Úvodní přednáška pro 1. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Advertisements

Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Školní rok Změny na MŠMT  Nový ministr školství prof. PhDr. Petr Fiala, PhD., LL.M, od Náměstci: 1. Náměstek ministra Mgr. Jiří.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Gymnázium, Český Krumlov Prezentace k začátku školního roku pro studenty 1. ročníků.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
2. cvičení z KIV/ZI Webnet. Náplň cvičení Univerzitní www stránky Portál a STAG Webmail Koleje, menzy a knihovna Diskový prostor.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Individuálně, ale společně a jinak
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
Dokument KAP MSK - obsah
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Pedagogická psychologie
Pracovně právní vztahy
První informativní setkání
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
EVIDENCE DOCHÁZKY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Plánování ve školní tělesné výchově
Praxe KS VOŠ JABOK + ETF UK
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Úmluva o právech dítěte Listina základních práv a svobod Další zákony
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
Úvodní přednáška pro 1. ročník
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Gymnasium Jižní Město Praha
Program celoživotního učení Comenius
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 9. října 2017
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Petr Florián 1. S (šestileté studium) - Mgr. Martina Soukupová (čtyřleté studium) - Mgr. Petra Zieglerová.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Schůzka fakultních provázejících učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
ROČNÍKOVÁ PRÁCE Dokázat propojit teoretické znalosti
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Akreditace NMS Podklady Poděbrady
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Úvodní přednáška pro 1. ročník Praxe KS VOŠ JABOK Úvodní přednáška pro 1. ročník

Předměty: + Odborná praxe informativní (OPI I. a OPI II.) Metodický a supervizní seminář k praxi (MSSP I. a MSSP II.) Výuka + Odborná praxe informativní (OPI I. a OPI II.) Praxe mimo Jabok v organizacích dle studijního zaměření ASVSP

METODICKÉ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘE CÍL: možnost připravit se na praxi reflektovat ve skupině realizovanou praxi sdílet zkušenosti z oboru ASVSP

Podmínky pro získání zápočtu z MSSP I. a II. DOCHÁZKA NA SEMINÁŘE (4 semináře za rok, povolená 1 absence) Aktivní účast na seminářích Dodržení pravidel seminární skupiny

ROZSAH PRAXE Jabok je členem Asociace vzdělavatelů v sociální práci  dodržuje standardy praxe 25 - 30% výuky ŕozsah a zaměření praxí stejné jako u prezenčních studentů 600 hodin za dobu studia ASVSP

ROZSAH a PODMÍNKYPRAXE 600 hodin Z toho je 60 hodin věnováno diplomové praxi, tj. celkem je třeba předložit ke kontrole 540 hodin praxe Praxe na nejméně 5 různých pracovištích na každém min 30 hodin Dodržet obsahové zaměření praxí alespoň 1 pedagogická, 1 pastorační, 1 sociální/speciálně pedagogická Ročník Vždy dva termíny Rozdělení do 4 skupin A, B – 1. termín C,D – 2. termín Cíl: Získat přehled a informace o síti institucí a zařízení v resortu školství a o jejich zaměření, cílech, způsobech a metodách práce. Časový rozsah: 4 týdenní bloky minimálně 4 x 30 hodin Zaměření: Zařízení pro předškolní a školní výchovu dětí se speciálními potřebami a školská zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy mateřské školy pro děti se speciálními potřebami, církevní nebo alternativní základní nebo střední školy stejného zaměření dětské domovy diagnostické a výchovné ústavy, dětské domovy se školou

UZNÁNÍ JIŽ VYKONANÝCH PRAXÍ: 1. Zaměstnání v oboru ukončené před zahájení studia nejvýše jako jedna z praxí v rozsahu 300 hodin ukončeno nejdéle tři roky před zahájením studia doložené potvrzením o odpracovaných hodinách nebo zápočtovým listem student napíše „zprávu ze zaměstnání“

