Nabídka aktivit pro mateřské školy 2014. Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Ekologická výchova v Zoo Ostrava
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
SOU a SOŠ Weilova – Praha 10 Automobilní a informatiky
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Silniční doprava z pohledu studentů.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
OBLAST 1: KOOPERACE VE VÝZKUMU A VÝVOJI Marek Junek Filozofická fakulta Univerzity Karlovy v Praze EVROPSKÁ KULTURNÍ STEZKA SV. CYRILA A METODĚJE.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
KONGRESOVÉ CENTRUM Aktuální nabídka pronájmů pro rok 2013.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Environmentální Vzdělávání a výchova.
ohroženým domácím násilím
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
Rozvoj Zoologické zahrady Jihlava Záměr projektu Smysl projektu Lidské zdroje Fin. analýza předkladatele.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Partner P 30 – Gymnázium Boskovice Projekt „Spolupráce“ Dvě roviny -materiální -vzdělávací.
Terénní základnu - Rohanov
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Nabídka partnerství na konferenci NEUROVĚDA VE VZDĚLÁVÁNÍ 2018 V
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Vazba na Operační programy
Polytechnické vzdělávání v DVPP VISK seminář KAP Středočeského kraje
Co nabízíme: výukové programy pro školská zařízení v době vyučování i v odpoledních hodinách zaměřené na praktickou činnost v terénu i v objektu CEV zájmové.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Studijní obor Fyzioterapie
Statutární město Ostrava
Při technické univerzitě v Liberci
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum kolegiální podpory CKP
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Kariérové poradenství a podnikavost
Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Transkript prezentace:

Nabídka aktivit pro mateřské školy 2014

Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb: •Poradenské služby v oblasti ochrany vod, vodních živočichů a šetrného vodního hospodářství •Zajištění specializovaných výchovně-vzdělávacích kurzů, seminářů, workshopů, exkurzí a konferencí pro školy, školky, firmy, státní správu, odborníky i širokou veřejnost •Ubytování a pronájem sálu a učeben včetně doprovodných služeb

Vybavení střediska: •velký přednáškový sál pro min. 80 lidí (plně vybaven) •dvě učebny, každá s kapacitou min. 20 posluchačů •kancelář pro stálé zajištění poradenských služeb •technické zázemí (kopírovací místnost, jídelna apod.) •ubytovací část s kapacitou 38 míst (16 dvoulůžkových pokojů a 2 jednolůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením, 2 dvoulůžkové bezbariérové pokoje)

Exkurze – Genetické rybářské centrum Děti zavítají na Genetické rybářské centrum Fakulty rybářství a ochrany vod JU ve Vodňanech, kde jim vědci ukáží živé jesetery či největší sladkovodní ryby na světě – vyzy velké. Součástí návštěvy bude množství her (venkovní/ve velkém přednáškovém sále střediska MEVPIS – dle počasí) a děti se dozví zajímavé informace o vodním prostředí a o chovu jeseterovitých ryb na „líhni“ ve Vodňanech. Lektoři: průvodce a některý z příslušných odborníků Délka exkurze: dle domluvy Místo konání: Vodňany Ideální počet dětí na jednu prohlídku: cca 35 Věk dětí: od 3 let Možno zkombinovat s exkurzí na Experimentální rybochovné pracoviště a pokusnictví Cena: 20 Kč za jedno dítě (dopravu si hradí školka sama) Nabídka pro mateřské školy

Exkurze – Experimentální rybochovné pracoviště a pokusnictví Děti zavítají na Experimentální rybochovné pracoviště a pokusnictví ve Vodňanech, kde jim vědci ukáží různé druhy raků a dravých říčních ryb. Součástí návštěvy bude množství her (venkovní/ve velkém přednáškovém sále střediska MEVPIS – dle počasí) a děti se dozví zajímavé informace o vodním prostředí, rybách a racích. Lektoři: průvodce a některý z příslušných odborníků Délka exkurze: dle domluvy Místo konání: Vodňany Ideální počet dětí na jednu prohlídku : cca 35 Věk dětí: od 3 let Možno zkombinovat s exkurzí na Genetické rybářské centrum Cena: 20 Kč za jedno dítě (dopravu si hradí školka sama) Nabídka pro mateřské školy

Víkendový seminář pro učitele Ponořte se do světa vědy a výzkumu. Blok seminářů a workshopů určených pedagogům MŠ, ZŠ a SŠ, pracovníkům v neziskových organizacích či ve státních institucích a ostatním zájemcům o danou problematiku. Dvouhodinové bloky budou sestávat z různě zaměřených příspěvků vědců z Fakulty rybářství a ochrany vod. Jde o logicky sestavený celek, na jehož konci disponují účastníci kurzu novými poznatky z oblasti biologie a chemie a naučí se je předávat přístupnou formou dětem. Hlavním tématem všech seminářů je voda a život v ní. Vědci předávají své znalosti v přístupné formě a seznamují účastníky semináře s nejnovějšími poznatky vědy. To vše záživnou a praktickou formou. Délka pořadu: jednodenní nebo dvoudenní blok po 8 hodinách (podle zájmu ze strany pedagogů) Místo konání: prostory MEVPIS ve Vodňanech Max. počet pedagogů: max. 20 Platí se vstupní poplatek, případně ubytování. Dopravu a stravu si účastníci hradí sami. Nabídka pro mateřské školy

Semináře „ušité na míru“ Máte nějaký specifický požadavek, vlastní námět na téma semináře, který by byl vhodný pro Vaši školku, ale nenašli jste ho v předchozí nabídce? Rádi Vám vyjdeme vstříc a ušijeme Vám i Vašim dětem seminář na míru. Může jít o propojení různých témat v rámci jedné přednášky (kombinace různých témat z oblasti rybářství a ochrany vod) nebo například o seminář v terénu apod. Délka pořadu: dle dohody Místo konání: dle dohody Cena: v závislosti na charakteru požadavku Nabídka pro mateřské školy