Oblastní charita Rumburk

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Poradna Pro Rodinu Šumperk
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Zákon o sociálních službách
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Sdružení Podané ruce, o.s.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt Pšov Evropský sociální fond Operační program rozvoje lidských zdrojů ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Most Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Komunitní a otevřená škola
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Metodický a supervizní seminář k praxi III. 4. září 2012.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Miroslava Bláhová, DiS. 1 NZDM RESPEKT 15+ KOTEC o. p. s. Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených obyvatel.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Komunitní centrum. KOSTKA Krásná Lípa  obyvatel  nezaměstnanost 15 – 22%  nízká kvalifikace uchazečů  minimální nabídka pracovních míst  3%
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Terénní programy.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Oblastní charita Rumburk charitní služba je poskytování pomoci lidem v ohrožení nebo nouzi bez ohledu na jejich věk, pohlaví, politické smýšlení, rodinné uspořádání, zdravotní stav, sexuální orientaci, sociální a ekonomickou situaci a postavení, jejich příslušnost k etnické nebo národnostní menšině, víře, náboženství a kultuře. je územní složkou Charity Česká republika jejím zřizovatelem je Diecézní charita Litoměřice. má samostatnou právní subjektivitu. Oblastní charita Rumburk

Oblastní charita Rumburk - poskytuje tyto služby: 1) „Žijeme spolu“ - nízkoprahové zařízení pro děti a mládež 2) Asistenční služba pro rodiny s dětmi 3) Občanská poradna Rumburk 4) Možnost výkonu obecně prospěšných prací 5) Sociální šatník

Vstupní prostory

Klubovna NZDM

Klubovna NZDM

Občanská poradna Rumburk

Hudební dílna

Počítačová studovna

Sociální šatník

Truhlářská dílna

Zahrada snů

„Žijeme spolu“- Nízkoprahové zařízení Oblastní charita Rumburk „Žijeme spolu“- Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Cíl: prevence kriminality,řešení problémů dětí pomocí poradensko-preventivního servisu klubu Cílová skupina: děti a mládež od 6 do 26 let chlapci i dívky; „zelení“ i „modří“ děti, které tráví svůj volný čas neorganizovaně, v parku, v partě,… Klub nabízí: bezpečný prostor pro volný čas a nápady; dobrovolný a bezplatný vstup volnočasové dílny, poslech hudby, stolní hry doučování, přípravu na zkoušky; pomoc s DÚ … pomoc při vyřizování běžných záležitostí, poradenství aktuální sezónní akce a výlety

Akce klubu - Výroba velikonočních dekorací

Akce klubu - Nocování na klubovně

Akce klubu – údržba Zahrady snů

Akce klubu – beseda o dospívání

Akce klubu - Čarodějnice

Akce klubu - Bruslení na Zimním stadionu v Rumburku

Akce klubu - Turnaj ve stolním fotbálku

Akce klubu - Plavání v bazénu v Rumburku

Akce klubu - Stanování

Akce klubu - Cyklovýlet

Akce klubu - Hrabání v Parku Přátelství

Akce klubu - Turnaj v nohejbalu

Akce klubu - Závody koloběžek

Akce klubu - Zimní radovánky

Když napadne hodně sněhu…

Oblastní charita Rumburk V rámci nízkoprahového zařízení fungují tyto zájmové volnočasové dílny: Keramická dílna Truhlářská dílna Výtvarná dílna Vaření Hudební dílna Tanec, zpěv Sport Klienti mohou zájmové dílny navštěvovat bezplatně, v rámci otevírací doby zařízení.

