CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Koncepce zdravotní péče o bezdomovce
Možnosti využití Tísňové péče
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
Farní charita Prachatice
Zdravotnictví V odvětví zdravotnictví v ČR je zaměstnáno pracovníků a výdaje státního rozpočtu do tohoto odvětví představuji asi 9% HDP. Po roce.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Klíčová otázka č. 4 Specifika péče o osoby bez přístřeší na akutní příjmové ambulanci z pohledu všeobecné sestry Mgr. Patrik Burda 26. – 27. listopadu.
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
Děti se specifickými potřebami Ochrana ohrožených dětí a jejich rodin Mgr. Marie Lukasová.
Projekt INKO.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
ORGANIZACE PRÁCE SESTER
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
Ortopedické oddělení NsP Karviná –Ráj pracoviště Orlová
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
Domácí péče Home care.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Halina Doležalová.  Vznik na jaře 2008, 64 členů  Převážná většina zdravotníků- zdravotních sester  Cíl: vzbudit veřejnou diskuzi o potřebě hospice.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Konference pro ředitele a ekonomy 2014, Praha. Kulatý stůl s GŘ ÚP problematika v kontextu poskytování sociálních služeb Praha, Alzheimerova.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Jan Vacek. Program cerebrovaskulárních center  Věstník MZ …………………………………………………………… …………………………………………………………… …………………………………………………………… ……………………………………………………………
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
» » CentroNet, a. s.
Liberec – Františkov, příspěvková organizace Domažlická 880/ Liberec 3 zřizovatelem je Liberecký kraj.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Organizace a řízení ošetřovatelské péče
MUDr. František Schneiberg
Oddělení domova se zvláštním režimem
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji Informace o projektu
APSS ČR – Ústecký kraj Krajská síť poskytovatelů sociálních služeb
Táňa Křížová Krajský úřad Kraje Vysočina
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Spolupráce zdravotníků a sociálních pracovníků; možnosti následné péče
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Metodická podpora poskytovatelů a pracovníků sociálních služeb
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
ETIKA V DOMOVĚ SENIORŮ Z POHLEDU SESTRY
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Podávání léků v pobytových zařízeních sociálních služeb  kompetence a úhrada  ve světle účinné legislativy, stanovisek MPSV a MZ a Metodiky VZP ČR pro.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

CENTRALIZACE ÚSTAVNÍ LÉKÁRNY V PODMÍNKÁCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zadražilová Jana, ředitel Domova Důchodců Dobrá Voda Šandová Petra, DiS., vrchní sestra Domova důchodců Dobrá Voda

Domov v Jižních Čechách o celkové kapacitě 249 lůžek Náš domov důchodců Domov v Jižních Čechách o celkové kapacitě 249 lůžek Poskytující dvě sociální služby – Domov pro seniory – 204 lůžek a Domov se zvláštní režimem – 45 lůžek

Co nás k tomu vedlo…. Málo sester X velký počet uživatelů Personální obsazenost Špatná spolupráce s dodavatelem léků Komunikační bariéry Chyby v interdisciplinární spolupráci ………..ad.

Co bylo cílem projektu Ochrana uživatelů sociální služby Zajištění dodavatele léků, který je schopen trvale naplnit a dodržet naše požadavky (včasné dodávky, popis balení léků, včasné vyúčtování, apod.) Zlepšit komunikaci a interdisciplinární spolupráci

Zajistit včasné dodávky léků ke klientovi, jejich vyúčtování Co bylo cílem projektu Zajistit včasné dodávky léků ke klientovi, jejich vyúčtování Zpřehlednění objednávek léků u jednotlivých uživatelů – vedení medikačních listů Zajistit, aby měl zdravotnický personál více času na samotného uživatele

Velký přínos za malé realizační náklady Realizace projektu Velký přínos za malé realizační náklady

Zajištění vhodných prostor Personální obsazení – 1 všeobecná sestra na denní směnu Technické a materiální vybavení

Prostory lékárny

Úložné boxy

Příprava a transport léků pro uživatele

Činnosti všeobecných sester v centrální lékárně Všeobecná sestra s denní směnou pondělí – pátek

Zajištění veškerých léčiv pro uživatele: preskripce objednávky – příjem – uložení vyúčtování ve spolupráci se sociálními pracovnicemi spolupráce s uživateli a jejich rodinami komunikace s lékaři

Všeobecná sestra ve směnném provozu noční služba - víkendy – svátky příprava medikace do denních lékovek pro jednotlivé uživatele a uložení lékovek na jednotlivá pobytová odděleních

Přínos Splnění našich cílů Spokojený uživatel a jeho rodina, lékař i personál Efektivnost v oblasti veškeré činnosti týkající se zajištění podávání medikací uživatelům Úspora času všeobecných sester, který mohou trávit přímým kontaktem s uživateli