PRONÁSLEDOVANÁ CÍRKEV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen.
Advertisements

Struktura členění (dělení) členských příspěvků (14
Průzkum organizovaný pro členské firmy SPS - květen 2012 Podle velikosti firmy – stavební produkce do 20 mil. od 20 do 100 mil. od 100 do 500 mil. od 500.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Život a působení apoštola Pavla „Nevíte, že při běhu na závodišti všichni závodníci sice běží, ale cenu že získá jenom jeden? Běžte tak, abyste jí dosáhli!“
Z Kolína do Jeruzaléma Hana Greenfieldová.
Průlet liturgickým rokem
Jirka Pospíšil, BIBLICKÁ ŠKOLA EBED KŘEST VE VODĚ Jirka Pospíšil,
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Integrita bezúhonnost
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
ZNAMENÍ 7 JEŽÍŠOVÝCH ZÁZRAKŮ O NĚČEM VÍC ALIANČNÍ TÝDEN MODLITEB 2014.
AKTUALITY 2/ Kdo si troufne ?.....aneb co se děje ve světě očima studentů/ - tek kvarty.
HLAVNÍ OHNISKA NAPĚTÍ VE SVĚTĚ
Dosáhni cíle!.
GEOGRAFIE ŽENY. Mezi 15 – 18 rokem. Je jako Čína nebo Irán. Vyvíjí se rychle, má velký potenciál, ale není všem otevřená a přístupná.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Povolání Leviho (Lk 5,27-32) 5:27 Pak vyšel a spatřil celníka jménem Levi, jak sedí v celnici, a řekl mu: Pojď za mnou." 28 Levi nechal všechno, vstal.
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
ŠARÍA.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Světová náboženství.
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
Slovníček pojmů - novověk Otestuj své znalosti!. 1. Atentát  zastřelení protivníka  politická vražda  politická sebevražda  politická vražda.
KOMUNISTIČNÍ ODPŮRCI -
Sýrie a Libanon.
Svatá Cecílie pocházela ze starého římského rodu Cecíliů. Učila se hudbě a zpěvu, aby mohla hudbou chválit Boha. Zavázala se slibem věčného panenství.
NEBEZPEČNÁ TEOKRACIE Lenka Čechurová, 4.A
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
A tak bratři, modlete se za nás, aby se slovo Páně rychle šířilo Modlitby na únor 2015.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO Modlitby na únor 2015.
Aneb jak ho vnímají různé státy, náboženství, historie trestu smrti a jak je vnímán dnes.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Modleme se k Pánu žně! - ÚNOR. 3 modlitby za misii pro měsíc únor V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry v.
Ř. 5/12-14 Ř. 5/ ADAM: 1. byl stvořen – z prachu země 2. k prachu země se navrátí – je smrtelný 3. tvořen jako tělo 4. Bůh s ním uzavřel smlouvu.
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová Sametová revoluce VY_32_INOVACE_2B17.
Napoleon Bonaparte – ruské tažení a pád
Nejprve provedeme výpočet v závorce
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… (2.TES. 3,1)
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - ISLÁM
Modleme se k Pánu žně. Listopad Pronásledovaní křesťané v Číně Nezasažený národ Ujgurové v severozápadní Číně Misijně nasazení pastoři.
Arabská říše Islám.
Průlet liturgickým rokem
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
Vypracoval: Jakub Moravec
Modleme se k Pánu žně LISTOPAD Aby vytrvali ve víře i přes fyzické a psychické násilí a zakoušeli Boží moc. Aby vytrvali ve víře i přes fyzické.
ISLÁMSKÝ NÁBOŽENSKÝ SYSTÉM
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… Modlitby na březen 2015.
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Iniciativa kurzů Alfa podzim 2013 Týden modliteb za kurzy Alfa 15. – 22. září 2013.
Modleme se k Pánu žně! - LEDEN. 3 modlitby za misii pro měsíc leden V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1.za pronásledované bratry a sestry.
A TAK BRATŘI, MODLETE SE ZA NÁS, ABY SE SLOVO PÁNĚ RYCHLE ŠÍŘILO… MODLITBY NA DUBEN 2015.
ARABOVÉ A jejich výboje.
Náboženství - islám Název školy
Rozšíření Islámu v dnešní době
Modlitby na květen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Modlitby - červen 2015 A tak bratři, modlete se za nás, aby se Slovo Páně rychle šířilo…
Islámské umění.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Misijní modlitby 8/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Misijní modlitby 9/2016 Evangelium se stává dobrou zprávou jedině tehdy, dorazí-li na místo včas. J. F. Henry.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

PRONÁSLEDOVANÁ CÍRKEV Zuzana Vaculínová AC Jihlava, září 2013

1 Korintským 12:26 Trpí-li jeden úd, trpí spolu s ním všechny 1 Korintským 12:26 Trpí-li jeden úd, trpí spolu s ním všechny. A dochází-li slávy jeden úd, všechny se radují spolu s ním.