Vaření na klubovně

Hudební dílna

Výtvarná dílna

Keramická dílna

Truhlářská dílna

Výtvarná dílna

Taneční dílna

Sportovní dílna

2) Asistenční služba pro rodiny s dětmi Oblastní charita Rumburk 2) Asistenční služba pro rodiny s dětmi Je to sociální služba, která je přímo poskytována v přirozeném prostředí klienta. Cíl: dosáhnout žádoucích změn ve fungování rodiny, činnosti směřující ke zlepšení situace rodiny Cílová skupina: rodina s dítětem/dětmi, jehož vývoj je ohrožen v důsledku dopadů dlouhodobé krizové sociální situace, kterou rodiče nedokážou sami bez pomoci překonat. Obsah spolupráce: Získat sociální a rodičovské kompetence Zlepšit život dětí Zlepšit úspěšnost dětí ve vzdělávání Hospodaření rodiny Prevence zadlužení a ztráty bydlení.

Akce rodin s dětmi – nocování s knihou

Hledání pokladu s rodinami

Karneval na sněhu s rodinami

Prázdninové stanování s rodinami

Cyklovýlet s rodinami

Soutěže rodin

Helloweenské setkání rodin

Mikulášská nadílka s rodinami

Oblastní charita Rumburk   3) Občanská poradna Rumburk Člen Asociace občanských poraden. Cíl: řešení nepříznivé sociální situace nebo její předcházení Cílová skupina: osoby v nepříznivé sociální, finanční situaci OP Nabízí: Bezplatné, diskrétní, nezávislé a nestranné odborné poradenství v 18-ti právních oblastech (od r. 2008 i Dluhové poradenství) Informace, rady, aktivní pomoc i asistenci Osobní, telefonický i e-mailový kontakt Kontaktní místa: Rumburk Šluknov

Seminář o dluhové problematice

Seminář o dluhové problematice

Oblastní charita Rumburk Tříkrálová sbírka Tuto sbírku každoročně organizují pracovníci Oblastní charity v Rumburku a jeho okolí. Z výtěžku této sbírky je obvykle podporován provoz Občanské poradny Rumburk.

Zapečetění kasiček na Tříkrálovou sbírku

Požehnání tříkrálovým koledníkům

Tříkrálový koncert v kostele sv. Bartoloměje

Tříkrálový koncert v kostele sv. Bartoloměje

Tříkrálový koncert v kostele sv. Bartoloměje

4) Výkon Obecně Prospěšných Prací Oblastní charita Rumburk 4) Výkon Obecně Prospěšných Prací Cíl: vést řádný život a plnit přiměřená omezení či povinnosti, které soud uložil po odpracování alternativního trestu soud zahladí odsouzení (provede výmaz z rejstříku trestů) Cílová skupina: dospělí nebo mladiství, kterým byl alternativní trest uložen soudem V organizaci vykonávají: pomocné a úklidové práce, údržbu zeleně Spolupráce: s PMS ČR, středisko Rumburk

Oblastní charita Rumburk 5) Sociální šatník Shromažďuje: oblečení a obuv pro dospělé i děti, hračky, školní potřeby, autosedačky, kočárky nádobí a potřebné věci pro domácnost (např. lůžkoviny, ručníky atd.) Pomáhá: rodinám v nouzi, seniorům, osobám bez přístřeší osobám drogově závislým a po návratu z výkonu trestu odboru sociálních věcí a zdravotnictví Rumburk Diakonii Broumov Práci v šatníku zajišťují dobrovolní pracovníci Oblastní charity Rumburk.

Sociální šatník

Sociální šatník

Odvoz humanitární sbírky

Podporují nás: „Projekt je realizován z finančních prostředků státního rozpočtu ČR v rámci programu „Předcházení sociálnímu vyloučení a odstraňování jeho důsledků“, podprogram B. „Prevence sociálního vyloučení a komunitní práce“, poskytovaných Úřadem vlády ČR“. Ústecký kraj … a další dárci

Oblastní charita Rumburk Sídlo: Sukova 1055/24 Rumburk 408 01 Tel: 412 384 744 Fax: 412 332 774 Web: www.charitarumburk.cz E-mail: reditel@charitarumburk.cz nzdm@charitarumburk.cz asrd@charitarumburk.cz op@charitarumburk.cz Bankovní spojení: ČS a. s. Rumburk 0922863339/0800 Oblastní charita Rumburk