Všichni máme hendikep, jen někdy je vidět víc, někdy míň…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Legislativní změny v oblasti zaměstnávání OZP
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ECVET v Programu celoživotního učení

1 Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008.
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
Jak řešíme zaměstnávání OZP a náhradní plnění u nás Kateřina Grusová Kateřina Grusová Městský úřad Jilemnice Městský úřad Jilemnice.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Lidé s postižením mohou být zaměstnávání za fair play podmínek a jejich zaměstnavatelé mohou být konkurenceschopní ! Lenka Kohoutová, předsedkyně správní.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Zdravotnictví řízené občanem Pavel Vepřek Tým DG plus.
Praha, 1. června 2012 Ministerstvo zemědělství Regionální potravina tisková konference.
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Alena Gajdůšková - senátorka Talent marketingových komunikací.
Osobní výsledky transformace pobytových sociálních služeb – zisky a zkušenosti lidí s postižením O. s. Instand Závěrečná konference k projektu „Podpora.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_246 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Legislativní rámec, možnosti a co to znamená nezaměstnávat OZP? JUDr. Nataša Randlová.
1 Jak vám můžeme pomoci my?. 2 Proč se LMC angažuje v zaměstnávání OZP Chceme být opravdovým leaderem a přinášet přidanou hodnotu Portály Prace.cz a Jobs.cz.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Sociální podnikání jako nástroj integrace lidí s mentálním postižením nebo duševním onemocněním - zkušenosti z Plzeňského kraje Martin Fojtíček.
Vedoucí práce: Ing. Pavel Štrach, Ph.D et Ph.D Autorka: Bc. Michaela Hozdeková, DiS.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Proč by měl dát zaměstnavatel šanci pracovat člověku po ukončení léčby aneb legislativou dané motivační nástroje Hana Potměšilová 23. října 2015, PRAHA.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
On-line marketing a jeho možnosti Co uvidíte?  Význam on-line marketingu  Celkový pohled na internet  Sociální sítě  Vychytávky na internetu.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Komunikace evropských záležitostí Současná komunikační politika EK: konkrétní nástroje a projekty Michaela Kozlová.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Organizace soutěže „Regionální potravina“ Jana Brázdilová Seminář – Význam a propagace regionálních potravin 2010.
Projekt „Popularizačně naučná videa“ Jan Tomas Zuzana Ruberová Andrey Stroilov Zdeněk Langer.
„SAMOSPRÁVA 2020“ (Řešení pro budoucnost) – Zlín Libor Lukáš statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Sociální podnik s příběhem
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Promotion kampaň Národního orgánu pro koordinaci říjen / listopad 2008
Besedy na středních školách
Marketingová komunikace
Festival lokální ekonomiky 2016
Terezie Mertlíková, ředitelka
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Celorepublikový preventivní projekt „Zabezpečte se
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Všichni máme hendikep, jen někdy je vidět víc, někdy míň… Osudy Všichni máme hendikep, jen někdy je vidět víc, někdy míň… Kampaň projektu SRDCERVÁČI

Videa – rozhovory – články Vize Krátká videa (cca 1.5 minuty) nám představují osudy jednotlivých zdravotně postižených osob. Ukazují život jednotlivých Srdcerváčů z perspektivity osobního pohledu i pohledu zaměstnavatele. Spoty přibližují veřejnosti širokou škálu života hendikepovaných i jejich pohled na svět. Videa jsou jen začátek. Celý projekt je postavený na 3 pilířích: Videa – rozhovory – články Cílem je osvěta a přiblížení tématiky OZP široké veřejnosti pomocí multimediáních nástrojů, včetně využití sociálních sítí.

Cíle Poukázání na problematiku zaměstnávání osob se zdravotním postižením, jejich práva ale i povinnosti. Pomoci kampaně prolomit bariéry mezi zaměstnavateli a budoucími zaměstnanci. Vyvolání celospolečenské diskuze o životě, možnostech a dalších aspektech života OZP a podpořit motivaci OZP pracovat hlavně ve smíšeném týmu. Rozšíření a budování značky Srdcerváči, a tím posílení sebevědomí osob se zdravotním postižením a celé komunity. Propagace myšlenky „Zaměstnávat lidi s hendikepem je úplně normální, protože zítra se to může stát i mně“

Vize Dvouletý multimediální projekt, který nejen přibližuje život lidí s hendikepem ale může být i příkladem pro „zdravou veřejnost“. Jedna z vizí projektu je i osvěta na školách, kde mladí lidé pochybují o svých možnostech. Tento projekt jim může ukázat nezlomnou vůli osob s nepřízní osudu. Projekt přibližuje širokou škálu hendikepů, vrozených i získaných a otevře veřejnosti různá úskalí života s postižením pohybového aparátu a dalších 9 typů postižení. Cílem je ukázat že hendikepovaní mohou stejně jako my pracovat, podnikat a žít plnohodnotný život.

Členění kampaně Media On-line Print Celoplošná TV Rozhlas Tištěná média On-line Facebook ,Instagram, Google ads,Sklik Microsite na webu srdcervaci.cz Print Letáková reklama Inzerce v tištěných médiích

Druhotná linka kampaně Natáčení jednotlivých krátkých videí pro lidi, kteří se jen těžko orientují v tomto rychlém světě. Jde o seriál pomocných videí, kde se řeší jednotlivá témata denního života a jsou hlavně určeny pro lidi s mentálním postižením, kteří bydlí v chráněných bytech Odcházím z domova, co vše musím udělat a vzít s sebou… Jak vybrat peníze z bankomatu Jak připravit životopis pro budoucího zaměstnavatele Jak se orientovat na Úřadu práce atd.

Chráněné dílny Krátké minutové spoty ze zázemí života v chráněných dílnách. Představení možností a hlavně výrobků, které jsou kvalitní a konkurence schopné. Odebrat stigma nekvalitního zboží a naopak cílem je propojit veřejnost a chráněné dílny, aby bylo možné jednodušeji využít jejich služeb, které jsou na vysoké úrovni. Bez toho, aby se měla možnost veřejnost podívat „ dovnitř“ je to složité, proto i zde využijeme veškeré možnosti, které naše moderní doba poskytuje.

Multimediální projekt „Zaměstnávat hendikepované je úplně normální, protože zítra se to může stát i mně.“ NFOZP tento projekt připravuje již několik měsíců na základě letitých zkušeností se zaměstnáváním OZP. Cílem projektu je osvěta odborné i laické veřejnosti, kdy chceme představit úspěšné, ale i obyčejné lidi, kteří mají nějaký stupeň invalidity. Sbíráme příběhy lidí, ale i zaměstnavatelů. Krátké medailonky se sestavují z vlastního vyprávění svého příběhu s důrazem na vlastní prožitky veselé i neveselé. Výsledkem je vcelku pozitivní pohled na svět a důraz na to, že i s hendikepem se dá úspěšně žít. Na druhé straně chceme i představovat zaměstnavatele, kteří zaměstnávají OZP, a co jim to vlastně přináší. V portfoliu máme příběhy úspěšných lékařů, právníků, politiků, učitelů, podnikatelů až po řidiče, švadleny, dělníky. Sportovce záměrně vynecháváme, protože o těch se vcelku hodně píše a hovoří… Dalším krokem bude monitorování úspěšných chráněných dílen, včetně představování jejich práce. Celý projekt poběží celkem 2 roky na sociálních sítích, v regionálních TV, rádiích a dalších médiích. Poté vznikne cca 30 min dokument, určený pro celostátní TV.

Děkuji za pozornost Zdena Štěpánková zdena.stepankova@nfozp.cz 602 210 070