Souborný katalog ČR a báze ANL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Advertisements

Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Národní projekt Úspěšný ředitel Model vzdělávání vedoucích pracovníků škol a školských zařízení.
Seriály v Souborném katalogu ČR Miroslava Kendeová 6. listopadu 2015.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_05_07_kraje.
Možnosti změny koncepce katalogizace v ČR: první analýzy Edita Lichtenbergová, NK ČR Seminář Souborného katalogu ČR, Praha,
Česká republika
Integrovaný registr znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
Školení AACR2 – staré tisky pro účastníky SK ČR Národní technické muzeum Praha Běla Moravcová Národní knihovna ČR.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Porovnání jednotlivých složek skutečného průměrného měsíčního platu za leden-únor 2011 a 2010 HZS krajů platový tarif příplatek za.
Akvizice a knihovny muzeí a galerií Aleš Brožek Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
VY_32_ INOVACE_ 13_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VÝZNAMNÁ MĚSTA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE Regionální exportní místa CT PhDr. Adriana Dohnalová.
Seriály v Souborném katalogu ČR Knihovny současnosti Seč 2004 Danuše Vyorálková.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
ČESKÁ REPUBLIKA I. Česká republika - mapa STÁTNÍ SYMBOLY Velký státní znakMalý státní znak.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Souborný katalog ČR - záměry na rok 2010 Seminář k on-line službám knihoven , NTK Praha Eva Svobodová Národní knihovna ČR.
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Školení pro editory předmětů v CourseWare ZČU Jan Valdman,
Naše kraje a jejich zajímavosti Vlastivěda 4
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Věcné autority v roce 2016
Národní program podpory cestovního ruchu
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období
Jednotná informační brána - nová služba pro čtenáře a knihovníky
Seriály v Souborném katalogu ČR
Celostátní síť pro venkov Severozápad
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 01 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Účetnictví – význam informací
Lidstvo a jeho dějiny (1) – Časová přímka
Jak zahájit spolupráci se SK ČR
Jak zahájit spolupráci
Seriály v Souborném katalogu ČR
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Výsledky šetření ÚZIS k nedostatku sester
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Informační a poradenské centrum ZČU Letní škola pro uchazeče a studenty se speciálními vzdělávacími potřebami Adresa: Univerzitní 20, Plzeň UI.
Online spolupráce se Souborným katalogem ČR
Elektronické informační zdroje pro obor pedagogika
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Bez Souborného katalogu ČR si nedovedu představit svůj život 
Příprava koncepce národní analytické bibliografie
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Jak zahájit spolupráci
Jak přispívat do Souborného katalogu ČR
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Jednotná informační brána jako studnice informací pro lékaře
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Seminář ke kódování studijních programů
Kódování studijních programů
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Souborný katalog ČR v roce 2018
SVĚTOVÉ STRANY Tereza Skálová.
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Klíčové aktivity projektu
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
WorldCat Obsahuje bibliografické záznamy různých druhů dokumentů (knihy, články, CD, video, …) z více než knihoven z celého.
Transkript prezentace:

Souborný katalog ČR a báze ANL

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Základní informace Souborný katalog ČR rozšířil po roce 2011 svou působnost a stal se správcem báze ANL. V roce 2011 otestovaly příspívání do ANL pomocí nástrojů SK ČR členové kooperačního systému analytické bibliografie (přispívání dle stanovené excerpční základny) V roce 2012 byly do ANL navíc ukládány záznamy vzniklé v projektu VISK 9 (Obohacování záznamů ANL+) Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Nové záznamy kooperačního systému (17 přispěvatelů) ABA003 Knihovnický Institut NK ČR ABA009 ÚZEI - Zemědělská a potravinářská knihovna ABA012 Národní pedagogické muzeum a knihovna JAK ABA013 Národní technická knihovna ABB01 Archeologický ústav AV ČR CBA001 Jihočeská vědecká knihovna HBG001 Krajská knihovna Vysočiny HKA001 Studijní a vědecká knihovna Hradec Králové KLG001 Středočeská vědecká knihovna Kladno KVG001 Krajská knihovna Karlovy Vary LIA001 Krajská vědecká knihovna v Liberci OLA001 Vědecká knihovna Olomouc OSA001 Moravskoslezská studijní a vědecká knihovna PAG001 Krajská knihovna Pardubice PNA001 Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje ULG001 Severočeská vědecká knihovna Ústí nad Labem ZLG001 Krajská knihovna Františka Bartoše Zlín Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Další plány umožnit zaznamenávat v záznamech (zpravidla pro pokračující zdroje) informaci o tom, že je zdroj excerpován, kým a případně i odkaz na databázi + rozšířit bázi ANL i o záznamy přispěvatelů mimo stávající kooperační systém/rozšířit kooperační systém - alternativně: zapojit zdroje záznamů prostřednictvím JIB Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Požadavky na záznam Požadavky na záznam jsou stanoveny v sekci Katalogizační politika/Schválené materiály http://www.nkp.cz/o-knihovne/odborne-cinnosti/zpracovani-fo ndu/katalogizacni-politika/katalogizacni-politika/schv Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Pole pro zápis informací o excerpci – 912 Excerpce (O) http://www.nkp.cz/o-knihovne/odborne-cinnosti/zpracovani-fondu/katalogizacni-politika/katalogizacni-politika/inf Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Další podmínky Pro doplnění informací o excerpci uděluje správce SK ČR přístupová práva. V případě zájmu o zasílání záznamů do ANL bude knihovna vyzvána k zaslání testovací dávky záznamů. V případě zájmu kontaktujte SK ČR, na portálu budou zveřejněny kontakty. Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012

Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012 Děkuji za pozornost. Kontakt: Edita Lichtenbergová Seminář účastníků SK ČR 7.12.2012