1.Výprava – Radotínské údolí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

Ochrana přírody v Praze
Významná Chráněná území v čr
Vliv rekreace a cestovního ruchu na životní prostředí
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
BOŘEŇ Česko.
Chráněné oblasti ve Středočeském kraji
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
Národní park Podyjí Zdroje: Internet Wikipedie
Národní parky v ČR Lenka hajzlerová.
KVARTA LISTOPAD 2004 VÍTEK URBAN
Ochrana přírody v ČR Lukáš Kotlár.
ISAD Cíl: • sjednotit archeologická data vytvořená v projektech výzkumu a vývoje na ústředním pracovišti NPÚ • vytvořit aplikaci na internetu pro komplexní.
Zábavná matematika.
VII.A Lipník nad Bečvou Asi po hodině cesty ne moc rychlým vlakem jsme se dostali do městečka Lipník nad Bečvou, odkud jsme šli dále na hrad Helfštýn.
Ochrana přírody v ČR.
Cestovní Kancelář „Napříč Českem“
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Středisko ekologické výchovy Český ráj
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
STŘEDOČESKÝ KRAJ Karlštejn © Taclíková ZŠ Mandysova.
Ochrana přírody 5. Ročník LI.
Zakládání chráněných území v praxi Petr Macek CHTP
Geopark Joachima Barranda
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Závěrečný projekt Stránská skála Václav Janda a Václav Hrabovský.
Chráněná území České republiky
GÁBINA UHLÍŘOVÁ studentka septimy Skotsko / prázdniny.
Středočeský kraj.
JAKUB ŠVEC STUDENT SEXTY
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Příroda Benešovska.
ŽIDLOCHOVICE Procházka po naučné stezce Přírodního parku Výhon
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, se vznikem.
Klíčová aktivita: 03 Člověk a příroda 3. Přírodovědný pobyt Pec pod Sněžkou - penzion Zákoutí 2. skupina.
Ochrana přírody ČR.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Chranena.lokalita.
HRAD STARÝ JIČÍN EXKURZE NA HRAD 10. KVĚTNA 2011.
CHKO Český kras.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podmínkami jednotlivých typů travních.
LOUKA. vlhkost stanoviště způsob obhospodařování člověkem trávy: vzhled a druhová skladba.
Vsetín Vsetín je město, ve kterém žiji. Na Vsetínu se mi líbí, že je to malé město a všichni se tu v podstatě skoro známe. Město je obehnané lesy a kopcovitými.
VY_52_INOVACE_PŘ.9.23 –PRVOHORY- pracovní list
DRUHOHORY Druhohory se skládají ze tří period, z triasu, jury a křídy a jsou právem považovány za středověk Země a středověk geologických událostí.
STŘEDOČESKÝ KRAJ ZEMĚPIS STŘEDOČESKÝ KRAJ 9. ročník.
Moravskoslezské Beskydy
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.
 Rozloha 709 km 2, les 47 % trvalé travní porosty 15 %, orná půda 29 %, vodní plochy 2 %, ostatní 7 % Geografická orientace 49° 47´ - 49° 31´N, 15° 46´
OCHRANA PŘÍRODY NA ÚZEMÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY
OCHRANA PŘÍRODY V ČR.  velkoplošnánárodní park NP (4) chráněná krajinná oblast CHKO (26)  maloplošnánárodní přírodní rezervace NPR (110) národní přírodní.
Ochrana přírody - legislativa Martina Sobotková, B 775 Konzultační hodiny: dle dohody Katedra hydromeliorací a krajinného.
Chráněná území ČR a regionu. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Barrandien v okolí Prahy 9. ročník ZŠ ZŠ Strossmayerovo nám.4, Praha 7 Autor: Ing. Miroslava ROMANOVÁ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_CHKO+NP.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana VYPRACOVALY: Bakalová Zuzana Jurčáková Michaela Friebová Ivana.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 17. Přírodní rezervace Název sady: Základy ekologie pro střední školy.
Zazelenit: fasády, zábradlí u mostů Zabránění erozi: stromy, rybníky.
Jak ty ke mně, tak já k tobě Aneb ochrana přírody
17 ZÁKON O OCHRANĚ PŘÍRODY A KRAJINY
Chráněné rostliny na Slovácku
CHRÁNĚNÁ ÚZEMÍ V ČESKÉ REPUBLICE
Praha trochu jinak Prokopské údolí Řeporyje
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Hallstatt světové dědictví Rakousko.
GEOLOGICKÉ ÉRY - PRVOHORY
PeF, Univerzita Palackého Olomouc
Transkript prezentace:

1.Výprava – Radotínské údolí Navštívená chráněná území 89 – CHKO Český kras 82 – PP Zmrzlík 8 – NPP Cikánka I. 9 – PP Cikánka II. 85 – PP Hvížďalka 31 - NPP Lochkovický profil 44 – Orthocerový lůmek 58 – Radotínské skály 63 – PR Slavičí údolí Bohužel se nám z této výpravy podařilo ztratit fotodokumentaci

2.výprava: SUCHÉ HRDLO Navštívili jsme: 54 - PP Požáry 12 - NPP Dalejský profil 42 - PP Opatřilka-Červený lom 69 - NPP U Nového mlýna 56 – PR Prokopské údolí 2- NPP Barrandovské skály

Setkání… Setkání se uskutečnilo na nádraží Doprava proběhla bez komplikací až do Řeporyj Hledání místa, kde se skoro zastavil čas…(setkání s domácími zvířaty) Pohled do neznáma…

PP Požáry Předmětem ochrany je geologický profil mezinárodního významu - mezinárodní stratotyp pro hranici svrchního siluru… Přístup do této přírodní památky je velice impozantní…(připadáte si tam jak když vstupujete do pravěkých věků a ze shora na vás koukají tůristi)

NPP Požáry

Cesta k Dalejskému profilu Kdo by si pomyslel, že se v Praze dá zabloudit v džungli? Předmětem ochrany je klasický geologický profil ordovikem, silurem a spodním devonem s řadou mezinárodně významných geologických odkryvů a nalezišť zkamenělin, dále významná společenstva skal a teplomilných pastvin s chráněnými a ohroženými druhy. Na stepích jsme narazili na bělozářku liliovitou

Hledání zkamenělin, bělozářky a vlnice

Úkryt : Opatřilka - Červený lom Předmětem ochrany je klasický geologický profil svrchním silurem až spodním devonem, s řadou mezinárodně významných geologických profilů a nalezišť zkamenělin a zároveň významná společenství teplomilných pastvin s výskytem chráněných a ohrožených druhů Potkali jsme zde čápa černého a spoustu různé květeny

Kavyl Ivanův, čáp černý a naučná stezka

3 pohledy na Červený lom

Pohled na NNP U Nového mlýna Sem jsme přímo nezavítali, ale viděli jsme ho alespoň z malé dálky… Geologické profily - mezinárodní parastratotyp pro hranici spodní - střední devon, naleziště zkamenělin ve spodním a středním devonu, společenstva teplomilné travní a skalní stepi. Pohled na NNP U Nového mlýna

PR Prokopské údolí Skalní stepi a stepi se spoustou krásných kytek a výhledů Po dlouhé a prašné cestě mezi stepmi jsem uvítali hospůdku, kde jsme si alespoň mohli sednout do stínu(vedle vypočítavého jezevčíka) a kdybychom chtěli i koupit nápoj…(nechtěli jsme…ani nevím proč) Musím říct, jezírko bylo sice odporně špinavé, ale ta voda byla nádherně osvěžující..

Výhledy, modřenec chocholatý a oman vrbolistý

Cesta kolem NPP Barrandovské skály

Tyto vrásy vznikaly na konci prvohor v důsledku toho, že se Afrika tlačila na Baltický štít

Chráněná území ohrožuje hlavně stále se rozrůstající sídliště a domy (příkladem je Prokopské údolí) a také člověk, který si dokáže přinést plnou, těžkou flašku s pitím, ale zpět už lehkou a prázdnou ji odnést nedokáže. Je to zvláštní. Také zde celkem škodí zavlečené druhy rostlin o ně se ale postarají kozy a ovce, které takový plevel vypasou. Též rozrůstající se doprava, která má na svědomí postavení silnice, kde je chráněné území Barrandovské skály. A také odříznutí celého Prokopského údolí od řeky.

Prstenec sídlišť kolem celého prokopského údolí, víceproudová silnice a neukáznění turisté – to je to, co budoucnost Prokopského údolí výrazně ohrožuje