Nadace open doors

SEZNAM ZEMÍ S PRONÁSLEDOVANÝMI KŘESŤANY 1. Severní Korea 2. Saudská Arábie 3. Afghánistán 4. Irák 5. Somálsko 6. Maledivy 7. Mali 8. Irán 9. Jemen 10. Eritrea 11. Sýrie … 25. Egypt 31. Indie 34. Čína

1. Severní korea 11 let na 1. místě 400 tis. ilegálních křesťanů 50-70 tis. křesťanů v pracovních táborech Podzemní církev roste.

1. Severní korea Začátkem roku 2013 byli zabiti 2 mladí lidé: 1. kluk - při práci v Číně uvěřil v Ježíše a chtěl se vrátit do S. Koreje, aby se podělil o svou víru s nejbližšími. Na hranicích byl zastřelen. 2. mladík - po biblických studiích v Číně se vrátil domů. Jeho víra byla odhalena, byl poslán do pracovního tábora, kde po kruté práci bez jídla umřel.

2. Saudská arábie Žádná náboženská svoboda Všichni obyvatelé musí být muslimové, jiná víra se trestá smrtí Křesťan = vězení, bičování, deportace, mučení Konverze – z křesťanské TV, snů a vizí přímo od Boha Z 26,5mil obyvatel je 1,25mil křesťanů

6. Maledivy Téměř 400 tis. obyvatel – všichni muslimové Nad čistým dodržováním islámu bdí i státní dozor a napravuje jakékoliv odklony od islámu Konverze je zakázána zákonem, obrácení jsou vystaveni tvrdému pronásledování od rodiny i od společnosti, musí opustit zemi 2010 – 50% mládeže je závislých na heroinu

25. egypt Nejnásilnější útoky na křesťany za posledních 700 let Před rozšířením islámu tvořili většinu obyvatel Egypta křesťané – celých tisíc let. Nyní jsou asi 87% muslimové a 13% křesťané. Šaría (islámský právní řád) se stala „… základním stavebním kamenem legislativy“ v roce 1980, kdy také došlo k nárůstu počtu útoků na koptské i evangelikální křesťany.

25. Egypt Po masových protestech v roce 2011 musel po třiceti letech abdikovat prezident Mubarak, čímž byla zahájena série rychlých a radikálních změn. Ve volbách v květnu 2012 získala islámská strana Muslimské bratrstvo prezidentský úřad i parlamentní většinu.

25. egypt 3. července 2013 byl sesazen Muhammad Mursí, tisíce přívrženců i odpůrců šlo do ulic, několikatýdenní protesty potlačovány armádou 14.srpna útok na křesťany - hlavně v Cairo

Bylo zapáleno přes 80 církevních budov

Podpálené křesťanské školy

Útoky na soukromé domy křesťanů,…

…obchody, firmy patřící křesťanům

Nálože do aut

Únosy lidí Magda – 19 let, křesťanka Zmizela 2. června 2013 Od 2011 oficiálně zaznamenáno 500 únosů křesťanských dívek

smrt 10-letá Jessica Boulos – zastřelena 6. srpna na cestě z nedělní školy 7 křesťanů zabito 14. srpna v Cairo Al Nazla – útok na velký kostel, zastřeleni jeho obránci, zastaven manželský pár, po identifikace muž zastřelen, žena zraněna

Co my s tím?

Židům 13:3 Pamatujte na vězně, jako byste byli uvězněni s nimi; pamatujte na ty, kdo trpí, vždyť i vás může potkat utrpení.

Efezským 6:18 - 20 V každý čas se v Duchu svatém modlete a proste, bděte na modlitbách a vytrvale se přimlouvejte za všechny bratry i za mne, aby mi bylo dáno pravé slovo, kdykoliv promluvím. Tak budu moci směle oznamovat tajemství evangelia, jehož jsem vyslancem i v okovech, a svobodně je zvěstovat, jak je mi uloženo.

2 Timoteovi 3:12 A všichni, kdo chtějí zbožně žít v Kristu Ježíši, zakusí pronásledování.