ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Přijímací řízení.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
TV studio FMK Univerzitní televize NEON TV. Základní informace - formální Tomáš Šula, UAAU/KVS1, KVS2 Televizní.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Vysoká škola chemicko- technologická v Praze. Bakalářské studium Magisterské studium Doktorské studium Celoživotní vzdělávání Studium v zahraničí.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Fakulta informatiky MU Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ESF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Setkání zaměstnanců FHS 7. září 2012 Vnější vztahy na FHS Lenka Drábková.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zemědělský odbor při České vysoké škole technické v Praze 1920Vysoká škola zemědělského a lesního inženýrství při ČVUT v Praze 1952Vysoká škola.
ČVUT zítra prof. RNDr. Miroslav VLČEK, DrSc.. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE 2 Postavení univerzity v měnícím se světě  Boloňské deklarace a společný.
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Žižkovo nám. 5, Olomouc , , Katedra technické a informační výchovy Pedagogická fakulta UP Nabídka stáží pro.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Prioritní cíl 3: Internacionalizace
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

CO  zvýšit počet mobilit studentů technických oborů Fakulty technologické při UTB PROČ  zvýšení internacionalizace na fakultě odbourání jazykové bariéry motivace ke studiu v zahraničí upevnění spolupráce tvorba společných studijních programů JAK  Erasmus Intenzivní Programy

KDO  akademičtí pracovníci zapojeni do mobilit UTB ve Zlíně University of Salerno, IT Clermont Ferrand´s School of Chemistry, FR Slovenská technická univerzita, SK KDE  Itálie (Salerno)  ČR (Zlín)  Francie (Clermont Ferrand) KDY  přelom června a července (2010/11 – 2012/2013)

P ROČ Studenti technických oborů s úzkou specializací mají v současné době velice omezené možnosti při hledání partnerské instituce nabízející odpovídající předměty s požadovaným počtem ECTS kreditů pro realizaci jejich mobility Nábor studentů na „joint Master´s thesis“ Vytvoření a propagace společných doktorských studijních programů (joint Ph.D. a/nebo MSc)

J AK Erasmus Intenzivní Programy  Krátkodobá mobilita -> bez obavy z prodlužování studia  Studenti se účastní ve skupině -> možnost „otestovat sebe sama“  ECTS ohodnocení nad rámec studia  Možnost realizace IP u jednotlivých partnerských institucí -> seznámení se s zahraničními pedagogy a vybavením jejich laboratoří

K DO, KDY, KDE Clermont-Ferrand´s School of Chemistry  Oblast zaměření - aplikované polymery  Studijní program Chemical Engineering (Bc, MSc, PhD)  Červen 2013 University of Salerno  Oblast zaměření - teorie inženýrství polymerů  Studijní program Chemical Engineering (Bc, MSc, PhD)  Červen 2011 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně  Oblast zaměření - aplikované polymery  Studijní program Chemistry and Materials Technology (Bc, MSc, PhD)  Červen 2012 Slovenská technická univerzita  Oblast zaměření - funkcionalizace  Studijní program Chemistry and Materials Technology (Bc, MSc, PhD)

SOUČASNÁ SPOLUPRÁCE MEZI PPF PARTNERY

Erasmus  Výměna studentů  Výměna pedagogů ENSCCF na FT, UTB od roku 2010 vysílá na období letních prázdnin 1 – 3 studenty –> měření pro diplomovou práci 2 Ph.D. studenti FT, UTB absolvovali double degree s ENSCCF

VÝSTUPY Z JEDNÁNÍ BĚHEM PPF

Příprava společných doktorských studijních programů typu double degree  STUBA  Podobný vzdělávací systém  Podobný studijní program  Bez jazykové bariéry  ENSCCF  Detailnější specifikace stávající spolupráce  Větší propagace mezi potencionálními studenty

PPF 2012 NA UTB VE Z LÍNĚ První opakování IP

PPF 2012 NA UTB VE Z LÍNĚ Počet studentů – 28 přijíždějících + 8 z UTB Počet učitelů – 5 přijíždějících + 5 z UTB Délka IP – 14 dní Studenti byli rozděleni do 10 skupin podle národností – každé skupině bylo přiřazeno téma Program:  Dopoledne dvě teoretické přednášky  Odpoledne workshopy v univerzitní knihovně – skupinky studentů pracovali na svém tématu – příprava prezentace na závěrečné kolokvium  Jednodenní exkurze v Hella Autotechnik Mohelnice  Jednodenní praktická část v laboratořích  Závěrečné kolokvium

FOTODOKUMENTACE 

UVÍTACÍ PREZENTACE PRVNÍ PŘEDNÁŠKA

WORKSHOP – KNIHOVNA UTB LABORATOŘE FT

KOLOKVIUM PREZENTACE PRACOVNÍCH SKUPIN

FREE TIME SOCIAL ACTIVITIES

D OTAZY ?

D ĚKUJI ZA POZORNOST Martina Hudečková Mezinárodní oddělení Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně