Personální zabezpečení SP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Přechod na nový systém akreditací JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Matusová.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Výzva č. 29 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání Mgr. Zuzana Plecitá PhDr. Eva Chvalinová,
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Kontinuita akreditačního procesu: přechod od stávajícího k novému systému JIŘÍ SMRČKA TAJEMNÍK AKREDITAČNÍ KOMISE.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Zkušenosti z inspekční činnosti ve školách s prvním stupněm Mgr. Miroslav Pospíšil, ČŠI Jihlava, leden 2011  hodnocení ŠVP  poznatky z inspekční činnosti.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
1. WORKSHOP.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Mgr. Jitka Laholová Odbor vzdělávání a vědy MZ
Akreditační standardy SAK ČR pro nemocnice - I
Kontrolní činnost ve zdravotnictví
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Bezpečnostní systém ČR
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Diplomový seminář 1. setkání.
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
MOC VÝKONNÁ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podání žádosti o dotaci na rok 2018
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Odměňování zaměstnanců
CyberCzech a kybernetická bezpečnost v ČR
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Zvláštní odborná způsobilost
MBA Executive – úvodní informace
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Centralizované rozvojové projekty 2017
Výběrové řízení z hlediska právního a psychologického
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Zkušenosti z institucionální akreditace
Studijní pobyty a praktické stáže
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské unie, Veřejné finance, Firemní.
Život bez střeva , Praha.
Akreditace NMS Podklady Poděbrady
Výroční zpráva KARIM 1. LF UK a VFN v Praze 2015.
Národní akreditační úřad pro vysoké školství
Transkript prezentace:

Personální zabezpečení SP OR 32/2018 Standardy studijních programů UK

Garant studijního programu v předpisech Zákon o vysokých školách garant mgr a phd SP – profesor n. docent předsedou OR je garant phd SP Statut UK jmenování a odvolání garanta SP základní působnost + povinnosti garanta SP Standardy SP UK požadavky na garanta SP Novela opatření rektora č. 10/2013 ke garantům pravomoci a okruhy působnosti garanta SP odpovědnost za specializace spolupůsobnost garantů SP ve sdruženém studiu

Garant studijního programu ve Standardech SP - I. Možnosti garantování více SP pouze jeden SP v témže typu studia výjimka: obsahově totožné SP v čj a cizím jazyce bc a mgr SP téhož n blízkého obsahového zaměření nebo mgr a phd SP téhož n blízkého obsahového zaměření Pracovní úvazky garanta SP 40 h týdně na UK z toho min. 20 h týdně na příslušné fa max. 40 + 20 h týdně celkem na pozici akademického pracovníka

Garant studijního programu ve Standardech SP - II. Akademické vzdělání garant bc SP: min. CSc. nebo Ph.D. odborná kvalifikace vztahující se k danému SP tvůrčí činnost (5 let) odpovídající dané OV ev. působení (5 let) ve věcně odpovídajíc odborné praxi garant mgr SP: prof. nebo doc. v oboru odpovídajícím dané OV tvůrčí činnost (5 let) v daném oboru garant phd SP: prof nebo doc v oboru odpovídajícím danému n. blízkému SP tvůrčí činnost v daném oboru (5 let) školitel v daném oboru (5 let)

Personální zabezpečení SP Bakalářský SP 30% přednášek PP a PVP : doc nebo prof nebo PhD či CSc. Magisterský SP 30% přednášek PP a PVP : doc nebo prof. Požadovaný stupeň vzdělání vyučujícího alespoň magisterský stupeň nebo jeho ekvivalent na zahraniční VŠ Perspektiva personálního zajištění po dobu uskutečňování SP (až 10 let)

Posuzování personálního zabezpečení Posuzuje se celková struktura z hlediska kvalifikace věku délky týdenní pracovní doby (hl. u garantů ZT PPZ) zahraniční zkušenosti ev. zkušenost v odborné praxi tvůrčí činnost odpovídající danému n příbuznému SP počtu akademických pracovníků v daném SP Pracovní úvazky vyučující s „akademickým úvazkem“ přes 1,5 nebudou bráni v úvahu pracovní poměry do 1 roku s úvazkem max. 0,2 nejsou zohledňovány lze „započítat“ úvazky ve FN (apod.) u lékařských a zdravotnických SP