UZNÁNÍ JIŽ VYKONANÝCH PRAXÍ Studentům VOŠ a VŠ – řádných členů ASVSP v plném rozsahu jako jedna z pěti praxí do pěti let před zahájením studia uznání na základě předloženého portfolia Studentům ostatních VOŠ, VŠ a SŠ podle uvážení učitele praxe na základě předloženého portfolia Povinné doklady potvrzení o praxi běžná dokumentace (zprávy z praxe, deníky praxe)

UZNÁNÍ JIŽ VYKONANÝCH PRAXÍ: DOBROVOLNICKÁ ČINNOST: pokud byla realizována na základě smlouvy uznává se max. 300 hodin činnost trvala alespoň jeden rok ukončena nejdéle tři roky před zahájením studia student předloží smlouvu potvrzení o počtu odpracovaných hodin zápis z praxe

Názvy předmětů v ISu Odborná praxe informativní I. II. III. IV Odborná praxe prázdninová I. II. Odborná praxe průběžná Odborná praxe bloková specializační Odborná praxe k absolutoriu

PREZENČNÍ versus KOMBINOVANÉ 1. ROČNÍK Odborná praxe informativní I. a II. – STAČÍ 1 PRAXE (30 h) 2. ROČNÍK Odborná praxe informativní III. a IV. Odborná praxe prázdninová I. - STAČÍ 1 PRAXE (30 h) Odborná praxe průběžná 3. ROČNÍK Odborná praxe bloková specializační Odborná praxe prázdninová II. – VŠE, CO ZBÝVÁ Odborná praxe k absolutoriu (zápočet od vedoucího absolventské práce)

Podmínky pro získání zápočtu z předmětu OPI 1. ROČNÍK Odborná praxe informativní I. a II. 1 PRAXE (30 h) před praxí Individuální plán praxe, po praxi Zpráva z praxe, Hodnocení z pracoviště 2. ROČNÍK Odborná praxe informativní III. a IV. Odborná praxe prázdninová I. Odborná praxe průběžná 3. ROČNÍK Odborná praxe bloková specializační Odborná praxe prázdninová II. VŠECHNO, CO ZBÝVÁ PRO SPLNĚNÍ FORMÁLNÍCH POŽADAVKŮ PRAXE Celkový rozsah praxí 540 h, Praxe alespoň na 5 pracovištích, Obsahové zaměření praxí Realizovaná supervize + její zápis

Volba pracoviště MÍSTO PRAXE PODPORA ZE STRANY ŠKOLY studenti vyhledávají sami ve spolupráci s učitelem praxí PODPORA ZE STRANY ŠKOLY nabídka praxí v Dokumentech KOP (ideálně vybírat z nabídky průběžných praxí) vystavení smlouvy (koordinátor praxí na základě písemné žádosti od studenta)

INFORMAČNÍ SYSTÉM Formuláře Karty pracovišť PŘEDMĚTY DOKUMENTY KATEDRY ODBORNÝCH PRAXÍ Formuláře Karty pracovišť PŘEDMĚTY Studijní materiály (prezentace) Odevzdávárny

INFORMAČNÍ SYSTÉM CESTA K DOKUMENTŮM KATEDRY ODBORNÝCH PRAXÍ DOKUMENTY  DOKUMENTY KATEDRY ODBORNÝCH PRAXÍ  ODBORNÁ PRAXE A JEJÍ SUPERVIZE  FORMULÁŘE KARTY PRACOVIŠŤ

PORTFOLIO PRAXÍ DESKY (ideálně kroužková vazba na euroobaly) Prostor pro uložení všech dokumentů k praxím. Jak vypadá: DESKY (ideálně kroužková vazba na euroobaly) úvodní strana – přehled uznaných praxí Předkládá se: k uznání zápočů u absolutorií.

DOKUMENTACE K PRAXI Individuální plán praxe Zpráva z praxe K UZNÁNÍ KAŽDÉ PRAXE JE TŘEBA DOLOŽIT: Individuální plán praxe Zpráva z praxe Hodnocení z pracoviště (potvrzení o odpracovaných hodinách) NA PŘEDEPSANÝCH FORMULÁŘÍCH