Volba povolání / střední školy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STRUČNÝ PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM Ve školním roce 2012/2013.
Advertisements

Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
„Dobrý tým dělají detaily“ domy – byty – pozemky – domy – byty – pozemky – domy – byty – pozemky – domy.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
příspěvek pro 5. workshop k projektu „Řemesla“
Spolupráce se školami a domovy mládeže Aneb jak to děláme v Pontonu….
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Evangelium všem dětem ČR Co pro to udělat, aby se dostaly do nebe? Naše děti tak rychle rostou...
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Řídící struktury v organizaci
2015/2016.  výuka volby povolání v 8. a 9. ročníku  návštěva IPS při ÚP ve Žďáře n. S.
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Základní škola Loštice:
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Osobnost žáka Svět práce SOULAD Možná cesta Uvědomit si nutnost rozhodnutí Zjišťování informací o světě práce a o sobě Rozhodování o typu školy a oboru.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
IPS a rodičovská veřejnost
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
MOJE RODINA Josef Novák.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Poradenství poskytované úřady práce.  Poradenství pro zaměstnavatele  Výběr uchazečů  Poskytování informací  Další  Poradenství pro nezaměstnané.
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Rizikové chování1 Prevence rizikového chování dětí a mládeže Mgr. Jana Smíšková školní metodička prevence výchovná poradkyně ZŠ T. G. Masaryka.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Volba povolání = volba studijní cesty. PŘÍPRAVA NA PŘÍJÍMACÍ ZKOUŠKY ŽŠ –KROUŽEK M A ČJ
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.
Seznámení s multimediálními ukázkami na podporu vzdělávání v technických oborech Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro analýzy.
„Spolupráce v oblasti náboru nových zaměstnanců pro členy KZPS“
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
PRŮVODCE PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍM 2016/2017
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Stručný průvodce přijímacím řízením
Čím chci být ,až vyrostu.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Společné setkání „minitýmů“
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
PřIjímací řízení na GJŠ
Děti tam budou mít nakreslená nebo napsaná svoje vánoční přání.
Práce, hledání zaměstnání
Finanční gramotnost v ZŠ
Přijímací řízení pro žáky vycházející z 5. ročníků
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Dobré příklady z praxe aneb Jak to chodí u nás
Kariérové poradenství a podnikavost
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Šachová partie hodná velmistra
Transkript prezentace:

Volba povolání / střední školy rozcestník a podněty pro žáky 8. a 9. ročníku a jejich rodiče

V jaké roli se cítíte být?

viz Mgr. Petra Šnepfenbergová

Povídat si – jaká byla Vaše profesní dráha? Jak jste se na konci ZŠ rozhodli? Kdo Vás ovlivnil? Byli jste s tím rozhodnutím spokojeni? Jak se vyvíjela Vaše profesní dráha po ukončení školy?

Můj úspěch Co považuji za svůj úspěch a proč? téma pro děti i rodiče Co z toho vyplývá? Jak to využít pro volbu profesní cesty?

Jak mě vidí rodiče?

Co vše vzít v úvahu?

Co není tak podstatné, aneb ne každý radí dobře Moje teta tam chodila a bylo to hrozný (v roce 1995). A pak nemohla sehnat práci (v roce 1995). Ale musel/a bys jezdit na intr. Jde tam nejlepší kamarád / kamarádka. Jde tam má láska. Je to tam prej naprostá pohoda. …..

Kde hledat? Ptát se, ptát se, ptát se (toho, kdo má co říct). Dny otevřených dveří (školy i internáty). Veletrhy škol. Weby škol – do určité míry – není nad osobní zkušenost! www.infoabsolvent.cz

Bez práce nejsou koláče…

Jak dále pomůžeme: Spolupráce s IPS Úřadu práce v RK Exkurze – školy i pracoviště Workshopy pro žáky Konzultace – TU i VP https://www.zsskuhrov.cz/vychovna-poradkyne i.vasatkova@zsskuhrov.cz; 737 756 330

Děkujeme za pozornost a přejeme šťastnou volbu!

SOUČASNÉ TRENDY NA TRHU PRÁCE Pro zajímavost: SOUČASNÉ TRENDY NA TRHU PRÁCE 1. Trh práce se často mění – a to velmi rychle 2. Snižuje se úroveň jistoty pracovních vztahů 3. Publikuje se méně pracovních inzerátů 4. Čím dál méně se nabízejí plné pracovní úvazky 5. Pro zaměstnavatele je stále obtížnější vybrat a motivovat nejlepší kandidáty 6. Stále větší počet lidí pracuje z domova nebo vzdálené kanceláře 7. Služby jsou globálně outsourcovány, stejně jako vysoce kvalifikovaná práce 8. Kolegové z jedné kanceláře nejsou nezbytně vaším hlavním pracovním kontaktem 9. Nápady a informace se šíří neuvěřitelnou rychlostí 10. Internet předal moc jednotlivcům

Zdroje: Materiály určené pro učitele a výchovné poradce Materiály poskytnuté IPS ÚP a KHK Semináře: Mgr. Petra Šnepfenbergová Mgr. Andrea Csirke … a samozřejmě naše bohaté zkušenosti