V Britské Kolumbii - Kanada,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Příprava rostlin a živočichů na zimu
Advertisements

Německo září – 4. října.
Lipno nad Vltavou z pohledu letních turistů
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
ZA DLOUHÝCH ZIMNÍCH VEČERŮ S přicházející zimou, když se dny krátí a mráz zalézá za nehty, trávíme stále více času v teple domova. Ale jak to bývalo dřív?
REKREAČNÍ ZAŘÍZENÍ Podhradí nad Dyjí
Okořín Nicola Čutková.
Pro úspěšnost loňské rodinné dovolené se psy (nejen Saarloosy), si Vás dovoluji pozvat k zopakování této akce.  Termín : od soboty do  Místo.
SLOUPSKO-ŠOŠŮVSKÉ JESKYNĚ
VY_32_INOVACE_ 03_ Lidé a čas Roční období (SADA ČÍSLO 2)
Trhlina ve džbánu.
Copak nám nadělil rok 2008 V tomto roce jsme zažili mnoho nečekaných změn. Dokonce takových změn, že je nám mnozí můžou závidět, ale určitě se nechceme.
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Milé děti, díváte se dobře kolem sebe?
Pension Aspen Penzion Aspen se nachází na malebném místě v centru turistického střediska Harrachov v Krkonoších. Lokalita poskytuje krásný výhled na Čertovu.
Vlak „život“ Před časem jsem četl knihu, v které byl život přirovnaný k cestě vlakem. Je to výmečně zajímavé čtení, pod podmínkou, že ho správně interpretujeme.
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, jakmile se oženíme nebo vdáme, až budeme mít první dítě, potom další. Pak jsme otrávení, protože naše děti.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Srdečně Vás zveme a těšíme se na Vás na pochodu Okolo Bohdanče.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Jsem vděčný za to, že mohu vytvořit toto přání, protože to znamená, že nejsem chudý... Jsem vděčný za to, že mohu poslouchat štěkot psů na ulici a cítit.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Kočka v americkém Harrisburgu ve státě Pennsylvania má zvláštního přítele. Každé ráno ji navštěvuje jelen, který přichází na zahradu. Majitel kočky.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Nejlákavější kulturní památka
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
LIDÉ A ČAS KALENDÁŘNÍ ROK.
Botanická zahrada Dalovice Virtuální procházka reálným areálem.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
LÉTO Léto letí, léto běží uvidět ho můžeš stěží,
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.
Vysvětlení některých pojmů
Našel jsem spoustu krásných obrázků, které vystihují atmosféru Vánoc.
Jednoleté rostliny Annuely
Roční období Název školy:
Prezentace určená k propagaci MGV
Cesta za dobrodružstvím..
BC Research Inc. Technologies. Čím se BC Research zabývá S použitím technologie podnikatelského modelu Integrator, nachází nejlepší řešení pro rozvoj.
Žáci 3., 4. a 5. ročníku dne 21. května 2015 navštívili recyklační ekologické centrum ve Starém Městě u Uherského Hradiště, které bylo vybudováno v bývalém.
Připravil Michal Kadlec Poloha Informace Zajímavosti Výlety Ubytování Závěr.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Cíl  Rozvoj pěstitelských výstav Floria a jejich přestěhování z Věžek do Kroměříže  Navázat na tradici zemědělských výstav v Kroměříži  Rozšířit výstavnické.
Jezdecké potřeby Bolero. Historie naší firmy ● Naše firma vznikla v roce Cílem založení této firmy je zpříjemnění životů jak Vašich, tak životů.
Povídání o přírodě Vysvětlení některých pojmů. Povídání o přírodě Jaro  Jaro je hezké roční období, kdy se příroda probouzí.  Stromy začínají rašit.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
 Chci se s Vámi podělit o své zážitky z letního tábora s výukou angličtiny, kde se mi už dvakrát líbilo a kam byste se mohli podívat i vy. 
ROČNÍ OBDOBÍ VY_32_INOVACE_1C_11 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola.
V Britské Kolumbii - Kanada,
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Než jde ježek spát.
Píseň: Anne Murray - Mě potřebuješ.
Kremnica.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_12 Slovní.
Trhlina ve džbánu.
Osmý div světa Torres del Paine.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Španělsko Turza lubor 4.a.
Autor: Jorge Luis Borges Listy mého stromu….
Transkript prezentace:

V Britské Kolumbii - Kanada, je skupina květinových zahrad - Butchart, v blízkosti Victorie na Vancouver Island. Jedná se o mezinárodně známou turistickou atrakci, která každoročně přiláká, více než milion návštěvníků.. cvonck@zeelandnet.nl

