Informační kampaň Euromines

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropské politické strany - zárodek politické Evropy? Pavel Šaradín Praha,
Advertisements

Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
OČIMA ŽEN Projekt OČIMA ŽEN je podpořen z programu „Fondu pro nestátní neziskové organizace“. Program „Fond pro nestátní neziskové organizace“, jež je.
Strategie celoživotního učení ČR Konference SVES 13. října 2010, Praha Jitka Krmíčková.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
PŮJČOVNA KOL A KOLOBĚŽEK Informační centrum města Kyjova Ing. Dita Hojačová Tel.:
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 KOMUNIKACE Vnitřní předpisy ČIŽP Martin Baranyai ČIŽP – Hradec.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
 2006  Ministerstvo průmyslu a obchodu Příprava aplikace zákona č. 179/2006 sb. o ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání do působnosti Ministerstva.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Horská služba ČR NONSTOP SOS
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Projekt „Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v ČR - Screeningové programy“ Financováno z Integračního operačního programu (IOP) ( )
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech …..rychlé a úspěšné nalezení pohřešovaných dětí.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
Co jsme dokázali a co nás ještě čeká
Komunikační strategie ČIŽP
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Centrum společných služeb
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Zkušenosti s implementací vybraných požadavků ISO 9001:2015
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Marketing destinací Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu:
Hlavní město praha a integrace cizinců
Společenská odpovědnost ve školství
Stavební uzávěra základní informace
Náměty pro činnost Národního fóra
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Workshop 2, Možnosti spolupráce škol a firem 2018 – 2019,
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základy sociální politiky - sociální reforma - sociální doktrína, Evropská sociální charta, Lisabonská strategie sociální statistika Mirka Wildmannová.
Název projektu: Moderní škola
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Představení projektu.
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Centralizované rozvojové projekty 2017
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Profesionalizace sociální práce v ČR
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Informační kampaň Euromines Zvyšování povědomí o významu těžebního průmyslu Setkání těžařů Veronika Sochorová 3. – 5. dubna 2019

Komunikace Euromines Umožnit, aby těžební průmysl mohl nadále, za pomoci národních sdružení a společností v Evropě, neustále zlepšovat svoji komunikaci v oblasti klíčových sdělení cílovým skupinám. Raw Materials Initiative – Iniciativa v oblasti surovin Zlepšovat pověst těžebního průmyslu s důrazem na ekologii, spolehlivost a inovace. Vytvořit a udržovat dobré vztahy s cílovými skupinami. Sdílet znalosti a zvyšovat povědomí o významu těžebního průmyslu.

Cíle Podporovat těžební průmysl jakožto přispěvatele k udržitelnému rozvoji v Evropě → rozpoznávat roli, kterou těžební průmysl ve společnosti hraje. Prezentovat těžební průmysl směrem k orgánům EU jako ekonomicky klíčové odvětví, odvětví odpovědné k životnímu prostředí, odpovědného zaměstnavatele, inovativní odvětví. One voice - posilovat pozici Euromines jako mluvčího svých členů a těžebního sektoru v Evropě i za jejími hranicemi. Zlepšovat pověst těžebního průmyslu.

Cílové publikum – z pohledu Euromines Politici a regulační orgány s vlivem na těžební průmysl Zástupci orgánů EU Zástupci orgánů členských států Nevládní organizace – aktivní v otázkách těžby (na úrovni EU Univerzity, školy, učitelé (ve spolupráci s národními asociacemi) Veřejnost (ve spolupráci s národními asociacemi)

Klíčová sdělení Euromines identifikovalo hlavní výzvy, kterým těžební odvětví bude muset čelit. ZDROJE Evropa má zdroje nerostných surovin. POPTÁVKA Poptávka po surovinách stále roste. STANDARDY Vytváření příznivého prostředí, které zajišťuje ty nejvyšší standardy, vynikající úroveň, a vedoucí úlohu evropského těžebního průmyslu.

Komunikace k cílovým skupinám www.euromines.org www.eumining.org Racionální, objektivní Zajímavá Emociální Členové Euromines Média Politici Orgány s vlivem na těžební prům. Veřejnost Odborná média Nevládní organizace Vliv sociálních sítí Jiné oborové asociace Obyvatelé těžebních regionů Univerzity Navazující průmysl Školy Malé technické povědomí

Informační kampaň Euromines Hlavní cíle: Zvyšování povědomí o významu těžebního průmyslu pro společnost. Podpora těžebního průmyslu jako přispěvatele k udržitelnému rozvoji v Evropě.

Euromines Informační kampaň Výzva Jak přilákat / navést více lidí na webové stránky kampaně? Co by přilákalo širokou veřejnost? Návrh Oslovit veřejnost prostřednictvím webové stránky EXPERIENCE MINING – ZAŽIJTE TĚŽBU Propagovat těžební lokality jako turistické cíle. Hlavní motivace k návštěvě webových stránek.

Návrh www.experience-mining.eu

Turistické cíle Co chceme zahrnout: Památky UNESCO Těžební lokality, které jsou uzavřeny, ale v současné době fungují jako turistické destinace Aktivní provozy, které může veřejnost navštívit Geoparky a naučné stezky Rekultivovaná těžební místa, která mají v dnešní době nejrůznější podoby. Neuvěřitelné množství zajímavých těžebních lokalit, kde může veřejnost trávit volný čas a zároveň se dozvědět něco málo o historii těžby. Užitečný zdroj pro pedagogy. Prolinkování na turistické portály e.g. Trip advisor

Zvyšování povědomí o důležitosti nerostných surovin pro každodenní život Další obsah: Minerals in your life „Nerosty ve vašem životě“ What’s in It „Co v tom je“ Did you know? „Věděli jste, že?“ Our stories „Naše příběhy“ Mine of the Month „Provoz (důl/lom) měsíce“ High-tech Mining „High-tech těžba“ What used to be a mine „Tohle býval důl/lom“ Gallery „Galerie“ Zajímavé, ale zároveň vzdělávací informace

Uvítací balíček pro poslance Evropského parlamentu Cíle: Celkové povědomí o těžebním průmyslu na úrovni poslanců Evropského parlamentu je velmi nízké Kniha ‘Before it’s yours, we mine it INDUSTRY 4.0 (U)’ „Než se dostanou k vám musíme je vytěžit“ Dekarbonizace ‘Providing metals and minerals for low carbon energy supply’ Oběhové hospodářství ‘Circularity and resource efficiency in the mineral raw materials industry’ Výroční zpráva Mini helma s LED světlem Chcete vidět víc, navštivte www.experience-mining.eu