Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ VY_32_INOVACE_14_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ PŘÍPLATKŮ Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Technika obsluhy – Kavárenský jídelní lístek Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Technika obsluhy – Příprava káv s alkoholem Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Josef Gorčík Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSTZ U Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Stroje a zařízení - spoje
Netradiční aranžérské materiály
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technika obsluhy – Pěstování kávy
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NEROVNOMĚRNÝ POHYB 2 Název školy
Lineární rovnice a nerovnice III.
Strojní zařízení – Zhutňování
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
„EU peníze středním školám“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Stroje a zařízení - spoje
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
CHOV KONÍ – Domestikace a změny koňovitých
Stroje a zařízení - spoje
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Měření elektrického proudu
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Teorie Informace, signál
POVOLÁNÍ I. VY_32_INOVACE_3A_02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Střední škola obchodně technická s. r. o.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Závislost elektrického odporu
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

Technika obsluhy – ozdoby míchaných nápojů Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablony III/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMu TeO.1212.2F Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Bary Vzdělávací obor Technika obsluhy Vzdělávací okruh Ozdoby a servis míchaných nápojů Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace komplexně seznamuje žáky s požadavky na ozdoby u míchaných nápojů a s postupem při servisu míchaných nápojů. Vysvětlení pojmů a definic. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Ozdoby, koktejlový ubrousek, sací brčka, servis míchaných nápojů Datum Datum vytvoření – 1 3. 2013

Dekorování míchaných nápojů Servis míchaných nápojů

Ozdoby míchaných nápojů Z jedlých surovin Úměrně velké Vycházející ze surovin nápoje Svěží

Servis míchaných nápojů Míchané nápoje u barového pultu servírujeme s koktejlovým ubrouskem Jestli-že použijeme pro přípravu míchaného nápoje vložku nebo ozdobu, kterou host bude chtít odložit, přikládáme malý talířek – podšálek. Vhodnější jsou oválné misky, které umožní i odložení brčka, míchátka, případně zbytek ozdoby.

Servis míchaných nápojů - brčka K většině klasických míchaných nápojů brčka pouze přikládáme a to ve speciálních držácích na brčka. Pokud host uzná za vhodné konzumovat nápoj brčkem, tak se obslouží sám. Pokud host konzumuje nápoj bez brčka, dojde ke kontaktu sklenice se rty a konzumace je ještě umocněna vůní nápoje.

Servis míchaných nápojů - pochutiny K míchaným nápojům můžeme servírovat různé pochutiny, např. olivy, koktejlové cibulky apod. Tyto pochutiny servíruje bezprostředně po servise míchaného nápoje, protože jsou určeny pro hosta, který si objednal míchaný nápoj. Cena těchto pochutin je zahrnuta do ceny nápoje.

Úkoly Jaké máme požadavky na ozdoby míchaných nápojů? Míchané nápoje u barového pultu servírujeme s …………………….. Ubrouskem. Jaký inventář můžeme přiložit k míchaným nápojům s vložkou nebo ozdobou? Jak můžeme postupovat při servisu sacích brček? Jaké pochutiny můžeme servírovat k míchaným nápojům, kdy je servírujeme a kde se projeví náklady?

Zdroje Mikšovic, A., Bar. Praha: CONSOFF,S.R.O.,2009. ISBN 978-80-254-3983-8