Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
MSV Brno 2013 Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
Projekty mezinárodní spolupráce po roce 2014
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Ing. Kateřina Lichtenberková
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Inovační potenciál České republiky
Náměty pro činnost Národního fóra
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Evropský návratový fond (ENF)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
2. ČNB a její role v platebním styku.
Výzkum v malých a středních firmách
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Synergie manažerského týmu
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Představení projektu.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území MČ Praha 10, CZ
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Tisková konference ČMKOS
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Centralizované rozvojové projekty 2017
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Klíčové aktivity projektu
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Život bez střeva , Praha.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Smart and Green Mining Regions of EU - REMIX Ministerstvo průmyslu a obchodu Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin Lucie BISOVÁ MARKOVÁ, finanční manažerka CZ části projektu REMIX Infoden Interreg Europe, Praha, 10.4.2018

projekt REMIX Projekt Remix podporuje efektivní produkci nerostných surovin přijatelnou pro společnost i životní prostředí. Růst a konkurenceschopnost evropského průmyslu jsou v současné době limitovány stavem těchto dvou oblastí; napříč Evropou jsou vydávány politiky zaměřené na obě významné oblasti. 9 + 1 partner z 8 zemí EU spolupracují na výměně zkušeností s přípravou / úpravou 8 regionálních / národních politik projekt podporuje inovace v rozdílných fázích, v nichž se těžební sektor u jednotlivých partnerů nachází projekt zajišťuje spolupráci evropských těžebních regionů s EK pro zajištění komplementárních přístupů pro podporu konkurenceschopnosti, udržitelného růstu, pracovních míst a nových průsmyslových MSP v EU.

projekt REMIX Projekt zahrnuje regionální setkávání klíčových stakeholderů v každé zemi a jejich účast na mezinárodních aktivitách společně s národními partnery pro sdílení znalostí a dobrých praxí dvě mezinárodní těžební konference pro širokou odbornou veřejnost Hlavní cíle: zlepšení regionálních / národních politik na základě vzájemné výměny zkušeností vytvoření nadnárodního Smart and Green těžebního klastru

Ministerstvo průmyslu a obchodu v projektu zodpovědnost za Surovinovou politiku ČR, za mezinárodní spolupráci v těžebním sektoru a další aktivity hrazené ze státního rozpočtu Partner projektu zodpovědný za surovinovou politiku ČR a její implementaci do těžebních regionů

Ministerstvo průmyslu a obchodu v projektu Cíle v projektu: zaštítit vytvoření a fungování skupiny českých stakeholderů z oblasti těžebního průmyslu zprostředkovat kontakty, spolupráci a výměnu dobrých praxí českých s evropskými těžebními regiony, prostřednictvím českých SH toto šířit dále do oblasti těžebního průmyslu šířit nové nápady a postupy schopné vytvořit v dohledné době nová pracovní místa a podniktelské příležitosti a zlepšit názor věřejnosti na těžbu promítnutí získaných zkušeností do regionálních surovinových politik

Realizace a administrace projektu REMIX realizace projektu ve 2 fázích (5 let) 1.fáze: práce v ČR (odborná, projektová a práce se č.stakeholdery) a mezinárodní pracovní setkání zástupců partnera a českých stakeholderů s účastníky projektu z ostatních zemí Administrace projektu a kontrola: Obsahová stránka náročná a obtížně ověřitelná - projektový partner není jediným subjektem s vlivem na posuzovaný výstup (zejm. politiku)

Administrace projektu REMIX striktní pravidla veřejných subjektů pro nakládání s financemi nízká flexibilita z obou stran (nemožnost změnit interní pravidla na ministerstvu vs.neochota akceptovat existující postupy při kontrole) některá pravidla jsou v rozporu s požadavky pro kontrolu, nebo je nutné generovat více formátů téhož (účetní přehledy, výkazy práce,...) dlouhé lhůty schvalování na obou stranách nemožnost refundace nezanedbatelné části výdajů (práce interních zaměstnanců, služby - tisk, doprava,...) -> doporučuji ověřit předem velký objem dodatečné / administravitní práce může odrazovat od realizace dalších projektů i přes nesporné přínosy takovýchto projektů pro české realizátory a společnost

Děkuji Vám za pozornost. markoval@mpo.cz