VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Advertisements

Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
VZDUCH PLYN KOLEM NÁS. VZDUCH  směs látek, které tvoří plynný obal Země – atmosféru  složení vzduchu při Zemi: dusík, kyslík, oxid uhličitý, mikroorganismy,
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.
Atmosféra 6. ročník. Motivující otázky Co je to atmosféra plynný obal Země Význam atmosféry umožňuje život na Zemi Vrstvy atmosféry Troposféra – Stratosféra.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
VZDUCH. Plynný obal Země se nazývá ATMOSFÉRA. Směs látek tvořících atmosféru je vzduch. SLOŽENÍ VZDUCHU: 21% kyslík 78% dusík 1% ostatní plyny (oxid uhličitý,
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda Obor : Přírodopis Téma : Planeta Země Název : Atmosféra Použité zdroje a materiály.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-18 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana.
V LASTNOSTI PLYNŮ Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Danuše Chrastecká Matematika 2. ročník Mocninná funkce ChrM613 říjen 2013 Číslo klíčové aktivity:III/2.
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a.
Název školy: Základní škola T. G
Jazyk a jazyková komunikace
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
WORD Číslování stránek
Dechové dřevěné nástroje
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Základní škola a mateřská škola Damníkov
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Jazyk a jazyková komunikace
Věcné učení Přírodní zajímavosti z našeho okolí
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Věcné učení Ochrana přírody
Vzduch Autor: Mgr . Iveta Váňová VY_32_ INOVACE_45_Vzduch
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Základní vlastnosti funkcí – omezenost funkce
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Název vzdělávacího materiálu Vzduch
WORD Vkládání obrázků a klipartů
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Jazyk a jazyková komunikace
HUDEBNÍ VÝCHOVA DYNAMIKA
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a
WORD Tabulky - ohraničení
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_ZE6-15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_
PRVOUKA ZIMNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Člověk a jeho svět 3. ročník
Neživá příroda - vzduch
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
VY_32_INOVACE_
Jazyk a jazyková komunikace
ATMOSFÉRA - vzdušný obal Země.
IKT Nebezpečí na internetu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
12. Skleníkový jev, ozónová vrstva
Transkript prezentace:

Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: 20. 7. 2014 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 6. Tematický okruh: Krajinná sféra Téma: Atmosféra Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Krajinná sféra-atmosféra. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do křížovky. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

Atmosféra

Atmosféra je plynný obal Země tvořený vzduchem. Umožňuje život na Zemi Atmosféra je plynný obal Země tvořený vzduchem. Umožňuje život na Zemi. Zabraňuje silnému zahřátí i rychlému ochlazení zemského povrchu. Vzduch - je směs plynů dusíku , kyslíku , ozonu , oxidu uhličitého, vodní páry a vzácných plynu. Dusík - má v atmosféře největší obsažení (78 %). Kyslík - nejdůležitější podmínka pro život. Je nutný pro dýchání. Bez kyslíku vydrží člověk naživu jen pár minut. Oxid uhličitý- je důležitý pro život zelených rostlin. Ty jej přijímají, potom uvolňují kyslík. Tento proces se nazývá fotosyntéza. Vodní pára - je voda v plynném stavu. Ozon - plyn, který ve vyšších vrstvách atmosféry pohlcuje nebezpečné ultrafialové záření. Toto záření k nám proniká z kosmu a ve velkých dávkách je životu škodlivé.

Doplň křížovku: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. A 1.Voda v plynném stavu. 2.Proces přeměny oxidu uhličitého na kyslík. 3.Odkud proniká ultrafialové záření? 4.Plyn,který pohlcuje nebezpečné ultrafialové záření. 5.Nejvíce obsažený plyn v atmosféře. 6.Nebezpečné záření. 7. Vzduch je směs plynů dusíku, kyslíku, ozonu, vodní páry, vzácných plynů a oxidu…? 8.Oxid uhličitý je důležitý pro život zelených… Tajenka:

Správné řešení: 1. V O D N Í P Á R A 2. F O T S Y N É Z A 3. K O S M U 4. O Z N 5. D U S Í K 6. U L T R A F I O V É 7. U H L I Č T É H O 8. R O S T L I N A 1.Voda v plynném stavu. 2.Proces přeměny oxidu uhličitého na kyslík. 3.Odkud proniká ultrafialové záření? 4.Plyn,který pohlcuje nebezpečné ultrafialové záření. 5.Nejvíce obsažený plyn v atmosféře. 6.Nebezpečné záření. 7. Vzduch je směs plynů dusíku, kyslíku, ozonu, vodní páry,vzácných plynů a oxidu…? 8.Oxid uhličitý je důležitý pro život zelených… Tajenka: ATMOSFÉRA