Barista Daniel zajíc NS2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Advertisements

Káva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Káva o Káva se vyrábí úpravou semen kávovníku o Nejčastěji se pěstují tři druhy kávovníku: a. Kávovník arabika – pěstuje se ve vyšších nadmořských.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Problematika distribučních modelů z pohledu pojišťoven Josef Lukášek.
Poradce pro energetiku: Karel Jonák Hopfgartenweg 10 Waldkirchen Mobil
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Zdeňka Kučerová, Online marketing manager, REAL-CITY Principy vyhledávání nemovitostí.
Vypracovala Stoklasová a Novotná EP3.  Interspar, Mladá Boleslav II., Na Radouči 1236 Tel.: Otevírací doba : pondělí – sobota 7:00.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Lidská společnost digitálního věku
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu. Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Sada: F6/15 Předmět: Fyzika Ročník: 6. Jméno.
KÁVA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: káva, pražení, složení, rozdělení, kávoviny Bc. Jana Tvrdíková Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
E KOLOGIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Soňa Dvořáková Název: VY_32_INOVACE_13_B_19_Ekologie Téma: Člověk a příroda Číslo.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Role dat v procesu rozhodování?
VY_32_INOVACE_08_32_NEOBNOVITELNÉ A OBNOVITELNÉ PŘÍRODNÍ ZDROJE
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Tisková konference Informovaný spotřebitel
Technika obsluhy – Pěstování kávy
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_19_20 Tiskárny   Jaké druhy tiskáren známe? 2. Jaké jsou základní barvy, které kupujeme do inkoustové tiskárny?
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Vlastnosti plynů.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
VY_52_INOVACE_13_Zvířata v zimě
Vznik pracovního poměru
Barva světla, šíření světla a stín
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
Základní jednorozměrné geometrické útvary
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Poměr v základním tvaru.
AUTOR: Mgr. Jaroslava Šašinková
VY_52_INOVACE_11_ Rostliny v rybníku a okolí
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
Základní společenstva – skály a hory
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Výstupy školního vzdělávacího programu Škola neomezených možností
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Název Recyklace papíru
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S RŮZNÝMI DRUHY KRVÁCENÍ, VYSVĚTLIT, JAK POSKYTNOUT 1. POMOC. POPSAT ÚRAZ ELEKTRICKÝM PROUDEM A JAK SE PŘI NĚM ZACHOVAT.
Vlastnosti plynů.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
VY_32_INOVACE_02_PŘV_ROSTLINY
Poměr v základním tvaru.
Venuše Sluneční soustava Název školy
Potravinářské zbožíznalství
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Diagnostika dítěte předškolního věku
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

barista Daniel zajíc NS2

Cíl prezentace Seznámit s kávou jako teplým nápojem Přiblížit celý proces růstu a zpracování kávy Popsat základní přípravy káv Vysvětlit co to je kavárna a jmenovat ty nejznámější Graficky vyobrazit jeden z průzkumů z domácností

CO JE TO VLASTNĚ KÁVA Obvykle horký nápoj z plodů kávovníku Charakteristická svou silnou vůní a černou barvou Člověku, který se specializuje na přípravu a výrobu kávy říkáme Barista Nejčastější kávovníky: Coffea robusta a Coffea arabica „Začít den bez kávy, to je pro mnoho současníků ještě horší, než ho začít bez Facebooku.“

KÁVA JAKO ROSTLINA Kávovník je velmi rozšířená rostlina (ovocná dřevina) DRUHY KÁVOVNÍKŮ Arabika (Coffea Arabica) Robusta (Coffea Canephora) Výběrová káva Cibetková káva (Kopi Luwak)

Pěstování kávovníku Roste až 70 zemích světa Rozmnožování semeny (kávová zrníčka) Klíčení trvá 3—4 týdny První úroda po 3 letech (poté sklízeň několikrát do roka) Délka dožití až 50 let

Sklizeň kávy MOŽNOSTI SKLÍZENÍ Doba sklizně záleží na zeměpisné poloze Průměrně však trvá okolo 6—8 týdnů MOŽNOSTI SKLÍZENÍ Ruční sběr Česání Strojový sběr

Zpracování kávových zrn Suché zpracování (natural, dry-processed) Mokré zpracování (fully-washed, wet-processed) Polopromyté zpracování (semi-washed)

PRAŽENÍ KÁVY Proces, díky kterému děláme z nepoživatelných zrn praženou kávu. Pozoruje se barva, vnímá se vůně, sluchem vnímáme prasknutí. Pražení provádíme při 160—220 °C.

PŘÍPRAVA KÁVY Espresso – rychlý způsob přípravy pocházející z Itálie VARIACE Z ESPRESSA: Macchiato, Cappuccino, Caffé Latte... Turecká káva French press, AeroPress, Vacuum pot...

Kavárny Společenské místo podobné restauraci Sortiment kávy, zákusků, sendvičů... ČESKÉ KAVÁRNY: Slávie, Louvre, Avion (Český Těšín), U Černé Matky Boží Costa Coffee, Starbucks, Coffeeheaven Internetová kavárna, modulární kavárna

KTERÉ KÁVOVÉ NÁPOJE UPŘEDNOSTŇUJETE?