Mgr. Veronika Dembická, DiS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

Zn. NÁHRADNÍ RODIČ CZ.1.04/5.1.01/ Jak aktivně nacházet náhradní rodiče P rofesionalizace procesů při výběru adeptů na nový typ zaměstnání.
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
V ÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ABC Rok 2012.
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Farní charita Litomyšl
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Komunikace mezi generacemi
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Minimální preventivní program školy
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Kraslice, – Úvod – několik slov o projektu … – Naladíme se … – Nadané děti – Ing. Petr Čavojský / Mgr.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Modrý kříž v České republice
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
OSPOD NOVÝ BOR A SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Mgr. Balážová Dana OSPOD Nový Bor
NZDM V SÍTI – DOBRÁ PRAXE
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Financováno Nadací Sirius
Dobrovolnické programy
Vzorový projekt pro gymnázia
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociálně aktivizační služby
Rodičovské fórum kraj Vysočina
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Mgr. Veronika Dembická, DiS. Spolek SILNÁ RODINA Mgr. Veronika Dembická, DiS.

Kdo jsme? nově vzniklá organizace (od 1.9.2018), s podporou Dobrovolnického centra jsme čtyři aktivní ženy každá z nás vychovává vlastní dítě nebo děti každá z nás má dlouhodobé zkušenosti s komunikací s dětmi, mládeží, jejich rodiči či pečujícími osobami v různých sociálních situacích, i v těch velmi náročných každá z nás chce na své dítě nekřičet, nehubovat mu; chceme umět dětem nastavit hranice, budovat u nich zdravé sebevědomí, být jim oporou…, i když někdy se nám to úplně nedaří podle našich představ každá z nás je vedoucí kurzu Silní rodiče - Silné děti®.

Chceme rozvíjet a zkvalitňovat služby pro děti a jejich rodiny stěžejní jsou pro nás aktivity v oblasti posilování rodičovských a výchovných kompetencí nejsme sociální službou, ale vnímáme náš potenciál v oblasti prevence - prevence je vždy lepší než intervence našimi cílovými skupinami jsou děti, mládež a jejich rodiny, pracovníci v oblasti práce s dětmi, mládeží a jejich rodinami, zástupci samosprávy a odborná veřejnost

rozšířit kurz SR-SD a i do jiných oblastí ČR zajistit síť lektorů v rámci celé ČR nabídnout SR-SD i jiným cílovým skupinám např. pečujícím osobám v rámci NRP, školským a sociálním pracovníkům apod. nabídnout i jiné vzdělávací programy organizovat volnočasové pobyty pro děti, mládež a jejich rodiny či společná setkání (jedno takové setkání jsme si již pilotně vyzkoušely v 9/2018; zajímala nás zpětná vazba od rodičů, na základě které jsme získaly inspiraci k novým věcem, chceme reagovat na potřeby rodin)

zakládáme si na udržitelnosti vzdělávacích programů předáním certifikátů u nás spolupráce s klientem nekončí, nabízíme trvalou spolupráci, poradenství apod. zaměříme se na různé cílové skupiny rodičů

spolupráce i s ostatními klíčovými aktéry (oblast školství, samosprávy, neziskové organizace, které nabízejí služby pro rodiny) - zde můžeme využít vzájemných zkušeností a zajistit rodinám širší, bohatší nabídku služeb či služeb „na míru“

Děkuji za Vaši pozornost. Spolek SILNÁ RODINA srsd. usti@seznam Děkuji za Vaši pozornost. Spolek SILNÁ RODINA srsd.usti@seznam.cz FB: Spolek Silná rodina