Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Y, y
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
OVOCNÉ STROMY A OVOCE PODPORA PRO VÝUKU
V každém nákupním košíku se ke skupině potravin zatoulala jedna, která do skupiny nepatří. Poznáš která? Klikni na kolečko a uvidíš. Autorem materiálu.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
PŘEDLOŽKY Z (ZE), S (SE) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z metodického portálu
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Počítej s námi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Schejbalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KOSTKY I. TŘÍDÍME DLE KATEGORIÍ
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Prohlédni si pohádku o Karkulce. Pokus se sám povídat podle obrázků
PROCVIČUJEME SI PAMĚŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
pedagogických pracovníků (NÚV).
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Vítejte v Písmenkově – seznamte se s písmenkem Ř, ř
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, ve kterém podnebném pásu se vyskytují obilniny zmíněné v prezentaci (pšenice, žito, ječmen, oves). 2) Vyznač.
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Počítej s námi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Monika Schejbalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Slož popletené obrázky.
Na které písmenko začíná obrázek?
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Stonek Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku Ahoj. Jmenuji se Kroužek a musím se dostat do mého domečku. Pomůžeš mi prosím? Sám to nezvládnu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz ; ISSN 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

A jejda. Kudy teď. Já barvy nepoznám A jejda. Kudy teď? Já barvy nepoznám. Můj páníček říkal, že k domu ukazuje žlutá šipka. Která to je? Klikni na ni.

To nebyla žlutá, musel jsem se vrátit zpět. Zkus to znova. Červená zpět

To nebyla žlutá, musel jsem se vrátit zpět. Zkus to znova. Modrá zpět

To nebyla žlutá, musel jsem se vrátit zpět. Zkus to znova. Zelená zpět

Stromy. HMMM. Musím jít kolem stromu, na kterém rostou švestky Stromy... HMMM. Musím jít kolem stromu, na kterém rostou švestky. Klikni na něj.

To není on. To jsou asi hrušky, které rostou na hrušni.

To není on. To jsou asi jablka, které rostou na jabloni.

To může být švestka (slivoň).

Zlý pes. Musím mu něco dát, aby mě nechal být. Co můžu použít? Mám u sebe Zlý pes. Musím mu něco dát, aby mě nechal být. Co můžu použít?

Květinu? Čichne si a pak co? Mám u sebe Květinu? Čichne si a pak co?

Balónek? Pes je těžký, takže s ním neuletí. Mám u sebe Balónek? Pes je těžký, takže s ním neuletí.

Správně. Nažere se a já mohu jít.

Už jsem skoro doma. Na mé boudě je namalovaný kruh. Která to je?

NE, tady bydlí někdo jiný.

Tady já nebydlím.

HURÁ, to je můj domeček.

Děkuji ti, že jsi mi pomohl najít můj domeček. Ahoj.

POUŽITÉ ZDROJE [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=23&pos=288> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=96&pos=103> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-13221.html> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-plum2.html> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=23&pos=178> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-10617.html> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4373.html> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-4514.html> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=28&pos=67> [cit. 2011-10-27]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-3502.html>