Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

snadná tvorba www stránek zadarmo
Chcete svým známým ukázat fotky z poslední dovolené? Aplikace PowerPoint Vám umožní vytvořit fotoalbum s vybranými snímky.
Grafický editor GIMP (13)
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Grafický editor GIMP (13)
GIMP – úpravy fotografií
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
XHTML – odkazy Mgr. Lenka Švancarová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Švancarová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tvorba prezentace na iPadu Co se.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafický editor GIMP (13)
Grafický editor GIMP (3)
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Tabulkový procesor Formát buňky
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Adobe Photoshop Lightroom
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Převod objektů mezi formáty
Ostatní manipulace s objekty II.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Malování - uložení a otevření obrázku
Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Nový dokument v Adobe Photoshop
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Tvorba webových stránek na google – Sites (10.) Favicon a animovaný gif Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

Favicon Favicon je malá ikonka o rozměrech 16 x 16 či 32 x 32 pixelů, kterou najdeme na webu vedle názvu webu na kartě prohlížeče. Pokud ji nezměníme, google sites tam má poměrně nepěknou ikonku, znázorňující Google Sites. K tomu, abychom ji mohli vyměnit, potřebujeme obrázek, nejlépe ve formátu s průhledným pozadím (např. s příponou .png) a musíme ji nahrát na naši webovou stránku způsobem, jaký si ukážeme. Nejdříve ale potřebujeme faviconu vytvořit. K tomu nám pomůžou online stránky, které nám ji po nahrání vytvoří.

Stránek k vytváření favicon je více, stačí vygooglovat Stránek k vytváření favicon je více, stačí vygooglovat. Můžeme použít např. tuto stránku: http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ Obrázek nahrajeme a tento online nástroj nám ji vytvoří. (Ve složce obrázek – favicon-pes.png) Je zde upozornění, že obrázek může mít průhledné pozadí a nesmí být větší než 150 kB.

Po vytvoření ikony ji nezapomeneme stáhnout a najít ji v počítači, ať s ní můžeme dále pracovat. Otevřeme si náš web a přejdeme do části „spravovat web“. Zde vybereme „přílohy“. Zde klikneme na nahrát a najdeme v systému naši faviconu. Důležité je, aby se jmenovala favicon.ico (což nám automaticky pojmenoval program), jinak to google nerozezná jako faviconu. Jakmile je dokončen upload, uvidíte, že se sama změnila i ikona.

Měnící se obrázek Určitě jste na webu někdy narazili na úvodní obrázek, který se sám mění. Nejde o klasickou powerpointovou prezentaci, a i tento obrázek můžeme na google sites vložit. Tentokrát si nevystačíme s vložením obrázku jen do kódu html, ale přidáme několik jednoduchých kroků. Nejdříve si měnící se obrázek musíme vytvořit. Vybereme vhodné fotografie a v aplikaci gifmaker.me (nebo jiné) si z fotek vytvoříme obrázek s příponou .gif.

Klikneme na upload images a obrázky vybereme Klikneme na upload images a obrázky vybereme. Když chceme vybrat více obrázků, při označování držíme Ctrl.

Po nahrání obrázků se nám změní velikost plátna (Canvas size), necháme a změníme si rychlost animace (Animation speed) na 3000 milisekund (3 s).

Poté zvolíme „download the gif“ a uložíme obrázek do počítače.

Změna rozvržení stránky a vložení gifu V předchozích úkolech jsme si změnili rozvržení stránky na jeden sloupec. Do prostředního rámečku jsme vkládali aktuality, do spodního zápatí a do horního, který by měl být prázdný, teď vložíme námi vytvořený animovaný gif. Klikneme do místa, kam chceme obrázek vložit, a tak, jak již známe, sem obrázek vložíme. Po vložení obrázku na stránky klikneme na „změnit“ a odklikneme – otevřít obrázek v novém okně. Když stránku uložíme, zjistíme, že se zatím obrázek sám nemění.

Po uložení stránky klikneme na obrázek – ten se otevře v novém okně a bude animovaný. Klikneme na webovou adresu a celou ji zkopírujeme (Ctrl + C).

Stránku zavřeme a vrátíme se na náš web Stránku zavřeme a vrátíme se na náš web. Přepneme se do režimu úprav (tužka) a obrázek smažeme. Klikneme na vložit obrázek a zde vybereme druhou možnost – Webová adresa URL a sem vložíme námi zkopírovanou adresu z prohlížeče. Poté vybereme 100 %, aby nám obrázek vyplnil celou stránku. Zkontrolujeme, že se obrázek sám mění a máme hotovo.