Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)"— Transkript prezentace:

1 Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)
Projekt: Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A) Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/16_034/ Manažer projektu: Ing. Michaela Brožová (tel ,

2 Odborné metodické skupiny (OMS)
- celkem 8 OMS (3x gramotnosti – čtenářská, matematická, digitální + 3x polytechnika – BI, FY, CH + 1x spolupráce škol a firem + 1x společné vzdělávání) - pravidelné setkávání dle potřeby (min. 1x za 3 měsíce) v rámci programu lze kromě praktických informací o fungování projektu (resp. konkrétní gramotnosti či polytechnického předmětu) uspořádat i zajímavou přednášku či workshop na zvolené téma OMS pro spolupráci škol a firem má obvykle ryze pracovní charakter, 1x za 3 měsíce bývá rozšířena o minitýmy OMS pro společné vzdělávání funguje obdobně jako OMS pro spolupráci škol a firem

3 Vzdělávání pedagogických pracovníků
- vzdělávání PP probíhá dvojí formou: Jednodenní odborné semináře Vícedenní vzdělávání (letní školy) Vždy musí platit, že by mělo jít o takové vzdělávání, které není běžně „dostupné“ (akce „na míru“, vysoce odborně a specificky zaměřené)

4 Mobilní centra kolegiální podpory (MCKP)
Jsou uskutečňovány výjezdy na MŠ, ZŠ i SŠ s jednotlivými programy Škola se předem domlouvá na termínu návštěvy s konkrétním metodikem (či jím pověřenou osobou) za určitou gramotnost či polytechnický předmět V rámci výjezdů jsou představovány nové metody práce a využíváme nově zakoupených pomůcek v rámci projektu - Tyto akce jsou zaměřeny na pedagogické pracovníky (cílovou skupinou tedy nejsou žáci)

5 Kde nalézt informace, kontakty apod.
Veškeré informace o realizaci projektu, programech, akcích a kontakty naleznete na: kap-a Na těchto stránkách rovněž funguje přehledný kalendář akcí – po rozkliknutí určité akce se objevují přihlašovací formuláře (pokud jsou na akci potřeba)

6 Cílená podpora škol při naplňování KAP 1 (IKAP B)
Projekt: Cílená podpora škol při naplňování KAP 1 (IKAP B) Reg. č. projektu: CZ /0.0/0.0/16_034/ Manažer projektu: Mgr. Radomíra Dostálová (tel ,

7 Spolupráce ZŠ a SŠ – společné exkurze
V rámci projektu jsou realizovány společné vzdělávací exkurze (nejčastěji do Liberce a do Plzně – IQ parky, Techmania) Exkurze jsou určeny pro ZŠ, které jsou do projektu zapojeny (tedy nikoliv pro každou ZŠ v Ústeckém kraji) Funguje přihlašovací aplikace pro rezervaci termínů (ve vazbě na zajišťování dopravy) Exkurze probíhají cca 1x za půl roku (nelze je tedy realizovat každý měsíc)

8 Spolupráce ZŠ a SŠ – ostatní informace
Některé SŠ mají programy vzájemného učení pro ZŠ V rámci projektu byla vytvořena síť spolupracujících lídrů ze ZŠ – ti se podílí nejen na realizaci projektu IKAP B, ale účastní se i realizace IKAP A (OMS, vzdělávací akce apod.)


Stáhnout ppt "Systémové řešení - motivace a vzdělávání pedagogů (IKAP A)"

Podobné prezentace


Reklamy Google