spolupráce organizací občanské společnosti na úrovni EU
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Jednou nohou v Bruselu – Česko a normalizace prevence kriminality
Diskové pole SIS II - záložní centrum projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Evropská družstevní společnost
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Sociální práce TEĎ a TADY II
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Možnosti jeho regulace.
Severoatlantická aliance
Transkript prezentace:

Členství Ecobatu v mezinárodní organizaci EUCOBAT 23.1.2013 RNDr Petr Kratochvíl

Cíle a poslání obhajovat a prosazovat zájmy kolektivních systémů pro baterie na EU úrovni vytvořit platformu pro výměnu a sdílení informací mezi kolektivními systémy včetně společného získávání informací nových zvýšit úroveň a efektivnost provozování kolektivních systémů pro baterie v Evropě

Členové organizace země Bebat Belgie Screlec Francie Ecopilas Španělsko SNRB Rumunsko Ecopilhas Portugalsko Stibat Holandsko Elretur Dánsko WEEE Ireland Irsko GRS Německo Reba Polsko Recser Oy Finsko Rebatt Norsko V Evropě působí v současné době 35 – 40 organizací zabývajících se sběrem přenosných baterií. Kromě Corepile (Fr) Inobatu (Švýc.) Eucobat reprezentuje největší a nejlépe fungující organizace.

Struktura statut mezinárodní neziskové organizace registrované podle belgického práva valná hromada (1 člen=1 hlas) 6-členné představenstvo s dvouletým mandátem prezident Jan Bartels (Holandsko) 3 pracovní skupiny technická (J.David, Francie) statistická (G.Chryssos, Německo) politická (L.ten Horn, Holandsko) výkonný ředitel na částečný úvazek (P.Biennemans) sídlo a kancelář u belgické asociace FEEE v Bruselu

Projekty a aktivity Již realizováno : Analýza klíčových dat o sběru a recyklaci za rok 2011 Metodický pokyn pro bezpečné nakládání s bateriemi Zpracování připomínek k 2 novým návrhům Evropské komise (recyklační účinnosti, rozšíření zákazu Hg a Cd) Probíhá a připravuje se : Pracovní skupina pro dosažení změny v předpisu ADR Protipožární projekt ve vztahu k Li bateriím Kontejnerový projekt (přeprava poškozených Li baterií) Databáze dostupných recyklačních kapacit

Očekávané přínosy Členství nám umožní : navázát a obnovit kontakty se zahraničními kolegy, získat přístup k cenným informacím z oboru, srovnávat naše výkony se špičkovými zahraničními organizacemi. Členství můžeme využít pro : zlepšení bezpečnosti při nakládání s bateriemi, zvyšování efektivity sběru a recyklace, lobbying na úrovni EU, public relations aktivity.