Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 3.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 6. února 2014.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Odbor politiky bydlení Seminář pro žadatele program Podpora bydlení.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Pracovní právo. Pohovor
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.3 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. dubna 2013.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK Seminář pro příjemce 29. října 2012.
Zahájení a průběh správního řízení
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
soukromých středních škol
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Fond mikroprojektů v Euroregionu Glacensis v období
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální environmentální centrum ČR
Zpráva o uplatňování ÚP
Seminář pro příjemce OPVK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Program na podporu lesních ekosystémů
Realizace a vyúčtování malého projektu
Centralizovaný rozvojový program 2019
Kapitola 3 Hospodaření organizací
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Zlín,
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP Fond malých projektů 18. 12. 2018, Ostrava

Osnova prezentace Kontrola a proces hodnocení malého projektu, Příprava a podpis Smlouvy o NFP.

Kontrola a proces hodnocení malého projektu Proces schvalování se rozděluje do následujících fází: řízení o ŽoNFP administrativní ověření; odborné hodnocení; výběr ŽoNFP (schvalování ŽoNFP a ověřování splnění podmínek RD, Správců, RV a přípravy Smlouvy). řízení o opravných prostředcích opravné prostředky (neobligatorní část schvalovacího procesu).

Proces hodnocení malého projektu Administrativní ověření se provádí neprodleně po uzavření výzvy k předkládání ŽoNFP, přičemž se skládá ze dvou etap: ověření splnění podmínek doručení ŽoNFP, ověření dalších podmínek poskytnutí finančního příspěvku. Administrativní ověření - ověření splnění podmínek doručení ŽoNFP: Byla ŽoNFP doručena ve stanoveném termínu? Byla ŽoNFP doručena řádně? Byla ŽoNFP doručena ve formě určené Správcem Fondu malých projektů?

Proces hodnocení malého projektu Administrativní ověření - ověření dalších podmínek poskytnutí finančního příspěvku: způsobilost žadatele; způsobilost partnera(-ů); způsobilost z hlediska souladu obsahu ŽoNFP s cílem programu, prioritní osou a specifickým cílem, ve kterém je předkládána způsobilost místa realizace malého projektu; způsobilost cílové skupiny; způsobilost aktivit; způsobilost výdajů; podmínky dle zvláštních předpisů (de minimis, nelegální práce); jiné podmínky poskytnutí příspěvku z hlediska (přeshraniční spolupráce, dopad, území, majetkové vztahy, NATURA 2000, horizontální principy, finanční oprávněnost, časová oprávněnost, měřitelné ukazatele, spolufinancování); ostatní podmínky (závazky po lhůtě splatnosti, nediskriminační, neodporuje legislativě, doplňkovost aktivit, žadatel/partner vznikl min. 3 měsíce před vyhlášením výzvy); žadatel předložil všechny požadované přílohy a informace v souladu s výzvou.

Proces hodnocení malého projektu Splněny podmínky administrativního ověření (včetně doplnění materiálů na základě výzvy Správce), Zaslán e-mail s informací o splnění podmínek administrativního ověření a postoupení ŽoNFP na odborné hodnocení, Zahájeno odborné hodnocení : Hodnotí se dle (příloha PpŽaKU II.5 Hodnotící kritéria): odborných kritérií, kvalitativních kritérií, přeshraničního dopadu, přeshraniční spolupráce. Hodnocení provádí 2 externí odborní hodnotitelé a 2 zaměstnanci Správce. Výstupem odborného hodnocení je INFOLIST, obsahuje informace o projektu, výsledky hodnocení všech přidělených hodnotitelů. Je to podklad pro jednání Regionálního výboru.

Proces hodnocení malého projektu Regionální výbor (RV) na svém zasedání posuzuje předložené ŽoNFP, Každý člen RV dostane Infolisty k jednání v dostatečném předstihu před zasedáním RV, Během zasedání RV jsou k dispozici zaměstnanci Správce, kteří v případě vyžádání člena RV poskytnou bližší informace k jednotlivým ŽoNFP. RV v rámci schvalovacího procesu zaujímá stanovisko k ŽoNFP a má možnost malý projekt: schválit, schválit s podmínkou, zamítnout.

Příprava a podpis Smlouvy o NFP – od RV 30 dní Zveřejněn seznam žádostí Výzva ke splnění podmínek poskytnutí příspěvku Vydáno Správcem Oznámení o zamítnutí ŽoNFP 20 dní Doplnění materiálů Výzvy ze strany žadatele 10 dní Kontrola Správce materiálů Výzvy doložených žadatelem Vydáno Správcem Oznámení o schválení/schválení s podmínkou ŽoNFP Výzva k doplnění a aktualizaci podkladů k přípravě Smlouvy o poskytnutí FNP 15 dní Doplnění materiálů Výzvy ke Smlouvě ze strany žadatele 15 dní Správce zasílá Návrh Smlouvy elektronicky žadateli k odsouhlasení Vzájemné odsouhlasení Smlouvy Správce vytiskne a zajistí podepsané Smlouvy ze strany Správce ve třech stejnopisech Žadatel podpis Smlouvy 7 dní Smluvní strany zveřejní v rejstříku Smluv do sedmi kalendářních dní od nabytí platnosti

Děkuji vám za pozornost! Bc. Hana Strnadelová projektový manažer Region Bílé Karpaty