Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý 8. 4. 2008 – neděle 13. 4. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Londýn.
účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
Vojtěch Šolta student septimy
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
NÁVŠTĚVA ZŠ STOŽEC A HAIDMÜHLE
Valné shromáždění Asociace U3V červen 2006, Zlín - Kostelec.
PREVENTIVNÍ KURZ ZŠ ÚPICE-LÁNY
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
8.6. – Bratislava Střední škola slaboproudé elektrotechniky Praha 9 Stredná odborná škola elektrotechnická Bratislava.
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Polsko – Škola v polských Jankowicích. Natálie Kučerová.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
Odborná zahraniční praxe Hamburk 7.5 – V rámci projektu Leonardo da Vinci.
Adaptační kurz
Výlet do Anglie Josef Chrpa 2007 – Student Septimy.
Estonsko Účastníci: Angelika Spilko Kateřina Hemková Tereza Vaňhová
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Geologická exkurze ve Vysokých Tatrách. Čtvrtek Večer jsme odjížděli z Blanska vlakem do Brna a z Brna rychlíkem do Ostravy. Zde následovalo jedno-hodinové.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
LYŽÁK A + KVI. Jak to začalo... -Náš lyžařský výcvik byl zahájen Všichni jsme se usadili do autobusu a vyrazili směr Benecko. -Po příjezdu.
DELEGACE V GALANTĚ UBYTOVÁNÍ STRAVA KONFERENCE ZASTÁVKA V BRATISLAVĚ.
Máchovo jezero 16. – 20. června Naše společné týdenní putování začalo v pondělí na libereckém vlakovém nádraží. Rozloučili jsme s rodiči, naložili.
 Dne se uskutečnil výlet třídy 6.A. Jeli jsme do botanické zahrady a do IQ parku v Liberci.
Partnerská schůzka Las Rozas března 2011.
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
Den 1. Náš dobrodružný výlet jsme započali 8.září odjezdem od našeho gymnázia, kde na nás čekaly první potíže, a to sklerotičtí spolužáci, kteří zapomněli.
Comenius Portugalsko červen Neděle Příjezd do Aveira Ubytování v rodinách Individuální program.
Partnerská schůzka Epanomi
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
 Do Prahy jsme jeli autobusem v 10:35 hod. od,,Mléčných lahůdek“. Jeli jsme tam 93 minut. Cesta byla docela dlouhá. Autobus nás dovezl na konečnou zastávku,,Florenc“
Čeští studenti v městě Neumarkt neděle – pátek
Doprovod: Mgr. Dvořáčková, Mgr. Dolíhalová –
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI PRAHA 11. května 2015 jsme se spolužáky a paní učitelkami L. Holeňovou a R. Pernickou vydali na hokejové utkání Rakousko.
Turecko Muratli-Tekirdag. Účastníci Aneta Preisslerová Filip Vítek Filip Chmelík Petr Kristen Mgr.Zuzana Jedličková Mgr.Jana Volejníková.
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
Zájezd do Vídně Zájezd komentují Barbora Štychová a Lenka Škáchová Ve dnech 18. – absolvovaly 8. a 9. třídy zájezd do Vídně.
Viana do Castelo.  Docela malé ale příjemné městečko;  Téměř na S Portugalska;  Letět z ČR do Porta => dobrá dostupnost, ( cesta cca 1,5h vlakem +
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
SLOVENSKO 2016.
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
ŠKOLNÍ VÝLET DO PORTSMOUTH
Konečně byl tady. Den, na který se všichni naši „školáci“ tolik těšili
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Dana Ingvortová Číslo
Transkript prezentace:

Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle

Byli jsme v Hermeskeil !!!  Po několikaměsíční práci na mezinárodním eTwinning projektu spolu s Erich Kästner Realschule a po únorové návštěvě německých studentů v Mýtě se v úterý skupina devíti českých studentů z prvního ročníku GVM vypravila navštívit své německé přátele v městě Hermeskeil.

