ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Advertisements

ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Bezpečné prostředí ve škole dobré vztahy mezi dětmi.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_KANCELARI_KONVERZAC E_PREZENTACE_18 Název školyStřední.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková JAKÝ JE ROZDÍL MEZI SKUPINAMI OBRÁZKŮ?
Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU 19 NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
„DESATERO “ ZÁSAD BEZPEČNÉ PRÁCE V POTRAVINÁŘSTVÍ II.
TŘÍDA v hodině I. Šablona : V/2 Sada: 3 Ověření ve výuce: Třída: 1 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Setkání zástupců 1. ročníků
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Radana Marelová
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_ INOVACE_16-19
Biologie - pokyny ke zkoušce
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
SPOLEČENSKÁ ETIKETA.
Název vzdělávacího materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pravidla počítačové učebny
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŘÁD POČÍTAČOVÉ UČEBNY VY_32_INOVACE_01
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Jsem ŠKOLÁK II.
Název projektu: Moderní škola
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.20_Skola_a_trida Datum:
Pracovnělékařské služby
VY_52_INOVACE_25_01_soustava kožní - hygiena
Představivost a fantazie
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ÚVOD - ETIKETA Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_EV_8A_14M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Věcné učení Bezpečné chování ve škole, při hrách, výletech, koupání
Pravidla slušného chování
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Školní řád a pokyny pro 3. ročník
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ VE TŘÍDĚ , V BUDOVĚ ŠKOLY I MIMO ŠKOLU VE ŠKOLE JSOU PRAVIDLA CHOVÁNÍ SEPSÁNA VE ŠKOLNÍM ŘÁDU ŽÁCI BY SE MĚLI ŠKOLNÍM ŘÁDEM ŘÍDIT

CHOVÁNÍ VE TŘÍDĚ VE TŘÍDĚ ŽÁCI ZDRAVÍ POVSTÁNÍM PŘI ZAHÁJENÍ A UKONČENÍ KAŽDÉ HODINY PO PŘÍCHODU DO TŘÍDY SE ŽÁK PŘIPRAVÍ NA VYUČOVÁNÍ BĚHEM VYUČOVÁNÍ SE ŽÁCI AKTIVNĚ , ALE DISCIPLINOVANĚ ZAPOJUJÍ DO VÝUKY PŘEDMĚTY NESOUVISEJÍCÍ S VÝUKOU A DRAHÉ VĚCI SE DO ŠKOLY NENOSÍ POUŽÍVÁNÍ MOBILŮ BĚHEM VYUČOVÁNÍ JE ZAKÁZÁNO ŽÁCI NESMÍ NOSIT DO ŠKOLY VĚCI , KTERÉ BY MOHLY OHROZIT ZDRAVÍ ŽÁCI DBAJÍ NA POŘÁDEK VE TŘÍDĚ

CHOVÁNÍ V BUDOVĚ ŠKOLY ŽÁCI CHODÍ DO ŠKOLY PRAVIDELNĚ , RESPEKTUJÍ ROZVRH HODIN VE ŠKOLE ZDRAVÍ VŠECHNY DOSPĚLÉ OSOBY VE VŠECH PROSTORÁCH ŠKOLY SE ŽÁCI POHYBUJÍ KLIDNĚ ŽÁCI ŠETRNĚ ZACHÁZEJÍ S MAJETKEM ŠKOLY NEVSTUPUJÍ DO KABINETŮ , SBOROVNY A ŘEDITELNY BEZ VYZVÁNÍ VYUČUJÍCÍHO VE VŠECH PROSTORÁCH ŠKOLY JE ZAKÁZÁNO KOUŘIT !!! JAKOUKOLIV ZÁVADU , HNED NAHLÁSÍ BĚHEM VYUČOVÁNÍ ŽÁCI NEOPOUŠTÍ SVÉVOLNĚ ŠKOLU ŠKOLNÍ VÝTAH SLOUŽÍ POUZE K PŘEPRAVĚ IMOBILNÍCH ŽÁKŮ

CHOVÁNÍ MIMO ŠKOLU K DOSPĚLÝM OSOBÁM SE CHOVÁME SLUŠNĚ KDYŽ VCHÁZÍME DO DVEŘÍ DÁVÁME PŘEDNOST ŽENÁM , POSTIŽENÝM A STARŠÍM LIDEM V OBCHODĚ SLUŠNĚ ČEKÁME , AŽ NA NÁS PŘIJDE ŘADA U LÉKAŘE SE CHOVÁME TIŠE A ČEKÁME NA VYZVÁNÍ KE VSTUPU NA ULICI NEODHAZUJEME ODPADKY , PO CHODNÍKU CHODÍME VPRAVO , NEVRÁŽÍME DO LIDÍ DO SPOLEČNOSTI CHODÍME UPRAVENI A ČISTĚ OBLEČENI NIKDY A NIKDE NEBEREME CIZÍ VĚCI NIKDY NEZAPOMENEME POZDRAVIT A PODĚKOVAT

CHOVÁNÍ V DOPRAVNÍM PROSTŘEDKU V DOPRAVNÍM PROSTŘEDKU TAKÉ DÁVÁME PŘEDNOST VE DVEŘÍCH POSTIŽENÝM A STARŠÍM LIDEM POUŠTÍME SEDNOUT STARŠÍ , POSTIŽENÉ A ŽENY V DOPRAVNÍM PROSTŘEDKU SE CHOVÁME KLIDNĚ A SLUŠNĚ NEODHAZUJEME ODPADKY NA ZEM , UDRŽUJEME ČISTOTU

PORUŠENÍ ŠKOLNÍHO ŘÁDU POKUD ŽÁCI PORUŠÍ POVINNOSTI STANOVENÉ ŠKOLNÍM ŘÁDEM , LZE JIM PODLE ZÁVAŽNOSTI PORUŠENÍ ULOŽIT : NAPOMENUTÍ TŘÍDNÍHO UČITELE DŮTKU TŘÍDNÍHO UČITELE DŮTKU ŘEDITELE ŠKOLY