Buďte pozdraveni!.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Dokumentace k zajištění BOZP
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Maturitní zkoušky ve školním roce Společná část maturitní zkoušky Definuje ministerstvo školství (MŠMT) MŠMT zadává ve stejném termínu MŠMT.
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK.
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Digitální učební materiál
RVP PV a jeho realizace v MŠ – předškolní vzdělávání v uplynulých 10 letech Zora Syslová.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Dokumentace k zajištění BOZP
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
Mgr. Jana Kratochvílová, Ph.DŠkolský management P4P4 Vyhláška č. 48/ 2005 o základním vzdělávání a některých náležitostech plnění povinné školní docházky.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost od Maturitní zkouška podle zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) platnost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
XXIII. valné shromáždění a jarní celostátní seminář STMOÚ ČR BRNO, května 2012 František Vavera.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení Harrachov
Koncepce nového zákona o VTZ
Plány aktivit/Školní akční plány
místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
PEDAGOGIČTÍ PRACOVNÍCI
Liberecký inspektorát ČŠI
PHmax ve středním vzdělávání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Buďte pozdraveni!

Správce budovy školy Příloha k nařízení vlády č. 469/2002 Sb. Katalog prací 1.4 Provozně technické práce 1.4.8 Správce budovy školy 12. platová třída

Popis práce "Samostatné provádění náročných ucelených technických prací nebo zajišťování dílčích odborných technických agend. Samostatné zajišťování technického provozu, montáží, servisních činností a uvádění do provozu technických a technologických zařízení. Technické zajišťování a organizace údržby a oprav technologických zařízení, budov a jiných rozsáhlých majetkových souborů."

Význam dalšího vzdělávání v řídící práci ředitele gymnázia aneb zpověď ředitele svého věku

Kritéria členění Kritérium tematické Kritérium citové Kritérium praktické

Kritérium tematické Právo, zákony a podzákony Řízení školy ŠVP Autoevaluace Kontrola Bezpečnost práce a požární ochrana ICT Vlastní aprobační rozvoj Pel-mel

1. Právo, zákony a podzákony Nový zákoník práce a jeho aplikace ve školské praxi (6 hodin) Novela zákoníku práce ve světle práva EU (4 hodiny) Vybrané kapitoly z pracovního práva (5 hodin) Nový správní řád a jeho aplikace ve školách a školských zařízeních (6 hodin) Školský zákon a související prováděcí podzákonné normy pro střední školy (8 hodin) Výklad školského zákona (6 hodin) Školský zákon a zákon o pedagogických pracovnících (5 hodin)

2. Řízení školy Studium pro ředitele škol a školských zařízení (144 hodin) Povinná dokumentace středních škol (4 hodiny) Kvalita práce pedagogických pracovníků v managementu školy (4 hodiny) Školení komisařů nové maturitní zkoušky (4 hodiny) Strategie rozvoje školy (10 hodin)

3. ŠVP Jak na to - od RVP k ŠVP (6 hodin) RVP (5 hodin)

4. Autoevaluace Jak provést analýzu práce školy (6 hodin)

5. Kontrola Na slovíčko s ČŠI - I (3 hodiny) Na slovíčko s ČŠI - II (4 hodiny) Vnitřní kontrolní systém školy (4 hodiny) Jak obstát při kontrole (4 hodiny)

6. Bezpečnost práce a požární ochrana Námětové cvičení integrovaného záchranného systému (2 hodiny) Kurz první pomoci (4 hodiny) Školení vedoucích pracovníků v požární ochraně (4 hodiny) Problematika BOZP v návaznosti na současnou legislativu (4 hodiny)

7. ICT Kurz obsluhy počítačů Windows 95 a Word 95 Školení Z v rámci SIPVZ (20 hodin) Školení P1 v rámci SIPVZ (20 hodin)

8. Vlastní aprobační rozvoj O lidské psychice a psychiatrii (5 hodin) Zneužitá víra (4 hodiny) Kurz základů státoprávní teorie (6 hodin) Kurz učitelů občanské nauky (30 hodin) Kurz vedení školních knihoven (6 hodin) Je český kondicionál opravdu podmiňovací? (3 hodiny)

9. Pel-mel Krajské diskusní fórum se zástupci krajů (3 hodiny) Valná hromada Asociace ředitelů gymnázií Školení topičů nízkotlakých teplovodních kotlů na plynná paliva (5 hodin)

Kurz učitelů občanské nauky Kritérium citové Kurz učitelů občanské nauky

Školení topičů nízkotlakých teplovodních kotlů na plynná paliva

Kritérium praktické Školení nepraktická = v životě nepoužitelná Nový zákoník práce a jeho aplikace ve školské praxi, Novela zákoníku práce ve světle práva EU, Vybrané kapitoly z pracovního práva, Nový správní řád a jeho aplikace ve školách a školských zařízeních, Školský zákon a související prováděcí podzákonné normy pro střední školy, Výklad školského zákona, Školský zákon a zákon o pedagogických pracovnících, Studium pro ředitele škol a školských zařízení, Povinná dokumentace středních škol, Kvalita práce pedagogických pracovníků v managementu školy, Školení komisařů nové maturitní zkoušky, Strategie rozvoje školy, Jak na to - od RVP k ŠVP, RVP, Jak provést analýzu práce školy, Na slovíčko s ČŠI - I, Na slovíčko s ČŠI - II, Vnitřní kontrolní systém školy, Jak obstát při kontrole, Námětové cvičení integrovaného záchranného systému, Kurz první pomoci, Školení vedoucích pracovníků v požární ochraně, Problematika BOZP v návaznosti na současnou legislativu, Kurz obsluhy počítačů Windows 95 a Word 95, Školení Z v rámci SIPVZ, Školení PI v rámci SIPVZ, O lidské psychice a psychiatrii, Zneužitá víra, Kurz základů státoprávní teorie, Kurz učitelů občanské nauky, Kurz vedení školních knihoven, Je český kondicionál opravdu podmiňovací? Krajské diskusní fórum se zástupci krajů.

Školení praktická = v životě použitelná Školení topičů nízkotlakých teplovodních kotlů na plynná paliva

Časový přehled vzdělávání Základní škola 10 800 h. Střední škola 4 800 h. Vysoká škola 4 000 h. Výchovné poradenství 300 h. tzv. další vzdělávání (praktické i nepraktické) 346 h.

5% Sumář Vzdělávání celkem 20 575 h. Můj život od narození 410 592 h. (+ 20 min., co uplynul tento referát) 5%

Závěr 1

Závěr 2