Aktuální kontrolní projekty Evropské agentury pro chemické látky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
ECVET v projektech KA1 odborné vzdělávání a příprava v programu Erasmus+ žádostí o grant.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Mgr. Inka Vaverková Praha, 8. února 2016.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
1. WORKSHOP.
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Bezpečí – pro někoho pocit, pro nás realita
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
Ing. Lenka Bombera Piskačová
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Národní zpráva z Mezinárodní studie občanské výchovy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Kontrolní projekty ECHA
Zpráva o uplatňování ÚP
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Historické milníky EU Monika Matysová.
Sekundární právo v oblasti sociální politiky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kontrolní projekty na chemické látky a screeningové analytické metody
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Logistika a Supply Chain Management
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
SPOLEČNÁ TISKOVÁ KONFERENCE Národní protidrogové centrály SKPV PČR, Celního ředitelství Plzeň, České obchodní inspekce a zástupce Celní správy SRN.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Vliv změn ve Studijním a zkušebním řádu na registrace a zápis studentů
MVdr.Vratislav Krupka.
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
GDPR: ochrana osobních údajů
Správa sociálního zabezpečení
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Genetika Organizační pokyny Bezpečnostní pokyny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Energetický management
FINANČNÍ GRAMOTNOST Daně a veřejné rozpočty
VÝUKOVÝ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Klíčové aktivity projektu
Aktuální informace z fóra
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Transkript prezentace:

Aktuální kontrolní projekty Evropské agentury pro chemické látky 26. Porada národní sítě IMPEL 28. 11. 2017

Obsah Kontrolní projekty minulé a současné Plánované kontrolní projekty Spolupráce fóra ECHA a PARCS

REF4 Projekt REACH-EN-FORCE 4 Kontroly po celý rok 2016 Výsledy v EU: 5625 výrobků (1009 směsí) 1014 v nesouladu (18%) Kontroly ftaláty, TK, azbest, toluen Nesoulad: ftaláty 19,7%, azbest 13,6% 74% Cd

REF5 Projekt REACH-EN-FORCE 5 První pokuty! Hlavní téma – rozšířené bezpečnostní listy Tři klastry – registrant, předávání informací a konečný uživatel Jak se eSDS tvoří a cestuje dodavatelským řetězcem? Zaměření spíše na látky než na směsi Vybrané určité prioritní látky Společné kontroly se SÚIP a KHS První pokuty!

REF5 Průběh Velmi komplikovaný dotazník Kontroly s některými KHS a SUIP Zapojení všech oblastních inspektorátů ČIŽP a ve všech klastrech Kontroly (většinou) oznamovány dopředu Společné školení inspektorů na jaře 2017

REF5 Výsledky Omezené informace, projekt pořád běží Doposud cca 20 kontrol Většinou klastr 1 Některé kontrolované látky – ethanol, AN, PbO, formaldehyd, toluen apod. Některé případy již uzavřeny

REF5 Příklady Výrobce nepředával BL se SE; jednoduché láky- kyseliny, hydroxidy Pokuta 200 tis. Kč (po odvolání) Formulátor a plnič – 30 druhů směsí BL v pořádku, SE dodržovány Uživatel PbO při výrobě křišťálu – obdržel SE OC/RMM splněny (včetně kontroly expozice, testování krve zaměstnanců) Kontrola s místní KHS

SVHC látky Látky v předmětech Kontrolované povinnosti: Čl. 7(2) REACH Čl. 33(1) REACH Případně čl. 33(2) REACH Dodavatelé předmětů s SVHC látkami BR FR, SCCP, ftaláty, UV absorbenty atp. Využití screeningu při kontrole (XRF, FTIR, RS) čl. 7(2) oznámení agentuře o látce > 1 t/r, > 0,1 % hm. čl. 33 (1,2) povinnost sdělovat informace Bromované retardéry, fluorované retardéry, Chlorované parafíny s krátkým řetězcem (short chain chlorinated paraffins)

Plánované kontrolní projekty Projekty v delším horizontu 2018 - REF 6: kontrola CLP, částečně zaměřeno na výjimky z označení a biocidy 2019 – REF 7: pravděpodobně kontroly meziproduktů Budoucí pilotní projekty: Povolované látky (pigmenty, CrVI) Registrace monomerních látek v polymerech

Plánované kontrolní projekty Projekty v delším horizontu 2018 - REF 6: kontrola CLP, částečně zaměřeno na výjimky z označení a biocidy 2019 – REF 7: kontroly meziproduktů a registrace všech látek nad 1t/rok Budoucí pilotní projekty: Povolované látky (pigmenty, CrVI) Registrace monomerních látek v polymerech

Spolupráce s PARCS PARCS - Prohibiotion and restriction customs control strategy, síť celníků v EU Celníci jsou klíčoví při kontrole nařízení REACH/CLP/PIC Různé modely spolupráce vnitrostátních orgánů a celníků v EU Málokde mají celníci kontrolní pravomoci jako v ČR

Spolupráce s PARCS Co mohou kontrolovat celníci: Registrace, omezení, povolení, oznámení látek v předmětu, označení Seminář s PARCS 22.11.2017 v Bruselu Návrh společného projektu Problematika harmonizace TARIC kódů a látek identifikace látek Čísla CUS (Reference number in European Customs Inventory of Chemicals) v SAD?

Děkuji za pozornost