Váháte kam po maturitě? Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÍTEJTE NA STRÁNCE VÝCHOVNÉHO PORADCE
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Spolupráce gymnázií a fakult vzdělávajících učitele Jana Coufalová Konference Asociace ředitelů gymnázií ČR 3. – 5. dubna 2013 Přerov.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Přijímací řízení.
Podpora studentů s SPU na MU
Klára Třmínková 3.A březen o ZSV jako vědní disciplína o Učební plán o Profesoři o Společenskovědní seminář o Pomůcky o Učebna.
Technika,tak jak ji vidím já…
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Způsob přijímacího řízení na SŠ
Poradce 2010 Bob Kartous 7. dubna 2010, Brno. Znáte odpověď na dotaz studenta? 1.Co je to TSA? 2.Jaký je rozdíl mezi testem OSP a TSP? 3.Dokážete vyjmenovat.
Státní maturita otázky a odpovědi.
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY
„Talent 2020 aneb…“ TALENT – UNIVERZITA – PRAXE – ?
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Akademická informační agentura Informace o možnostech studia v zahraničí.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
MG Vsetín vím,kam jít..
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Přijímací řízení 2010 Gymnázium Ostrov.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Studium v usa Fulbrightova stipendia pro studium a výzkum v USA Eusebio Perdiguero, NY 6 Flickr.com Proč právě USA Co je Fulbright Stipendia pro studenty.
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Vítejte na Přírodovědecké fakultě
Lucie Viktorová & Miroslav Charvát
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS Studium v zemích Asie, Afriky a Latinské Ameriky 21. října 2014 MgA. Stanislav Urbánek.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Nezapomeňte si do zažádat o ubytovací stipendium!  Při podávání žádosti je nutné.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY A STŘEDNÍ ODBORNÁ UČILIŠTĚ PRO ŠKOLNÍ ROK
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Prof. Ing. Hana Machková, CSc. Rektorka
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Projekt Mapa školy Jihlava,
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
ANNA MIHAD SHEHAHATA BAJTÍK 2017
Fakulta zdravotnických studií
Etiketa - Představování
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
VY_32_INOVACE_08_PEK_433_Kop
Přírodovědecká fakulta UJEP
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Váháte kam po maturitě?. Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Transkript prezentace:

Váháte kam po maturitě?

Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!

1. Neřiďte se okolím​: Neřiďte se podle toho, kam se hlásí většina vašich vrstevníků. Nejděte s davem, jděte pouze svou cestou a nenechejte se do ničeho nutit.

2. Dělejte to, co máte rádi​ Pokud máte rádi určitou oblast a vynikáte v ní, zkuste se v ní zdokonalovat. Pokud vás baví umění, dělejte umění, pokud vás baví přírodní vědy, dělejte přírodní vědy a tak podobně.

3. Dokážete si to představit?​ Je třeba si říct, zda se danému oboru hodláte věnovat naplno. Přece jen studium je krásná věc, ale je třeba i myslet na život po studiu. Pokud pátráte po škole, zkuste se zaměřit i na to, čím byste mohli být v budoucnu. Jaký je váš cíl, kde byste chtěli začít a kam až byste to chtěl dosáhnout?

4. Poraďte se ​ Pokud jste zmatení, zkuste se poradit s blízkými lidmi ve svém okolí či s odborníky, jaký obor je pro vás ten pravý. Nejlépe vás budou znát vaši rodiče, sourozenci či přátelé. Nicméně můžete o pomoc požádat i učitele, kteří znají vaše studijní výsledky a nadání či kariérního poradce.

5. Vysoká škola v ČR nebo v zahraničí​ V dnešní době rozsáhlých možností se nemusíte orientovat pouze na vysoké školy v ČR, ale také v zahraničí. Pokud máte rádi jazyky a chtěli byste si své znalosti prohlubovat v zahraničí, máte tu možnosti. Pokud jste opravu výborní studenti, můžete se těšit i na stipendia.

6. Veřejné VŠ nebo soukromá VŠ​ Veřejné vysoké školy nejsou jedinou volbou. Pokud veřejné školství nenabízí právě to, co vy hledáte, zkuste pohledat právě v nabídkách soukromých vysokých škol, které se obory mohou lišit od těch veřejných.

7. Přijímací řízení​ Pokud máte vybraný obor, kterému byste se chtěli věnovat, ba dokonce i konkrétní vysokou školu, začíná vám teprve ta nejdůležitější cesta a tou je ono samotné přijímací řízení. Informace ohledně přijímacího řízení každého oboru vyvěšují vysoké školy na své webové stránky již na podzim předcházející následujícímu akademickému roku.

8. Národní srovnávací zkoušky SCIO​SCIO Pokud jste si vybrali několik oborů a bojíte se, že přijímací zkoušky se vám budou krýt, tak můžete být v klidu, pokud jsou přijímací zkoušky prováděny prostřednictvím Národních srovnávacích zkoušek SCIO. Díky tomu, že tuto formu přijímacích zkoušek využívá velkém množství fakult, je možné se přihlásit například na 5 oborů a jít pouze na 1 test, který se promítne do všech oborů.Národních srovnávacích zkoušek SCIO

Celý článek naleznete na: rad-jak-si-vybrat- vysokou-skolu/

Více informací o Scio testech naleznete v učebnici Obecné studijní předpoklady