1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
Advertisements

Exkurze.  Dne jsme absolvovali exkurzi do Doks na Městský úřad.  Cílem bylo seznámení s jednotlivými odbory a jejich funkcemi.  Do Doks.
Organizační struktura Městského úřadu Boskovice
Rozpočtové určení daní na Slovensku
ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
Rozpočtové hospodaření obcí
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Samospráva 1 SP1 Přednáška.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Veřejná správa – úvod.
Územní uspořádání ČR Česká republika se člení na
Organizace sociální správy
ANALÝZA STRUKTURY HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
ŘEŠENÍ PROTISOUTĚŽNÍCH OPATŘENÍ ZE STRANY VEŘEJNÉ MOCI Pohled Ministerstva vnitra.
VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.  Je schvalován každý rok parlamentem  Obsahuje část příjmovou a část výdajovou VY_32_INOVACE_ 17 Státní rozpočet.
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská nauka Ročník:
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Veřejnosprávníci z 1.D poprvé na úřadě v Doksech.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
DPH v účetnictví města Přeštice od Přeštice Obec s rozšířenou působností obyvatel, obyvatel správního obvodu ve 30 obcích Nevykonává.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Obce jako oběť reforem? Obce jako oběť reforem? XIV. celostátní finanční konference 10. – 11. listopadu 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda SMO ČR Primátor.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Úvod k účetnictví ÚSC.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
1 SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR Ing. Rychtářová Miluše vedoucí Správního odboru Nový Bor 5. ledna 2016.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E20.17 Ročník2. ročník.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Finanční právo Nováčková Dominika, Kateřina C3A. Finanční právo souhrn právních norem, obsahem jsou finanční vztahy, to znamená vztahy získávání, shromažďování,
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
JINDŘICHŮV HRADEC Michaela Kaloušová ZÁKLADNÍ INFORMACE  k město Jindřichův Hradec čítá obyvatel  Leží severovýchodně od Českých.
Institut veřejné služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Rozpočet obce.
MĚSTO VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Rozpočet obce Černovice
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
ZASTUPITELSTVO MĚSTA (15)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Daně.
Financování sociálních služeb
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD V DOKSECH

Jaké odbory jsme navštívili a co jsme se dozvěděli? Stavební úřad – Miluše Duchková Finanční úřad – Bc. Eliška Pavinská Odbor rozvoje majetku města – Ing. Jiří Šamšiňák Vnitřní a správní odbor – Mgr. Jaromír Kubec Sociální a školský odbor – Jitka Dočkalová

Stavební úřad Miluše Duchková Funkce : vedoucí stavebního úřadu, referent Odbor vykonává státní správu v přenesené působnosti Výkon státní správy daný vyhláškou Patří sem např.: kolaudace, změna využití území, povolení staveb Každé území má stavební plán

Stavební plán

Finanční úřad Vedoucí : Eliška Pavinská Funkce : vedoucí FO, mzdová účetní, referent FO, referent FO- poplatky, pokladna Samostatná působnost - rozpočet, smlouvy, učetnictví Přenesená působnost - místní poplatky V samostatné působnosti chodí daně a ty se pak přerozdělují Peníze se korigují podle rozpočtu

Mezi finanční úřad dále také patří: Místní poplatky - zde sedí mzdová účetní - zpracovává např.: došlé faktury, mzdy Rozpočet města – 2 strany výdaje příjmy (z místních poplatků) Rozpočet by měl být vyrovnaný Pronájem pozemku – jen v číslech např.: účty Zákon o poplatcích – obec si může stanovit vyhláškou Musí se hlídat jestli se platí poplatky Za porušení se zvyšují nebo nastupuje exekuce

Poplatky za psy za ubytování za stánek za kulturní akce za povolení výjezdu motorových vozidel za hrací přístroje za odpadky za chataře

Odbor rozvoje majetku města vedoucí odboru Jiří Samšiňák Funkce : vedoucí odboru, referent, investiční referent, stavební technik pracují v samosprávní činnosti Prodej, kup a pronájem majetku Projednávají se dotace Realizace veřejných zakázek Smlouvy s financemi Správa a údržba nemovitého majetku (údržba zeleńě a komunikací, úklid, oprava a úprava města)

Vnitřní a správní odbor Mgr. Jaromír Kubec Funkce : podatelna, referent, matrika Zde pracují např.: sekretářky a uklízečky Příjem pošty, evidence, vyřízení a zase vypravení pošty Trvale žijící občané bez trvalého pobytu (nemají kde žít) si poštu vyzvedávají na úřadě Vyřizují se stížnosti a petice Zpravují se webové stránky a kamennou nástěnku Zpracovávají posudky pro policii a soudy Příjem a vyřízení žádostí z vyhlášky pro veřejný pořádek 3/2004 např.: (diskotéky)

Sociální a školský odbor vedoucí odboru Bc. Jitka Dočkalová Funkce : vedoucí odboru, referent V přenesené působnosti Poskytování dávek Pomoc a podpora lidem v těžkých situacích Patří sem – rozvody, nemocné lidi, úmrtí, povodně Sociálně právní ochrana dětí a mládeže Zejména se týká dětí od 0-18 let V samostatné působnosti např.: týrané děti, záškoláctví atd.

Sociální služby - Doksy jsou zřizovatelem domovu pro seniory - Dále jsou zřizovateli pěti škol - např.: patří i škola ve Starých Splavech – DVOJTŘÍDKA Zajímavosti – Zkratka SPUCH znamená : speciální poruchy učení Chování - tajemník : je odpovědný starostovi za plnění úkolů úřadu v samostatné i přenesené působnosti

p. uč. Hladíkové a paní starostce E. Burešové Za tuto možnost o rozšíření znalostí o městském úřadu v Doksech děkujeme p. uč. Hladíkové a paní starostce E. Burešové Více naleznete na webových stránkách : http://mesto-doksy.cz/