Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Etiketa - Představování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Etiketa - Představování"— Transkript prezentace:

1

2 Etiketa - Představování
Komunikace Etiketa - Představování

3 Úkol ANO/ NE (za uvedené výroky doplňte, zda výrok platí, či nikoliv): Ve společnosti se jako první představuje Starší žena mladšímu muži Podřízený nadřízenému Výrazně mladší žena staršímu muži Potkají-li se dva muži, představuje nejprve starší muž svou partnerku, později mladší muž svou partnerku. (NE, ANO, ANO, NE)

4 Podívejte se na pořad České televize Etiketa, dělejte si poznámky a po skončení vytvořte v lavici minimálně „patero správného představování“.

5 Vytvořte čtveřice a nacvičujte si v nich následující situace:
Muž se představuje ženě. Žena seznamuje dva kolegy (koho představí jako prvního?) Muž se představuje ženě, která sedí. Dva páry (znají se starší a mladší muž) se navzájem představují. Vstupujete do kanceláře, kde sedí 3 úředníci, potřebujete jednat s jedním z nich.

6 Ve skupině zformulujte, čemu se musíme při představování vyhnout, co nedělat. Nápady zapište k vašemu „pateru představování“ Pokud budete mít s formulací problém, podívejte se ještě jednou na

7 Doplňte věty: Při druhém společném tanci je vhodné…..
(představit se celým jménem, třeba i s povoláním). Při představování musíme říct vše, co je nutné pro další společenský kontakt osob, které jsme představili, tedy……… (funkce, označení, hodnost, stručná charakteristika) Pokud příjdou řemeslníci na běžnou opravu, ………… (nemusí se představovat)

8 Zdroje: http://www. ceskatelevize


Stáhnout ppt "Etiketa - Představování"

Podobné prezentace


Reklamy Google