Zájmena - procvičování na test ČÁST ÚSTNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslovky SKLOŇOVÁNÍ DVA, OBA, TŘI, ČTYŘI
Advertisements

Přídavná jména TVOŘENÍ TVARŮ
Číslovky DRUHY ČÍSLOVEK
Předmět: Český jazyk - mluvnice Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Neohebné slovní druhy nedají se „ohýbat“ (skloňovat/časovat)
VĚTNÉ ČLENY 6.ROČNÍK 6.ročník.
Podstatná jména pomnožná, hromadná, látková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_745_7TR_CJ Autor: Mgr. Květuše Zmrzlíková.
Zájmena přivlastňovací a ukazovací
ZÁJMENA Mgr. Michal Oblouk.
Podstatná jména obecná a vlastní (OPAKOVÁNÍ A PROCVIČOVÁNÍ)
Podstatná jména Mluvnické kategorie; konkrétní a abstraktní
Ohebné slovní druhy PROCVIČOVÁNÍ 1.ROZLIŠTE PŘÍDAVNÁ JMÉNA T/M/P.
SKLOŇOVÁNÍ ZÁJMEN TEN, NÁŠ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_01
JAZYKOVÉ ROZBORY (+ PRACOVNÍ LIST)
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Přídavná jména pravopis koncovek
Základní škola a mateřská škola T.G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
VĚTA JEDNODUCHÁ A SOUVĚTÍ
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Název materiálu:VY_32_INOVACE_CJ2r0109 Název sady:Morfologie pro 2. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor:Český jazyk a.
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Tvarosloví – zájmena, číslovky
Věty podle postoje mluvčího
stůl - pes - bída - zlost - láska -
Zájmena Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
ZÁJMENA (pronomina).
ZÁJMENA Mgr. Michal Oblouk.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_03.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_303_Druhy zájmen AUTOR: Ilona Kozubová ROČNÍK, DATUM: 6.,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_023_6TR_CJ Autor: Mgr. Renata Stalová.
Druhy zájmen Rozlišujeme zájmena: a) osobní g) záporná
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
OPAKOVÁNÍ ČÍSLOVEK (+ pracovní list)
Přídavná jména DRUHY PŘÍDAVNÝCH JMEN
SLOVNÍ DRUHY.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Zájmena Druhy zájmen 6. ročník.
83.1 Skloňování zájmen, druhy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_334_Zájmena AUTOR: Mgr. Šárka Kubáčková ROČNÍK, DATUM: 7.,
Co víme o zájmenech prezentace
Zájmena skloňují se druhy: osobní přivlastňovací ukazovací tázací
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Zájmena 4 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk – 5.ročník Najdi v říkance všechna zájmena ZÁJMENA Co už známe Leze žába do bezu, já tam za ní polezu,
Z ÁJMENA Bc. K. Matějková. Z ÁJMENA zastupují podstatná jména a přídavná jména mohou na věci ukazovat ohebný slovní druh přesný význam poznáme vždy z.
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C57Čj6_ Zájmena
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
DRUHY ZÁJMEN Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Michaela Blažková VY_32_Inovace_ Zájmena
Zájmena Bc. K. Matějková.
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Věta se skládá ze slov Název školy
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
POZNÁVÁME ZÁJMENA JEJICH JÁ ONI NAŠE KDO ? MĚ NIC TY MŮJ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
VY_32_INOVACE_06_SLOVNÍ DRUHY_ZÁJMENA 1
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Zájmena.
AUTOR: Mgr. Dobroslava Martínková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ3_11_Zájmena
Transkript prezentace:

Zájmena - procvičování na test ČÁST ÚSTNÍ Vyjmenuj všechny druhy zájmen. Vyjmenuj zájmena: a)ukazovací b)přivlastňovací

Zájmena - procvičování na test ČÁST ÚSTNÍ Vyjmenuj všechny druhy zájmen. osobní, přivlastňovací, ukazovací, tázací, vztažná, neurčitá, záporná Vyjmenuj zájmena: a)ukazovací ten, tento, tenhle, onen, takový, týž, tentýž, sám b)přivlastňovací můj, tvůj, jeho, její, náš, váš, jejich, svůj

Zájmena - procvičování na test ČÁST PÍSEMNÁ DOPLŇTE TVARY ZÁJMENA JÁ (KDE JE TO MOŽNÉ, UŽIJTE OBOU TVARŮ) Maminka se o ___________ dobře starala. Podíval se na ___________ vyčítavě. Dala ___________ tu knihu na památku. Nechoď tam beze ___________ . Kočka se ___________ bála. Posaď se vedle ___________ . Nikdy se ___________ neposmívala. Byla ke ___________ vždy hodná.

Zájmena - procvičování na test ČÁST PÍSEMNÁ DOPLŇTE TVARY ZÁJMENA JÁ (KDE JE TO MOŽNÉ, UŽIJTE OBOU TVARŮ) Maminka se o mě/mne dobře starala. Podíval se na mě/mne vyčítavě. Dala mi/mně tu knihu na památku. Nechoď tam beze mě/mne . Kočka se mě/mne bála. Posaď se vedle mě/mne . Nikdy se mi/mně neposmívala. Byla ke mně vždy hodná.

Zájmena - procvičování na test ČÁST PÍSEMNÁ DOPLŇTE V PŘIVLASTŇOVACÍCH ZÁJMENECH I/Í. naš_ kamarádi, z vaš_ch knih, na naš_ škole, na naš_ školu, před vaš_ budovou, před naš_ budovu, na naš_ zahrádce, na vaš_ zahrádku VYSKLOŇUJTE TOTO SPOJENÍ (POUZE JEDN.ČÍSLO) TENTO CHLAPEC _____________

Zájmena - procvičování na test ČÁST PÍSEMNÁ DOPLŇTE V PŘIVLASTŇOVACÍCH ZÁJMENECH I/Í. naši kamarádi, z vašich knih, na naší škole, na naši školu, před vaší budovou, před naši budovu, na naší zahrádce, na vaši zahrádku VYSKLOŇUJTE TOTO SPOJENÍ (POUZE JEDN.ČÍSLO) TENTO CHLAPEC TOHOTO CHLAPCE TOMUTO CHLAPCI TENTO CHLAPČE! TOMTO CHLAPCI TÍMTO CHLAPCEM

Digitální učební materiál: Autor: Mgr.Petra Adamčíková Stupeň a typ vzdělávání: 2.stupeň ZŠ Ročník: šestý Předmět: český jazyk Počet vyuč.hodin: 1 Škola : ZŠ a MŠ L.Kuby 48, 370 07 České Budějovice Vytvořeno: srpen 2011 Druh uč.materiálu – prezentace –Microsoft PowerPoint-výklad a procvičování Školní rok 2011/12 a dále Registrační číslo: 7_I_9_Čj

Zdroje Krausová,Z., Teršová,R.,Český jazyk 6 učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia 1.vydání.Plzeň:Nakladatelství Fraus,2003.136s. ISBN 80-7238-206-3 Styblík,V., Čechová,M., Hauser,P., Hošnová,E.,Český jazyk pro 6.ročník základní školy a pro odpovídající ročník víceletých gymnázií 2.vydání.Praha: SPN , 2001.176s.ISBN 80-7235-148-6 Seifertová,A.,Cvičebnice k učebnicím českého jazyka pro 6.-9.ročník ZŠ 2.vydání.Hájek Studio BLUG 2006.207s.154-00-26