Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku"— Transkript prezentace:

1 Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku

2 1. Meandry Moravy začíná pod Vnorovským jezem.
Morava zde vstupuje do oblasti vátých písků známých jako "Moravská Sahara". Dnes jsou osázeny borovým lesem. Přibližně kilometr od pískovny se řeka dostává do nejzajímavějšího úseku.

3 2. Horky (přírodní rezervace)
Najdeme jižně od obce Milotice. Horky chrání stepní společenstva a bohatý výskyt hlaváčku jarního.  Vyskytují se vzácné, ohrožené a chráněné druhy rostlin a živočichů. Ze živočichů tu můžeme vidět babočku paví oko, ještěrku obecnou a různé druhy ptáků

4 3. Skařiny (přírodní rezervace)
 se rozkládá na dolním toku řeky Moravy, jihovýchodně od obce Mikulčice  je součástí přírodního parku Mikulčický luh  tvoří starý lužní les a hnízdiště vzácných a ohrožených druhů ptáků jako čáp bílý a volavka popelavá Rostou zde ohrožené druhy rostlin.

5 5. Ježovský lom je přírodní památka, která se rozkládá v jižní části pohoří Chřiby a mezi obcemi Osvětimany a Ježov. Na odkryté stěně pískovce jsou erozní koryta, vytvořená v období starších třetihor, kdy bylo toto území zaplaveno mořem. Je zalesněným místem Nad horní hranou lomu můžeme vidět růst některé druhy teplomilných rostlin.

6 6. Čertoryje (přírodní rezervace)
Národní přírodní rezervaci Čertoryje najdeme jižně od obce Kněždub. Tvoří nejrozsáhlejší komplex květnatých bělokarpatských luk s roztoušenými duby. Vyskytují se zde vzácné rostliny např: orchideje, lilie… Je také významným hnízdištěm lučních ptáků.

7 7. Filipovské údolí Rekreační oblast Filipovské údolí se nachází jižním směrem od obce Velká nad Veličkou. Obklopuje tok Hrubého potoka.  Je zde postaveno rekreační středisko a zhruba 70 chat.

8 Veronika Dulová 9.A Zdroje:


Stáhnout ppt "Přírodní, rekreační oblasti na Slovácku"

Podobné prezentace


Reklamy Google