Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie pro vodu nejenom v domácnosti
Advertisements

Význam vody pro člověka
Voda-Základ života.
Reportáže Fotodokumentace
Něco na Vánoce a Nový rok
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
VY_32_INOVACE_G Voda Opakovací otázky
Vodní nádrž Šance.
VODO HOSPODÁŘSKÉ A VODNÍ STAVBY  Tento obor zahrnuje veškeré stavby, které nějakým způsobem souvisejí s vodou. Voda je pro nás v běžném životě naprostou.
Základní vzdělání - 2. stupeň
ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT Základní školy Kolín IV., Prokopa Velikého 633
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
II.Etapa únor – červen 2012 Přehled výjezdů Průběžné pořadí skupin Konečné pořadí skupin.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
Voda a vzduch = základ života
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
ŽIJÍ S NÁMI VE MĚSTĚ - ROSTLINY A ZVÍŘATA
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se … environmentální reportáže z Kolína a okolí ENVIRONMENTÁLNÍ PROJEKT naší školy FINANCOVANÝ VE SPOLUPRÁCI S MĚSTEM.
Sedlčanská čistička odpadních vod
Odpadní voda Mgr. Helena Roubalová
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Zatopená území Jan Langhans.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Půčková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA VODA.
17.VY_32_INOVACE_P16_SUROVINY A VÝROBKY
RYBNÍK JAKO CELEK.
VIII. etapa leden 2015 – červen ReportážeFotodokumentace.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Voda a vzduch 1. VODA RZ
Voda Zbožíznalství 1. ročník Voda - nejrozšířenější sloučenina - zároveň velmi vzácný zdroj, kterého ubývá.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Voda Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
& DÍTĚ POTŘEBUJE 500 SKLENIC ČISTÉ VODY, ABY MOHLO VYRŮST O 2 CENTIMETRY. DOSPĚLÝ ČLOVĚK VYPIJE PRŮMĚRNĚ DENNĚ 2,5 LITRU VODY. PO 20. DNECH SE VYMĚNÍ.
VY_32_INOVACE_Slo_I_13 Voda 2 ppt. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE POV Název DUMuPOV.13O7.1K.
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
Mléko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
VODA vodárna a čistírna odpadních vod Jaké existují druhy vod dle obsahu nečistot? pitná - musí být zdravotně nezávadná - získává se z podzemí či úpravou.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Drogerie – osobní hygiena I
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
TÉMA: Středočeský kraj
Voda hydrosféra základní podmínka života (tělo člověka – 60 – 70%vody)
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Ochrana přírody a životního prostředí.
Koloběh fosforu v životním prostředí - vztah k výživě zvířat
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
VY_52_INOVACE_64_Lesní a vodní hospodářství
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 04 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
Doc. MVDr. Vladimíra Pištěková, Ph.D.
AUTOR: Blanka Petlánová
3.2 Není voda jako voda Vodu člověk využívá k nejrůznějším účelům. Podle toho rozlišujeme vodu na pitnou, užitkovou a odpadní. PITNÁ VODA - zdravotně.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_19_Voda pro život
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se…
Transkript prezentace:

Přijdu, vidím, zamyslím se, pokusím se… XVI. etapa

Seznam výjezdů XVI. etapy (jaro 2019) 27.3.2019 Úpravna vody, Kutná Hora, téma: Voda, šetření s vodou, ochrana a úprava 9.4.2019 Mlékárna Ohaře u Kolína, téma: Chov hospodářského dobytka s ohledem na pohodu zvířat (welfare) 2.5.2019 Zámek Kačina u Kutné Hory, téma: Byliny a dřeviny v zámeckém parku - jejich využití a význam, ochrana a péče

Přijít, vidět, zamyslet se, pokusit se… Přijdeme, přijedeme … Prohlížíme. Nasloucháme. Ptáme se. Zapisujeme. Zamyslíme se … Reportáž – odpověď na otázku. Dokumentace – nákres/foto. Stavba. Pokusíme se změnit ... Chování. Jednání.

Kutná Hora 27.3.2019 Ohaře 9.4.2019 Kačina 2.5.2019 Celkové hodnocení 1. skupina 2. 2. místo 2. skupina 3. 3. místo 3. skupina 1. 1. místo 4. skupina 5. skupina 4. 4. místo 6. skupina 5.

Úpravna vody Kutná Hora XVI. etapa, 1. výjezd, Úpravna vody sv. Trojice Kutná Hora Provázel/a: Ing. Petra Vašatová, Ph.D. Co je to přehrada? Přehrada je vodní nádrž, která slouží k zadržení vody např. při povodních a pro pitnou vodu. Proč nemůžeme pít vodu přímo z přírody? Protože je voda znečištěná, jsou v ní nečistoty, které by nám mohly škodit. Jaký je rozdíl mezi úpravnou vody a čistírnou odpadních vod? Úpravna vodu upravuje a čistírna ji čistí. . SKUPINA Č.3

Mlékárna Ohaře XVI. etapa, 1. výjezd, Úpravna vody sv. Trojice Kutná Hora Provázel/a: Ing. Milada Eliášová Jak se nazývá povolání člověka, který se stará o hospodářská zvířata? Zootechnik. Jak se starat o krávy, aby dojily hodně a kvalitní mléko? Dávat jim kvalitní potravu a dojit vícekrát denně. Proč jsou mléčné výrobky zdravé? Protože jsou tam bílkoviny a vápník. SKUPINA Č. 3

KAČINA, byliny a dřeviny v zámeckém parku 2.5.2019

KAČINA, byliny a dřeviny v zámeckém parku 2.5.2019