Buchartovy zahrady - Victoria BC, Kanada Nemusíte být zahradník, abyste chtěli navštívit Butchartovy zahrady ve státě Victoria BC (Kanada). Tyto zahrady jsou opravdu umělecké dílo, a neměli byste si nechat ujít jejich návštěvu – alespoň v podobě prezentace. Není to opravdu jen jedna zahrada, nicméně je to skupina zahrad, vše na jednom místě. Je to jedna z nejpopulárnějších atrakcí ve státu Viktoria. Zahrady, rozkládající se na 50 akrech jsou propojeny jemným pletivem stezek. Jsou tam prostorné trávníky s potoky a rybníky. Kdysi tomu tak nebylo. Věřili byste, že toto místo byl původně vápencový lom? Po vytěžení tohoto velikého lomu (v létech kolem roku 1900) manželka majitele navrhla vytvořit první japonské zahrady u svého domu. Později původní tenisový kurt přeměnili na zahradu v italském stylu, a pak ze zelinářské zahrady udělali velkou růžovou zahradu. Někteří zahradníci, když mají dost prostoru - ale hlavně finančních prostředků, nemohou skončit! Celý tento veliký areál je stále ve vlastnictví jedné rodiny, která zahrady provozuje – dnes již nejen jako „zahradu k potěšení“, ale i jako podnikatelský subjekt v oblasti turistického ruchu. Také původní dům rodiny Buchartů vzrostl během těch let, dnes je zde jídelna, restaurace, i kanceláře.

V každém ročním období je na zahradách co vidět, co obdivovat V každém ročním období je na zahradách co vidět, co obdivovat. Zahrady mohou sloužit i zahrádkářům k inspiraci pro jejich další činnost. Například - Buchartovy zahrady Vás měsíc co měsíc (i na stránkách časopisu) upozorní na to, co můžete v tuto dobu očekávat v plném květu. „Podnik Buchartovy zahrady“ tvrdí, že u nich mají pět sezón! Na jaře se listy stromů a cibule probudí ze zimy. V létě můžete zůstat déle v zahradách, a dokonce se dívat na ohňostroje - zábavní pyrotechniku v noci na sobotu. Říká se, že japonská zahrada je nejlepší – nejhezčí na podzim. V zimním období je k disposici velká zimní zahrada s historickými obrazy ve starém rodinném domě. Pátá sezóna je kolem Vánoc, samozřejmě, když všude svítí mnoho barevných světel, upozorňujících na keře, kvetoucí i v zimě. . Existuje dokonce i kluziště, které je hojně využíváno.. Relaxovat můžete v jedné kavárně nebo v jedné ze dvou restaurací. Vzhledem k tomu, že jsou všechny uvnitř zahrady, bohužel, před vstupem musíte zaplatit za vstup do zahrad , potom už můžete využívat kteroukoli z nich. Jsou k dispozici i stoly pro pikniky v blízkosti parkoviště. Buchartovy zahrady mají bezbariérový přístup, je povoleno přivést i domácí mazlíčky – tedy hlavně psy, ale musí být vedeni na krátkých vodítcích. Kromě prohlídky je tu i obchod se suvenýry, prodává se osivo a dárkové předměty. Najdete zde řadu suvenýrů, stejně jako zahradní oblečení a dokonce i .šperky ke koupi. Podle nás je to však zejména osvědčené osivo, které, když přinesete svým blízkým, bude oceněno.. Semena ze zahrad jsou stále připravena k prodeji.

editace JS www.jkk.estranky.cz Je tu dokonce možno organizovat i výlet lodí - samozřejmě v letních měsících a zajet až na přítok říčky Tod. Jsou k dispozici zasvěcené výklady o počátcích vápencovém lomu a zahrady, a můžete vidět i některá – v zahradě volně žijící zvířata. Pokud byste zahrady navštívili – tedy nikoli jen virtuálně - ujistěte se, že máte fotoaparát s sebou, Je toho tolik k vidění, že budete „mačkat spoušť aparátu“ za každou zatáčkou. Bude Vám „vrtat v hlavě“ jak mohou docílit, že jim tady všechny ty květiny tak krásně kvetou? Pravděpodobně zjistíte, (a to již po „virtuální návštěvě“) – že byste rádi navštívili tyto Butchartovy zahrady v každé sezóně, abyste mohli obdivovat změny v průběhu roku.. Přejeme Vám šťastnou cestu (aby se Vám povedla reálná návštěva) a pokud zakoupíte semena – aby se Vám na Vaší zahradě vedlo jako u „Buchartů“. Happy zahradničení! 11. 3. 2010 český překlad Milan Č. editace JS www.jkk.estranky.cz