Středa

Noční vlak do Türkismühle  Několik hodin lehkého spánku ve vlaku, troje přestupování (Praha, Fulda, Frankfurt) a konečně jsme ve středu o půl desáté dopoledne vystoupili na nádraží v Türkismühle, kde už na nás čekala paní učitelka Astrid Hofmann s německými rodiči, ……

Erich Kästner Realschule  … aby nás auty dovezli do školy.

Přivítání panem ředitelem  Tam jsme byli přivítáni panem ředitelem H. J. Gärtnerem a po vydatném občerstvení …

Prohlídka školy  … jsme si v jeho doprovodu prohlédli celou školu …

Hospitace na AJ a IVT  … a pak spolu s našimi německými přáteli absolvovali „německou“ hodinu angličtiny a hodinu IVT.

Oběd a společně strávené odpoledne  Studenti pro nás ve školní kuchyni připravili chutný oběd, po kterém jsme společně probrali program na následující dny, a pak jsme školními autobusy svezli „domů“ a strávili večer se svou rodinou.

Čtvrtek

Přijetí na radnici  Prvním bodem čtvrtečního programu byla návštěva radnice v Hermeskeil a přijetí panem starostou, panem Michaelem Hülpesem, který nám představil své město.

Domino o městě Trier  Potom jsme se vrátili do školy a pomocí domina, vytvořeného německými studenty, jsme se seznámili s památkami města Trier ještě dříve, než jsme se tam dalšího dne vydali na výlet.

„Workshop CR-VM-GVM“  Následovaly dva „workshopy“, během kterých naopak čeští studenti seznámili německé studenty, kteří v únoru ve Vysokém Mýtě nebyli, se základními údaji o CR, s naším městem a školou.

Oběd ve školní jídelně  Na oběd nás pan starosta „pozval“ do školní jídelny sousední základní školy.

Školní taneční  Každé čtvrteční odpoledne mají ve škole studenti desátého ročníku taneční hodiny – a to jsme si samozřejmě nemohli nechat ujít.

„Swimming pool“  A odpoledne jsme se vypravili do krytého bazénu s příjemnou vířivkou s teplou vodou a skvělým toboganem – bez placení, protože to byla pozornost od pana starosty.

Pátek

Výlet do města Trier  V pátek jsme jeli na první výlet – do města Trier, které je na seznamu měst UNESCO.

Památky Trieru  Doprovázeni německými studenty jsme si prohlédli staré římské lázně, úžasnou římskou baziliku z dob císaře Konstantina, působivou trierskou katedrálu Sv. Petra a masivní bránu Porta Nigra.

„Town Centre“  Staré trierské náměstí uprostřed s Market Cross není sice tak velké jako náměstí ve Vysokém Mýtě, ale díky krásným hrázděným domům je velice malebné.

Sobota

Idar-Oberstein  Sobotní výlet směřoval do města Idar-Oberstein, tradičního centra dolování a zpracování drahých kamenů. Naše první zastávka proto patřila starým dolům, druhá muzeu drahých kamenů.

„Sport centre“  Odpoledne jsme šli do sportovního centra, kde jsme si mohli zahrát baseball, pozemní hokej, squash, badminton, kuželky, kulečník,… nebo využít dobře vybavenou posilovnu.

Neděle A co říci na závěr ???

 I když se někteří čeští studenti, kteří byli v Hermeskeil, učí ve škole německy a určitě si občas svou němčinu v terénu vyzkoušeli, hlavním komunikačním jazykem byla angličtina a všichni čeští i němečtí studenti měli během těchto čtyř dnů bezpočet příležitostí procvičit se v anglické konverzaci. Náš krátký výměnný pobyt v Německu se velmi vydařil – českým studentům se v Hermeskeil tolik líbilo, že se ani nechtěli vrátit domů.

Poděkování  Chtěli bychom touto cestou poděkovat paní Astrid Hoffman, která bohatý program našeho pobytu připravila, všem německým studentům za čas, který nám věnovali, a hlavně všem rodičům za pohostinnost, skvělou atmosféru a za výlet do Idar-Obersteinu.